Gode råd når du skal optage et lån

Hvis du overvejer at optage et lån til bolig, bil eller alment forbrug, så er der nogle ting du altid bør overveje inden du går i gang med at indhente lånetilbud.

Hvor meget har du reelt brug for at låne, altså hvad er nødvendigt du finansierer gennem et lån, og er der forskellige låneformer der med fordel kan bruges, såsom billån hvis du gerne vil købe en bil?

Hvor stort et rådighedsbeløb har du til at bruge på afbetaling på et lån, altså hvor mange penge har du til rådighed efter alle dine andre udgifter og faste omkostninger er betalt?

Hvilke overvejelser bør du foretage dig

Det er altid en god ide at indhente flere tilbud inden du accepterer et lånetilbud.

I disse overvejelser bør du også vurdere om det er en god ide at låne penge til det du ønsker at købe, eller hvis det kan være en god ide at spare penge op til det inden du køber det – i nogle tilfælde så kan det være unødigt dyrt at låne penge til noget, der godt kan vente.

Hvis du har gjort det klart på forhånd, er det nemmere at tage stilling til hvilken type lån du skal gå efter, og hvor meget du er villig til at betale.

# Gode råd til ansøgningsprocessen

De fleste banker tilbyder muligheden for at man kan ansøge om lån online, ved at udfylde et digitalt ansøgningsskema. Ansøgningsskemaerne indeholder forskellige spørgsmål til dine private forhold, herunder til din økonomi, CPR-nummer, kontonummer og civilstatus. I nogle tilfælde er det også nødvendigt at banken får information omkring din ægtefælle eller din samlevende, og deres private forhold.

De fleste online låneansøgninger kræver også at du bruger dit NemID et eller flere gange.

Det kan derfor være en god ide at du inden du går i gang med at udfylde en låneansøgning, sørger for at du har de nødvendige informationer tilgængelig, såsom dine sidste lønsedler, den sidste årsopgørelse og dit NemID nøglekort.

Det er altid en god ide at indhente flere tilbud inden du accepterer et lånetilbud, sådan at du kan sammenligne de betingelser som den enkelte långiver tilbyder. På den måde undgår du at betale for mere end hvad du behøver.

Du kan sammenligne reelle lånetilbud fra flere banker ved at ansøge om forbrugslån.

Ansøg om lån Udfyld kun én låneansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende. Ansøg nu