Det har aldrig været billigere at låne penge til forbrug

En statistik fra august 2018, som er udarbejdet af Danmarks Nationalbank viser, at renterne på forbrugslån lige nu er historisk lave. Renterne på forbrugslån har over de sidste par år generelt været faldende, men de har altså aldrig været så langt nede som nu.

Definition af forbrugslån

Forbrugslån hører under kategorien usikrede lån, hvor der blandt andet ikke stilles krav til, hvad pengene bruges på.

Det vil altså sige, at du kan bruge pengene på alt lige fra en ny cykel til renovering af boligen, eller køb en bil.

Læs også Forskellen på sikrede og usikrede lån

# Er der forskel på kviklån og forbrugslån?

Kviklån og forbrugslån hører begge ind under kategorien usikrede lån. Dog er der nogle forskelle, som er værd at vide. Beløbet ved et kviklån er typisk lavere end ved et forbrugslån.

Et kviklån ligger typisk i spændet 1000 - 15.000 kr. og med en kortere løbetid. Størrelsen på forbrugslån er typisk fra 10.000 kr. og op til 500.000 kr., og med løbetider på op til 15 år.

Uanset om man ansøger om et kviklån eller forbrugslån, foretager långiver en kreditvurdering af ansøgeren. Det er for at sikre, at der er luft nok i økonomien til at kunne betale af på gælden. Dog er kravene til kreditvurderingen ofte mere lempelige ved de mindre kviklån.

Læs også Sådan får du bedre renter på forbugslån

# Generelt højere renteniveau

Når man sammenligner renterne på forbrugslån med andre typer lån, er det generelt renterne på forbrugslån, der er faldet mest. I forhold til f.eks. boliglån, hvor renterne kun er faldet med 0,23 procentpoint, er renterne på forbrugslån i gennemsnit faldet med 0,5 procentpoint.

Selvom renterne på forbrugslån er faldet mere end renterne på boliglån, er renteniveauet stadig højere, når du optager et forbrugslån. Dette skyldes blandt andet, at banken løber en større risiko, da denne ikke har sikkerhed i et aktiv som fx hus eller bil, som kan kræves solgt, hvis låntagere ikke betaler af på gælden.

Ifølge Danmarks Nationalbank har renten heller aldrig været lavere på boliglån. I marts 2018 var renten på boliglån faldet til 2,19 procent.

# Få den billigste rente

Selvom renten på forbrugslån er faldet, bør du altid indhente og sammenligne tilbud fra flere banker. Der kan nemlig være yderligere penge at spare.

Hos Lendme sparer brugerne i gennemsnit 12.500 kr ved at sammenligne og acceptere de billigste lånetilbud.

Hvis du står og leder efter et forbrugslån med en lav rente, så lav en låneansøgning på Lendmes hjemmeside.

Hos Lendme kan du få lånetilbud fra flere forskellige banker ved blot at udfylde en enkelt låneansøgning.

Ansøg om lån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende Ansøg nu