Sådan øger du dit rådighedsbeløb

Det er rart at have penge til rådighed, efter du har betalt dine månedlige regninger og udgifter. Så er der nemlig plads til at rejse, gå på cafe, i biografen, købe nyt tøj eller blot til at lave en opsparing. Dog er det ikke altid lige nemt at finde luft i økonomien til de forskellige forbrugsgoder.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 3 minutter

Hvis du ligesom så mange andre drømmer om at få et større rådighedsbeløb i hverdagen, så læs med her, hvor vi giver dig simple tips til at øge dit rådighedsbeløb.

Flere penge mellem hænderne

Ifølge en prognose fra Danske Bank vil en typisk dansk familie få 605 kr. mere til sig selv om måneden i år (2019) end sidste år. Det er blandt andet fordi lønningerne fortsat stiger hurtigere end priserne.

På trods af stigningen af rådighedsbeløbet hos den typiske dansker, er det stadig en god ide at tænke over, hvad du generelt selv kan gøre for at øge dit rådighedsbeløb.

Ansøg om rentetjek
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende

Først og fremmest er det vigtigt, at du finder frem til alle dine indtægter, udgifter samt eventuel gæld. På den måde får du et overblik over, hvad dit månedlige rådighedsbeløb er og kan nemmere finde ud af, hvor du har mulighed for at spare.

Herefter er det en god ide, at du laver et budget, så du nemmere får styr på, hvor mange penge du bruger.

Når det kommer til ren forbrug, f.eks. shopping, restaurantbesøg, biografture, køb af elektronik eller andet, skal du altid overveje dine køb grundigt. Spørg dig selv, om du virkelig har brug for det, eller om du egentlig godt kan undvære det.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du aldrig må købe noget eller lave noget med vennerne. Men det kommer bag på mange, hvor meget de egentlig bruger på diverse forbrugsgoder.

Du bør også overveje, om du har streamingtjenester eller abonnementer, som du betaler til hver måned, men som du ikke rigtigt bruger.

Der er også mindre helt normale hverdagsting, hvorpå du kan spare penge.

Du kan med fordel overveje, om du kan spare på strømmen og kun bruge det, når det er nødvendigt. Derudover er det en god ide først at sætte opvaskemaskinen og vaskemaskinen i gang, når de er helt fyldte.

En anden post du kan spare penge på i hverdagen, er madposten. Sørg for altid at lave en madplan og en indkøbsliste, inden du handler ind til mad. Derudover kan du spise rester dagen efter i stedet for at smide mad ud, eller fryse maden ned til en anden gang.

Hvis du har et lån og ønsker et større månedligt rådighedsbeløb, bør du lave et rentetjek. Et rentetjek betyder kort fortalt, at du tjekker, om du kan få dit nuværende lån billigere hos en anden bank.

Finder du en bank, der tilbyder dig en bedre rente på dit nuværende lån, har du to muligheder:

  • 1. Du tager imod det nye tilbud og flytter lånet over til den nye bank.
  • 2. Du bruger det nye lånetilbud til at forhandle en billigere rente hos din nuværende bank.

Hvis du har flere lån forskellige steder, kan du med fordel optage ét samlelån. Et samlelån er, når du vælger at samle flere dyre lån hos en enkelt bank.

Når du samler din gæld, får du typisk en lavere rente og slipper for at betale gebyrer til flere kreditorer.

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån, eller ønsker at finde et forbrugslån med en lav rente. Så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende