Hvor mange har et kviklån?

Markedet for kviklån er vokset markant de seneste år. Der er kommet flere og flere spillere, som tilbyder kviklån, og det samlede udlån er steget voldsomt. Ifølge Konkurrence & Forbrugerstyrelsens seneste tal fra 2014, er der udbetalt 136.000 kviklån til en samlede udlånsværdi på 430 millioner kr.

Som sagt er disse tal fra 2014, hvorfor tallene med stor sandsynlighed er større her i 2018. Regnskaberne blandt de forskellige udbyder indikerer hvert fald en massiv vækst. Nedenfor ses grafen fra Konkurrence & Forbrugerstyrelsens rapport, som viser en tydelig vækst på kviklånsmarkedet.

Med et nemt og hurtigt setup, der gør det muligt at ansøge og få svar online, har udbyderne af kviklån set og udnyttet et kæmpe potentiale i markedet. Så i stedet for, at du som forbruger skal ned og stå skoleret hos din bankrådgiver, sker det hele online og kravene for at blive godkendt til et kviklån er også noget mere lempelige sammenlignet med bankernes.

Udnytter online

Selvom bankernes krav til din privatøkonomi er større, bør du kun se det som noget positivt. Hvis du bliver afvist til et lån, er det med stor sandsynlighed fordi, din økonomi ikke kan bære at betale af på et lån.

# Ved du hvad et kviklån er?

Mange kviklånsudbyder markedsfører sig på, at du får pengene på din konto med det samme. Men i virkeligheden dækker begrebet kviklån over lån, der i udgangspunktet skal betales hurtigt tilbage - det vil sige kortfristede lån. Derudover er selve lånebeløbet ofte i den lavere ende.

Kviklån hører under kategorien usikrede lån, som blandt andet også dækker over forbrugslån, samlelån og privatlån. Fælles for dem alle er, at det er lån uden sikkerhed i form af eksempelvis pant i hus eller bil.

Men selvom det er nemt og hurtigt, bør du som ansøgere gøre dig selv den tjeneste at undersøge alternativerne til kvik- og sms-lån. Med tårnhøje renter og ÅOP’er, er det måske ikke altid den bedste løsning.

# Indhent altid tilbud fra flere

Alternativet til kviklån er de mere traditionelle forbrugslån, som både online bankerne og de traditionelle banker tilbyder. Her vil du ofte opleve lavere renter og ÅOP’er, hvilket i sidste ende betyder billigere lån. Men du bør altid indhente og sammenligne lånetilbud fra flere banker, så du er sikker på at få det bedste lån.

Hos Lendme har vi gjort det nemt at ansøge og sammenligne personlige lånetilbud fra flere banker. Du udfylder blot én ansøgning på lendme.dk, hvorefter vi indhenter tilbud fra flere banker. Du sammenligner dine tilbud nemt og overskueligt og vælger det lån, der passer dig bedst. Herefter udbetaler banken pengene til din konto.

Ansøg om lån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende. Ansøg nu