Hvad koster et kviklån

Prisen for et kviklån afhænger af, hvilken kviklånsudbyder, du ansøger hos. Men generelt skal du være opmærksom på, at kviklån er en meget dyr løsning, hvis du ønsker at låne penge. I modsætning til de mere traditionelle forbrugslån, hvor renten i de fleste tilfælde fastsættes på baggrund af en kreditvurdering, så opererer kviklånsudbyderne i højere grad med en fast rente. Det vil sige, at kreditvurderingen udelukkende bruges til at vurdere, hvorvidt de ønsker at låne dig penge eller ej.

Sådan finder du et priseksempel

Hvis du gerne vil se, hvad prisen for et eventuelt kviklån er, skal du gå ind på på en af kviklånsudbydernes hjemmeside og vælge det ønskede lånebeløb. Lige under de ønskede lånebeløb, har de pligt til at oplyse dig om renteudgifter, gebyrer og omkostninger, og det endelige beløb du ender med at skulle betale tilbage. Vær dog opmærksom på, hvad de skriver omkring priseksemplerne, da det eksempelvis antager at du er ny kunde og betaler af i et bestemt antal måneder.

# Forskellen på kviklån og forbrugslån

Så sammenligner man ÅOP fra på række kviklånsudbydere, er det ikke usandsynligt, at du ender med ÅOP’er på 700-2000%

Kviklån og forbrugslån hører begge ind under kategorien usikrede lån, hvor långiver ikke har sikkerhed i eksempelvis bil eller hus. Men selvom begge lånetyper er usikrede lån, så er der alligevel en vigtigt forskel, du bør være opmærksom på - nemlig prisen for at låne. For kigger man på niveauet for renter og ÅOP’er på kviklån, så er det meget højere end ved forbrugslån.

# 1000% ÅOP

Der er ingen regler for, hvor høj en rente man må opkræve i rente i Danmark. Så sammenligner man ÅOP fra på række kviklånsudbydere, er det ikke usandsynligt, at du ender med ÅOP’er på 700-2000%. Selvom et forbrugslån heller ikke er gratis, så er det trods alt et helt andre renteniveauer der typisk er tale om. ÅOP niveauet for et typisk forbrugslån ligger nemlig typisk mellem 6% - 30%

Læs også Læs mere om, hvad ÅOP er

# Vær opmræksom på fra-renter

Uanset om du ønsker et kviklån eller traditionelt forbrugslån, skal du altid være opmærksom, at nogle viser fra-renter, der går ud fra, at du er berettiget til den laveste rente. Det kan eksempelvis være, at en långiver “lokker” med renter i intervallet 6%-18%. Det er dog sjældent den lave rente, du bliver tilbud. Så hvis du forsøger at sammenligne lån via en af de mange sammenligningsportaler, skal du altså være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis får det bedste lån hos de låneudbyder, der ligger øverst på listen.

Sandheden er nemlig den, at den endelig rente i mange tilfælde afhænger af den personlige kreditvurdering, som finansieringsselskabet foretager. Derfor anbefaler vi også, at du altid indhenter tilbud fra flere, så du kan sammenligne og vælge det bedste lån.

Der findes en nem og overskuelig løsning

Hos Lendme har vi gjort det nemt og overskueligt at indhente og sammenligne tilbud på forbrugslån fra flere långivere. Så I stedet for, at du skal udfylde en ansøgning hos de enkelte långivere for at kunne sammenligne flere lånetilbud, så udfylder du blot en ansøgning på lendme.dk.