5 gode råd inden du tager et lån

Som oftest er gode råd dyre, men det er dog ikke tilfældet her. Lendme har samlet fem råd, som du kan benytte uden beregning, men som kan blive meget dyre ikke at læse, når den store jagt på det rigtige lån sættes ind.

Afspil Video

Hvad skal du overveje?

Det er altid relevant at undersøge alle muligheder inden man vælger at optage et lån, da det ikke er smart bare at tage det første og det bedste lån. Derudover er det også vigtigt at overveje om det virkelig er nødvendigt at optage et lån. Hos Lendme ønsker vi, at du tager det smarte valg, når du søger lån. Derfor kan du tage vores tips i brug, så du undgår at blive lokket i långivernes baghold.

#1 Reducer dine udgifter

Før du tager et lån, er det væsentligt at få sig et overblik over udgifter og indtægter. Inden du vælger at søge et lån, vurdér da, om du kan skære ned på dine omkostninger ved at kvitte alle de unødvendige indkøb. Långiverne skal som tillæg til betalingen af lånet nemlig have renter, og det må også regnes ind i budgettet. Tilbagebetalingen af lånet lægges derfor ind som en fast månedlig udgift, hvilket kan gøre økonomien langt mere skrøbelig.

#2 Saml dine lån

Hvis du har flere lån fordelt på forskellige banker, kan det være en fordel for dig at få ét samlet lån. Dette betyder, at du finder én låneudbyder, der kan tilbyde dig et fordelagtigt lån. Fordelene herved er blandt andet, at din gæld kan nedbringes, hvis du finder et billigere lån med en lavere rente. Derudover kan et samlet lån også give et større overblik over de forskellige lån, du har, samt hvordan du kan afdrage dit lån bedst.

#3 Hvordan ser indtægten ud fremadrettet?

Det er vigtigt at sammenligne lån hos forskellige banker - præcist tilpasset dit behov og din økonomiske situation.

Har du en fast indtægt hver måned, giver det dig større fordele, hvis du vil søge et lån. Når långiveren tilbyder dig et lån, har han nemlig baseret tilbuddet ud fra den risiko, han selv påtager sig. Med andre ord kigger långiveren på, hvor solid din økonomiske situation er og din evne til at betale lånet tilbage. Jo mere ustabil din økonomiske situation er, des større er risikoen for banken. Dette resulterer i, at dine betingelserne for et lån forringes.

#4 Styr uden om lånefælder

Fristelserne er mange, når det gælder lånetilbud. Det er nemt og hurtigt at tage et kviklån, men det kan være dyrt - meget dyrt endda. Det er de færreste, der har den nødvendige viden, når de går på lånjagt, og den manglende viden øger risikoen for at træde direkte ned i en lånefælde. Sørg derfor for at sammenligne dine lånetilbud ved at ansøge hos forskellige långivere, så du ikke ender med at sætte din økonomi over styr.

#5 Sammenlign lån hos forskellige långivere

Som nævnt ovenfor er det vigtigt at sammenligne lån hos forskellige banker, så du er sikker på, at du får det bedste tilbud - præcist tilpasset dit behov og din økonomiske situation. Den første fejl, Lendme ikke vil have dig til at begå, er at starte sammenligningsprocessen helt alene, for den kan være meget krævende. Vi står derfor klar ved din side, så ved at benytte vores ansøgningsskema, hjælper vi dig med at sammenligne lån hos vores samarbejdspartnere - helt gratis.

Sammenlign lånetilbud Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende Ansøg nu