3, 2, 1 spar penge

Julen står for døren, og de fleste af os frygter allerede, hvor stort og grimt et indhug i kontoen, julemåneden efterlader. Hos Lendme har vi samlet et par gode råd til at spare penge, uden at du skal ty til urimelige spare-metoder.

Råd til at spare penge

Der kan være perioder i ens liv, hvor man virkelig har brug for at spare, for eksempel her op til julen, da denne ofte medbringer mange ekstra udgifter. En af de store udgifter er selvfølgelig julegaverne, men også julefrokoster og selve indkøbet til juleaften, kan være svær at få råd til.

#1 Madplan

For mange kan en madplan betyde en stor forbedring i økonomien. Hvis en madplan er skruet ordentligt sammen, er der mange penge at spare, fordi du undgår stor madspild, unødvendige impulskøb og pengeafbrænding på blandt andet take-away. Hvis det kniber med at få idéer til opskrifter, kan du med fordel gøre brug af de mange supermarkeders madplaner og dertilhørende indkøbssedler.

#2 Black Friday

Det kan nemlig sikre, at der ikke står ildrøde tal på kontoen

Du har sikkert hørt om Black Friday, som er dagen, hvor butikkerne kører med attraktive besparelser på en række produkter. Så hvis du allerede nu har en ide om, hvad der skal købes ind af julegaver, bør du overveje at foretage nogle af juleindkøbene den 24. November, som er dagen, hvor Black Friday falder.

#3 Køb brugt og sælg ud

Når økonomien er presset, skriger kreditkortet efter ikke at blive brugt på flere dyre shoppingture. Der kan derfor være penge at hente ved at købe tøj og andre varer på genbrugshjemmesider eller i genbrugsbutikker. Her kan du nemlig fylde garderoben til en langt billigere pris. Ofte har garderoben dog slet ikke behov for at blive fyldt mere op, så en måde at rydde ud og ovenikøbet tjene en ekstra skilling er ved at sælge ud af garderoben. Tingene i gemmeren er ofte guld værd eller i hvert fald en god pose penge.

#4 Læg et holdbart budget

Som vi har sagt før, så er et solidt budget alfa omega i en god økonomi. Når du lægger dit budget, skal det være realistisk, så du undgår økonomiske sorte huller. Når man skal i gang med at lægge et budget, kan det være svært at få et overblik over alle de indkomster og udgifter, som skal medregnes. Vi har lavet en liste med punkter, som skal indgå i budgetskemaet – det kan nemlig sikre, at der ikke står ildrøde tal på kontoen.

Undersøg altid lånemarkedet

Hvis du alligevel har brug for at låne penge i forbindelse med julen, så gør dig selv den tjeneste og undersøg markedet, så du får det bedste lånetilbud. Hos Lendme har vi gjort denne proces nem for dig. Med kun én låneansøgning modtager du nemlig tilbud fra flere banker. Det sparer du både tid og penge på.

Ansøg om lån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende. Ansøg nu