Hvor låner jeg penge som enlig forsørger

Er du enlig forsørger, kan udgifterne være store at komme igennem alene. Måske har du brug for lidt ekstra penge sidst på måneden eller til noget nyt børnetøj. Lendme giver dig her gode råd til, hvad du skal overveje i forbindelse med at tage et lån som enlig forsørger.

Hvor skal jeg starte

Hvis du har besluttet dig for, at det er nødvendigt at tage et lån for at komme igennem hverdagens udgifter, er det altid smart at starte med at gå ned i din bank og høre om de kan tilbyde dig et lån. Banken kan som oftest give dig de laveste renter og derudover har du mulighed for at forklare banken om din økonomiske situation.

Hvis det ikke kan lade sig gøre at låne penge i banken, kan du søge om et lån hos en af de mange online långivere. Her er kravene ikke lige så store som i banken. Dog skal du være fyldt 18 år, bosat i Danmark og ydermere må du ikke være registreret i RKI eller debitorregistret. Desuden er der nogle banker, som kun låner penge ud til folk, der er fyldt 20- 23 år. Derudover har nogle banker også krav til, hvor høj din indtægt er og ydermere kan de forlange at modtage lønsedler og årsopgørelse.

#1 Få en medansøger

Hvis du som enlig forsørger ønsker at optage et lån, har du generelt de samme muligheder for at få et lån som alle andre. Forskellen er selvfølgelig, at du ikke kan søge samme med din ægtefælle. Det ses ofte, at dem som tager et lån og ønsker at have en medansøger, vælger ens partner eller mand. Dog skal din medansøger ikke nødvendigvis være din mand eller partner, da du også sagtens kan søge om et lån sammen med et familiemedlem, en god ven eller din nabo.

Hvis du har mulighed for at have en medansøger med på dit lån, forøger det dine chancer for at få tilbudt et lån. Derudover kan en medansøger også påvirke størrelsen på gebyrer og renter og hermed et billigere lånetilbud end hvis du søger alene.

#2 Overvej dine muligheder

Det er altid vigtigt, at man undersøger om det er nødvendigt at optage et lån eller om der er steder, hvorpå du kan spare i stedet. Derfor kan det anbefales at lave et budget og en oversigt over din økonomi, så du har et bedre overblik over hvor mange penge du har at bruge i hverdagen.

Enlige forsørgere har ydermere mulighed for at søge om “børnetilskud til enlige”.

Enlige forsørgere har ydermere mulighed for at søge om “børnetilskud til enlige”. På denne måde kan man få lidt ekstra hjælp til alle udgifterne. På hjemmesiden borger.dk kan du ansøge om børnetilskud samt finde svar på diverse spørgsmål.

Hvis du ønsker at optage et lån, er det vigtigt at finde ud af, hvor mange penge du har brug for at låne og hvor stor en ydelse du kan betale af på lånet. Herefter er det vigtigt at du tjekker muligheden for lån flere forskellige steder for at vurdere det bedste lån som passer til dig og dine behov.

Du kan også lave en låneansøgning på Lendme.dk hvor du med bare en enkel ansøgning kan få lånetilbud fra flere banker.

Ansøg om lån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende. Ansøg nu