Det første år er gået

Onsdag den 3. Maj 2017 gik Lendme i luften som Danmarks første lånebroker. Mission var klar fra første dag. I et meget uigennemskueligt lånemarked, skulle Lendme gøre det nemmere for danskerne at ansøge og sammenligne personlige lånetilbud fra flere långivere.

Siden lancering sidste år har vi hjulpet rigtig mange tusinde danskere. Vi har sparet dem for en masse tid, besvær og ikke mindst penge. Så i forbindelse med vores 1 års fødselsdag, får I her en opdatering på, hvordan det første år er gået.

Derfor er Lendme smart

Hvor starter du, når du skal finde de bedste og billigste flybilletter eller hotelværelse? Det er ret usandsynligt, at du finder dem ved at gå ind på hver enkelt flyselskabs eller hotels hjemmeside for så efterfølgende at selv at skulle sammenligne priser. Du bruger sandsynligvis en tjeneste som Momondo, Trivago eller Hotels.com, der gør arbejder for dig i løbet af ganske få sekunder.

Denne form for tjenester benytter vi ikke kun til at finde flybilletter, men også når vi skal finde rengøring, håndværkere, forsikringer etc. Men når det kommer til lån har denne form for tjeneste ikke være tilgængelig i Danmark før onsdag den 3. maj 2017, hvor Lendme gik i luften.

Ansøge hos hver enkelt bank

Før Lendme skulle man som ansøger udfylde en ansøgning hos hver enkelt bank, hvis man gerne ville sammenligne flere konkrete lånetilbud - uanset om det var et samlelån, kviklån eller forbrugslån. På mange sammenligningssider blev der (og bliver der stadigt) lokket med billige fra-renter i håbet om at vinde ansøgerens opmærksomhed. Sandheden er blot, at disse renter meget sjældent afspejlede renten, man reelt blev tilbudt.

Så hvorfor er Lendme smart? Jo, vi gør arbejdet for dig, og sparer dig for en masse tid og penge. Du udfylder blot én ansøgning på lendme.dk, som automatisk bliver sendt ud til bankerne, der vender tilbage med personlige og konkrete lånetilbud. Alle dine lånetilbud sammenligner du nemt og overskueligt. Du vælger det bedste lån, hvorefter banken overfører pengene direkte til din konto.

Sparet danskerne for mere end 12.000 i gennemsnit.

Hos Lendme sparer vi brugerne for en masse tid og i mange tilfælde også for en del penge. En opgørelse viser, at vi i gennemsnit har sparet brugerne for mere end 12.000 kr. det første år. Det betyder, at de enkelte kunder har sparet flere tusinde kroner blot ved at indhente flere lånetilbud. Besparelser som disse vidner blot om, hvorfor man altid bør indhente tilbud fra flere banker.

Fra 2 til 5 långivere

Da Lendme tilbage i Maj 2017 trykkede på startknappen var det med to banker på platformen. De to første banker var Resurs Bank og Basisbank. Der gik ikke lang tid før vi kunne præsentere Ekspress Bank som den tredje bank på platformen. Efter nogle måneders intens arbejde gik Lendme i luften med den fjerde långiver, som var Nordea Finans. PenSam Bank kom på platformen, som den femte långiver i april 2018. Vi glæder os til at kunne præsentere flere i løbet af 2018.

Sprede budskabet på TV

Vi er stolte over vores koncept og for at have hjulpet flere tusinde danskere med at spare tid og penge. Derfor besluttede vi os for at sprede det gode budskab ud til en større del af den danske befolkning. Det skete blandt andet ved, at vi i marts 2018 gik på nationalt TV for første gang. TV spottet var en animationsvideo, der forklarede hele Lendme konceptet på en nem og overskuelig måde og med vores slogan “Lån smart - lad bankerne komme til dig”.

Hvad kommer 2018 til at byde på

Det er altid svært at spå om fremtiden, men vi forventer at kunne præsentere flere nye konkurrencedygtige långivere og produkter i løbet af 2018. Derudover arbejder vi hele tiden på at gøre platformen og vores kundeservice endnu bedre, så vi kan fortsætte med at få 5 stjernede anmeldelser på Google og Facebook.

Som sagt er det gået stærkt det første år. Det betyder blandt andet, at vi er blevet for store til vores nuværende kontor, som er ude ved Copenhagen Fintech Lab. Så vi glæder os til at kunne åbne dørene op til vores nye kontor i løbet af juni måned.