Få overblik over din gæld med et samlelån

Hvis du har gæld flere steder, kan det kan være, at du ikke altid føler, at du har helt styr på økonomien. Derfor hjælper vi dig her med, hvordan du får et bedre overblik over din gæld ved hjælp af et samlelån.

Ansøg om samlelån Saml dine dyre lån i et samlelån og få en bedre rente. Ansøg nu

Danskere låner penge

Ifølge Finans Danmark har hver tiende 18-årig samt fire ud af fem af de 29 årige danskere et lån. Hvis du har optaget flere dyre lån, kan det hurtigt påvirke din økonomi negativt. Men der findes heldigvis et alternativ.

Det at låne penge er nødvendigvis ikke en dårlig ting, men man bør undersøge lånemarkedet, før man låner og sørge for hele tiden at have et godt overblik over sin gæld.

# Hvad er et samlelån

Når du har gæld hos flere forskellige långivere, er det bedste du kan gøre at samle dem et sted. Det kan du netop gøre i et samlelån, som er, når du vælger at samle flere dyre lån hos en enkelt bank.

Når du samler din gæld, får du typisk en lavere rente og slipper for at betale gebyrer til flere långivere. Ud over at du sparer penge, giver det dig også et bedre overblik over din gæld og privatøkonomi, idet du kun skal holde styr på én bank.

Når du kun skal betale af på din gæld til èn långiver, er det meget nemmere for dig at holde styr på, hvor mange penge du egentlig skylder og hermed mangler at betale tilbage. Det vil typisk give dig mere ro, fordi du netop får et bedre økonomisk overblik.

# Få styr på dine gældsposter

Når du skal lave et samlelån, er det vigtigt, at du har styr på alle dine gældsposter. Du skal vide, hvilke långivere du skylder penge, samt hvor mange penge du skylder dem.

Hvis du ikke er sikker på, hvem du skylder penge, kan du kigge i din betalingsservice eller på skat.dk. Dog skal du huske på, at SKAT ikke har registreret gæld, der er optaget inden for det seneste år.

Grunden til at det er vigtigt, at du får styr på dine gældsposter, er at bankerne typisk skal have en oversigt over din gæld og dine kreditorer for at hjælpe dig med at samle dine lån. Mange steder skal du også indtaste det i din låneansøgning, når du ansøger om det samlelån.

Læs også Sådan finder du dine gældsposter

# LendMe giver dig det nødvendige overblik

Hvis du leder efter et samlelån, så du kan få et bedre overblik over din gæld og økonomi, så kan LendMe hjælpe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om samlelån Saml dine dyre lån i et samlelån og få en bedre rente. Ansøg nu

Kilder

- Finans Danmark