Hvordan låner jeg penge online

Har du overvejet at søge om et lån online? Så læs med her, hvor vi hjælper dig med, hvordan du laver en online låneansøgning.

Du får også gode råd til, hvilke overvejelser du skal gøre dig, inden du ansøger om et lån, og hvilke oplysninger samt dokumenter, du skal have klar.

Hvad er et online lån

Et online lån er, som navnet antyder, et lån du kan søge om via internettet. Derfor foregår hele ansøgningsprocessen online hjemme fra din egen stue. Det betyder, at du ikke skal ned i din bank for at søge om et lån.

Du skal heller ikke printe ansøgningen ud for at kunne underskrive den. Ansøgningsformularen er online, og du underskriver digitalt med NemID.

Der findes mange forskellige låntyper, der kan ansøges online. Det er f.eks. forbrugslån, kviklån, SMS-lån, mikrolån osv. Fælles for alle disse lån er dog, at de går under kategorien usikrede lån.

Læs også Forskellen på sikrede og usikrede lån

# Fordele ved online lån

Fordelene ved at ansøge om lån online er blandt andet, at både ansøgningsprocessen og udbetalingsprocessen går ret hurtig. Derudover er det oftest mere bekvemt at sidde derhjemme og udfylde ansøgningen fremfor at skulle ned i banken og tale med en bankrådgiver om sin privatøkonomi.

Når du søger om et lån online, er det også nemmere at sammenligne flere lånetilbud, og på den måde finde det billigste og bedste lån.

Lendme har gjort denne proces endnu nemmere, da du ved blot at udfylde en enkelt ansøgning online, får mulighed for at modtage lånetilbud fra flere forskellige banker.

# Ulemper ved online lån

Der findes som sagt mange forskellige lånetyper og endnu flere långivere, som tilbyder dig at ansøge om et lån online nemt og hurtigt. Det kan for nogen være lidt for nemt, hvorfor de ender med at låne unødvendige penge. Derfor er det altid vigtigt, at du overvejer, hvorvidt du har brug for at låne pengene.

# Hvor meget kan jeg låne online

Kviklån og forbrugslån hører som tidligere nævnt begge under kategorien usikrede lån. Dog er lånebeløbene og løbetiden forskellige fra hinanden. Kviklån er typisk mindre beløb, der ligger fra 1000 - 15.000 kr. og med en kortere løbetid, hvor forbrugslån ligger i spændet 10.000 - 500.000 kr. og med løbetider fra 1 til 15 år.

Mange optager forbrugslån i forbindelse med renovering af boligen, til køb af bil eller til at samle dyre kviklån i et samlelån.

Læs også Forskellen på kviklån og forbrugslån

# Hvilke krav er der til at låne penge online

De kigger også på, om du har andre gældsposter, og om du er registreret som dårlig betaler hos RKI eller Debitor Registret.

Udover det lovmæssige krav om, at du skal være fyldt 18 år, så foretager bankerne en grundig kreditvurdering af alle ansøgere for at vurdere, hvorvidt det er forsvarligt at låne penge ud.

Her kigger de blandt på, om du har en fast indtægt, og hvorvidt der er luft nok i økonomien til, at du kan betale af på lånet. De kigger også på, om du har andre gældsposter, og om du er registreret som dårlig betaler hos RKI eller Debitor Registret.

# Hvor skal du starte

Hvis du overvejer at søge om et online lån, skal du først og fremmest overveje, om det er nødvendigt, og hvad du skal bruge pengene til. Herefter anbefales det, at du altid indhenter og sammenligner konkrete lånetilbud fra flere banker. Der kan nemlig være mange penge at spare.

# Hvilke oplysninger og dokumenter skal du bruge

For at ansøge om et lån online skal du have et NemID, som du bruger til at skrive under med. Derudover kan nogle banker bede dig om at sende yderligere dokumenter.

Det kan f.eks. være årsopgørelse, lønsedler, billeddokumentation osv. Enten skal du sende det via mail, ellers er det muligt at uploade dem direkte til långiverens hjemmeside.

Derudover er det også meget vigtigt, at du husker at angive al din gæld i ansøgningen. Du kan logge ind på SKAT og få et overblik over dine gældsposter.

Læs også Sådan finder du dine gældsposter

# Hvordan er ansøgningsprocessen

Først og fremmest skal du lave en online låneansøgning, hvor du vil blive bedt om at indtaste en række personlige oplysninger. Derudover skal du skrive din indtægt, dine udgifter, eventuelle gældsposter, boligform og en række andre oplysninger.

Når du har udfyldt alle felterne i ansøgningsskemaet, skal du underskrive digitalt med dit NemID.

Når du har udfyldt alle felterne i ansøgningsskemaet, skal du underskrive digitalt med dit NemID

Som tidligere nævnt foretages der en kreditvurdering på baggrund af din ansøgning. Derfor er det vigtigt, at du gennemgår ansøgningen grundigt, inden du sender den afsted, så du er sikker på, at alle de indtastede oplysninger er korrekte.

Hvis du bliver godkendt til et lån, modtager du den endelige låneaftale, som du skal underskrive. Det er vigtigt, at du læser aftalen igennem inden, du skriver under.

Når aftalen er underskrevet bliver pengene overført direkte til din konto.

# Sammenlign online lån

Det er vigtigt, at du altid indhenter og sammenligner konkrete lånetilbud fra flere banker, hvis du skal låne penge . Der kan nemlig være mange penge at spare.

Det er vigtigt, at du altid indhenter og sammenligner konkrete lånetilbud fra flere banker, hvis du skal låne penge.

Hos Lendme har vi gjort det nemt at indhente personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du behøver blot at udfylde én ansøgning, som vi sender ud til de banker, vi samarbejder med. Det vil sige, at du slipper for at skulle udfylde en ansøgning hos hver enkelt bank.

Lendme hjælper dig altså med at indhente flere lånetilbud, så alt du behøver at tænke på, er at vælge det bedste lån.

Læs også Se hvorfor Lendme er så smart

Ansøg om lån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende. Ansøg nu