Sådan finder du dine gældsposter

saadan-finder-du-dine-gaeldsposter

Sådan finder du dine gældsposter

Når man laver en ansøgning hos Lendme, spørger vi blandt andet om dine eksisterende gældsposter. Bankerne bruger disse informationer, når de vurderer, hvorvidt de kan tilbyde dig et lån. Derfor er det super vigtigt, at man altid oplyser alle sine gældsposter og med korrekt beløb.

Det er ikke usandsynligt, at man skylder penge til forskellige kreditorer. Det kan eksempelvis være realkreditlån til boligen, billån og et eller flere privatlån. Men har du mistet overblikket over, hvem du skylder penge, findes der måder, hvorpå du kan finde frem til dine gældsposter.  

Start hos SKAT

Da banker og finansieringsselskaber har pligt til at indberette gæld renter til SKAT hvert år, er det altid et godt sted at starte.

Sådan gør du:

  • Log ind på skat.dk med dit NemId

  • Vælg Skatteoplysninger i øverste menu

  • Klik på Renteudgifter og restgæld i venstre menu

Der er en risiko for, at dine kreditorer ikke har indberette, som de skal, hvorfor du ikke kan 100% sikker på, at alle gældsposter er registreret i din skattemappe.

Tjek din netbank

Hvis du har optaget et lån, har du med stor sandsynlighed fået overført pengene til din NemKonto. Derfor kan du logge ind på din netbank og gennemgå din kontohistorik. Hvis du afdrager på dit lån hver måned, kan du måske også se på dit kontoudtog, hvem du overfører pengene til.