Hvordan kan jeg forbedre mine chancer for at låne penge

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan godkendes til et lån? Lendme giver dig her nogle forslag til, hvordan du kan forbedre dine chancer for at låne penge.

Du bliver vurderet ud fra din indtægt

Når du laver en låneansøgning, kigger långiver altid på, om din indtægt kan bære at skulle betale af på et lån.

For at optage et lån kræves det, at du har en indtægt og i mange tilfælde kræver långiver også, at din årlige indtægt er på et bestemt beløb.

For at optage et lån kræves det, at du har en indtægt, og i mange tilfælde kræver långiver også, at din årlige indtægt er på et bestemt beløb.

Hvis du har en forholdsvis lav indtægt, eller får offentlig ydelse, skal du derfor være opmærksom på, at det kan være svært at blive godkendt til at låne penge. Derfor er det vigtigt, at det ansøgte beløb og løbetiden matcher, hvad din indtægt kan bære.

Det anbefales derfor, at du på forhånd selv regner ud, hvor mange penge du har mulighed for at betale af på et lån hver måned.

#1 Din kreditvurdering er vigtig

Når du ansøger om et lån, foretager långiveren en kreditvurdering. En kreditvurdering er en vurdering af din økonomiske situation. Långiveren tager blandt udgangspunkt i din indkomst, eventuel gæld, boligform, forsikringsstatus og en række andre ting.

Formålet med en kreditvurdering er, at långiveren skal sikre sig, at din økonomi er stærk nok til, at du kan optage et lån og betale af på lånet.

Det kan være fristende at søge et lån, hvor der ikke stilles særlige høje krav. Dog er det oftest bedre at vælge en långiver, som sørger for en ordentlig kreditvurdering.

Så en ordentlig kreditvurdering er i sidste ende også det bedste for dig, så du ikke ender i en situation, hvor du ikke har mulighed til at betale den månedlige ydelse.

Læs også Hvad er en kreditvurdering

#2 Brug tid på din ansøgning

Hvis du pludselig står og har brug for at låne penge til regninger, en ny cykel eller andet, kan det være fristende bare at lave en hurtig ansøgning hos den første og bedste långiver.

Dog er det vigtigt, at du bruger tid på at undersøge markedet blandt de forskellige långivere. Samtidigt er det vigtigt, at du også bruger god tid på selve låneansøgning.

Du skal sørge for, at alle dine oplysninger er helt korrekte, herunder også, hvad du eventuel måtte have af eksisterende gæld.

Læs også Sådan finder du dine gældsposter

#3 Ryd op i din økonomi

Hvis du har gæld i forvejen, anbefales det at prøve at få den indfriet først, såfremt dette er muligt.

Det kan være en god ide at sørge for at rydde op i din økonomi, inden du søger om et lån. Du skal sørge for at have et overblik over din indtægt, dine udgifter og eventuel gæld.

Hvis du har gæld i forvejen, anbefales det at prøve at få den indfriet først, såfremt dette er muligt.

Hvis du er registreret i RKI eller debitor registret, kan det ikke anbefales, at du ansøger om et nyt lån. I stedet bør du prøve at finde ud af, hvordan du kommer ud af RKI.

Læs også Registrering og sletning fra RKI

#4 Få en medansøger

Du kan sagtens søge om at låne penge, selvom du er alene. Dog kan det anbefales at have en medansøger, hvis du er i tvivl, om din indtægt er stærk nok til at bære et lån alene.

En medansøger behøver ikke at være din partner. Det kan også være et familiemedlem eller en god ven.

Fordelene ved at have en medansøger er, at vedkommendes indtægt også bliver inddraget i din kreditvurdering, og derudover giver det oftest lavere renter.

Læs også Er det sværere at låne alene

#5 Indhent flere lånetilbud

Du bør altid indhente lånetilbud fra flere banker, da der kan være mange penge at spare.

Lendme kan hjælpe dig med at indhente lånetilbud fra flere banker ved blot at udfylde en enkelt låneansøgning på vores hjemmeside.

Ansøg om lån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende. Ansøg nu