Sådan kommer du af med din gæld

Hvis du har gæld kan det være, at det er noget, der fylder meget i din hverdag. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du får styr på din gæld og eventuelt kommer af med den hurtigere.

Danskerne har en stor gæld

Danmarks Nationalbank har foretaget en undersøgelse om danskernes formue og gæld. I undersøgelsen bliver der blandt andet nævnt, at Danmark er et af de lande, der har størst gæld. Det skyldes blandt andet, at mange danskere har f.eks. et boliglån eller et billån.

Udover den høje boliggæld, er der desværre også mange danskere, der ender med at optage alt for dyre kviklån for at komme igennem måneden. Derudover glemmer mange også at undersøge markedet inden de accepterer et lån og ender derfor med at betale unødvendigt meget. Der kan nemlig være stor forskel på, hvad et lån koster hos de enkelte banker.

Tjek om du kan få en bedre rente på dit lån Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende Ansøg nu

# Få et overblik over din gæld

Når du ønsker at komme af med din gæld så hurtigt som mulig, bør du starte med at lave et overblik over dine gældsposter.

Det kan du blandt andet gøre ved at se i din Betalingsservice-oversigt. Her får du nemlig et overblik over, hvor hvilke regninger, der bliver trukket hver måned. Derudover kan du også se, hvilke långivere du afdrager til.

Det kan også være en god ide, at logge ind på SKAT og se, hvilke gældsposter de har registreret i dit navn. Du skal dog huske på, at SKAT kun modtager besked fra dine långivere i slutningen af hvert år. Derfor kan informationerne være op til et år forsinket, så hvis du har nyere lån, kan du ikke finde dem her.

Læs også Sådan finder du dine gældsposter

# Tjek renten på dit lån

Hvis du vil slippe hurtigere af med din gæld, bør du løbende tjekke, om du kan få en bedre rente på dit lån. Det kan du gøre ved at lave et rentetjek. Et rentetjek betyder kort fortalt, at du tjekker, om du kan få dit nuværende lån billigere hos en en anden bank.

# Saml flere dyre lån

Hvis du har flere dyre lån hos flere forskellige långivere, er det ofte en fordel at samle alle dine lån ét sted. Et samlelån er, når du samler flere dyre lån hos én enkel bank.

Når du vælger at samle dine lån ét sted, opnår du typisk en lavere rente på dit lån samtidigt med, at du kun skal betale diverse gebyrer til én enkelt långiver. Der er altså ofte rigtig mange penge at spare, når du samler dine lån ét sted.

# LendMe giver dig det nødvendige overblik

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån, eller ønsker at finde et forbrugslån med en lav rente. Så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende Ansøg nu