Boligforbedringer - der øger din boligs værdi

Det kan hurtigt blive dyrt at renovere eller forbedre sin bolig. Men i mange tilfælde kan det godt betale sig. Det kan nemlig være med til at øge din boligs værdi.

5 gode råd til boligrenovering

Lendme giver dig her 5 gode råd til, hvordan du øger din boligs værdi. På denne måde kan du få et overblik over, hvad du skal fokusere på at få renoveret, hvis du overvejer at sælge din bolig på et tidspunkt.

#1 Renover din kælder

Hvis du har et hus med en kælder, kan det gøre en stor forskel for din boligs værdi, hvis den er istandsat. Tænk gerne i at indrette kælderen med brugbare rum.

Hvis du sætter din kælder i stand, så den er brugbar eller måske kan godkendes til beboelse, forøger du din boligs værdi væsentligt.

Det gælder specielt, hvis der er tale om et mindre hus i områder med høje boligpriser. Indretning af kælderen betyder nemlig et eller flere ekstra værelser.

Se mere om kælderrenovering her

Sørg for godt indeklima i kælderen

For at forbedre din kælder og dermed sikre en større værdi for din bolig, skal du sørge for, at der er et godt indeklima. Dette opnår du blandt andet med omfangsdræn og ved isolering.

Derudover bør du også sørge for, at der er gulvvarme i kælderen, og at gulvene er vedligeholdte. Det anbefales også at renovere loft og vægge i kælderen.

#2 Renovering af facade

Hvis din boligs facade er påvirket af skader og slid, er det en rigtig god ide at få den renoveret.

Hvis du skal til at sælge din bolig, vil en renovering af facaden være en af de boligrenoveringer, der vil gøre din bolig ekstra attraktiv og hermed have indflydelse på salgsprisen.

Hvis din boligs facade er påvirket af skader og slid, er det en rigtig god ide at få den renoveret. Derudover er prisen, som du forøger din bolig med ved facaderenovering ofte en del større, end den pris du skal bruge på selve forbedringen af facaden.

Læs også Lån penge til renovering

#3 Forbedring af køkken og bad

Om renovering af køkken og bad er en god investering kommer lidt an på, hvordan man anskuer det. Hvis du eksempelvis investerer 200.000 kr i et nyt køkken, vil din bolig med stor sandsynlighed ikke stige tilsvarende med 200.000 kr.

Omvendt kan et nyt køkken og bad forbedre helhedsindtrykket af boligen, som i sidste ende kan betyde, at det bliver nemmere at sælge den.

Hvis dit køkken og bad er i dårlig stand, og du har planer om at sælge inden for et par år, kan det være en god ide at overveje at få lavet et nyt lavpriskøkken og bad.

På den måde får du selv glæde af det, imens du bor der samtidigt med, at helhedsindtrykket af boligen forbedres til den dag, du vil sælge.

#4 Få en altan

Mange danskere er glade for uderum. Derfor kan en altan for folk, der bor i lejlighed være en rigtig god investering. En altan forøger i mange tilfælde boligens værdi væsentligt.

Værdien af en altan afhænger blandt andet af størrelsen, byen, og placering i forhold til solen.

Hvis du bor i en større by, hvor boligpriserne er høje, og hvor have og gård er begrænset, har en altan stor betydning for salgsprisen. Derfor kan det næsten altid godt betale sig at investere i en altan.

#5 Energiforbedring

Hvis du ønsker at lave en fornuftig renovering i din bolig, bør du overveje at lave energiforbedring af boligen.

Udover at det har en positiv indflydelse på miljøet, så betaler en energiforbedring sig selv hjem på sigt grundet de lavere energiomkostninger.

Udover at det har en positiv indflydelse på miljøet, så betaler en energiforbedring sig selv hjem på sigt grundet de lavere energiomkostninger.

Derudover hører en såkaldt “grøn istandsættelse” ind under håndværkerfradraget, og du kan derfor trække dine udgifter til en del energirenoveringer fra i skat.

Nogle af de energiforbedringer som du bør overveje for at forøge din boligs værdi og eventuelt salgsprisen er: nye vinduer, isolering, jordvarme og solcelleanlæg.

Læs også Se hvorfor Lendme er så smart

Lån penge til renovering

Hvis du står over for at skulle renovere din bolig, men ikke har alle penge sparet op, kan du altid undersøge mulighederne for at låne penge til din boligrenovering. Hos Lendme hjælper vi mange med at finde det bedste lån i forbindelse med ombygning og renovering.

Du kan søge om et lån gennem Lendme, som indhenter personlige lånetilbud fra flere banker ved blot at udfylde en enkelt ansøgning.

Start din låneansøgning Når du ansøger om et lån gennem Lendme får du tilbud fra flere banker. Ansøg nu