Hvorfor vælger man at tage et kviklån

Kviklån er blevet meget populære de seneste år. Men hvad er det egentlig ved kviklån, som folk bliver fristet af? Læs med i dette blogindlæg og få en afklaring på, hvorfor kviklån er så populære.

Stort udbud af långivere

En årsag til, at mange tager kviklån, er blandt andet, at der kommer flere og flere långivere, som tilbyder de såkaldte kviklån eller sms-lån. Ydermere er der mange reklamer om kviklån, som frister folk til at optage et kviklån. Det er blandt andet långivere, som Ferratum, Vivus og Lendon, som reklamerer med, at de tilbyder nemme og hurtige kviklån online.

# Optagelse af kviklån

De seneste par år, er der opstået en stigende interesse inden for optagelse af kviklån i Danmark. En årsag til, at mange umiddelbart vælger at tage et kviklån, er fordi det oftest virker nemmere og hurtigere, da der ikke stilles så mange krav til at søge. Derudover foregår ansøgningen online og man får ofte hurtigt svar.

En grund til, at folk også ser kviklån som den lette udvej i modsætning til at gå ned i sin egen bank og søge om lån, er at man ikke skal fysisk ned i en bank, og evt. føle sig tvunget til at forklare, hvorfor man vil søge om et lån.

# Hvad bruger folk kviklån til

Når man vælger at optage et kviklån er det ofte et mindre beløb, som blandt andet bruges til at købe: fjernsyn, rejser, møbler telefoner eller til at betale regninger. Netop derfor er kviklåns hurtige behandlingstid og tilgængelighed populært, da disse køb er mere spontane end for eksempel et hus eller en bil.

Fordi kviklån ofte bruges til de mere spontane køb, som måske ikke altid er helt livsnødvendige, er det en fordel at overveje grundigt om man kan undvære købet. Derudover er det relevant at overveje om der er andre muligheder og alternativer til at tage et kviklån.

Overvej dine muligheder

Derudover kan kviklån netop grundet den manglende sikkerhed i forhold til lånedokumen-tation oftest ende med at være meget dyrere i længden.

Har man lyst til at tage et kviklån, skal man selvfølgelig gøre det. Dog anbefales det som ved alle andre lån, at man først undersøger alt, hvad der er værd at vide om långiveren og læser grundigt på hjemmesiden om de lån, der tilbydes. Fordelen ved kviklån er jo netop, at det er nemmere at få, men man skal bare være opmærksom på en eventuel højere rente og dermed et dyrere lån på længere sigt. Derudover kan kviklån netop grundet den manglende sikkerhed i forhold til lånedokumentation oftest ende med at være meget dyrere i længden. Alternativt kan man undersøge muligheden ved at tage et almindeligt forbrugslån eller gå ned i sin bank og spørge om mulighederne for et lån.

Du kan med fordel lave en låneansøgning på Lendmes hjemmeside og hermed få tilbud fra flere forskellige banker.

Ansøg om lån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende. Ansøg nu