Sådan sparer du penge i julen

Den søde juletid er snart over os. For mange betyder det køb af julegaver, adventsgave, julepynt samt afholdning af julefrokoster og julemiddage. Alle disse hyggelige julefornøjelser kan hurtigt sætte sine spor i privatøkonomien.

Derfor giver Lendme dig her nogle gode råd til, hvordan du kan spare i julen uden at gå på kompromis med den søde og hyggelige julestemning.

Læg et budget

Start december måned med at lægge et julebudget. Først er det vigtigt, at du får et overblik over, hvor mange penge du har på kontoen, og hvor mange penge du ønsker at sætte af på de forskellige juleposter. Du skal selvfølgelig huske på at medregne dine normale faste udgifter.

Du kan eventuelt prøve at tage udgangspunkt i, hvor mange penge du ca. brugte forrige jul.

Læs også Sådan lægger du et budget

# Lav en indkøbsliste

Hvis det er dig, der står for julemiddagen eller julefrokosten, så sørg for at skrive en komplet indkøbsseddel og hold dig til den. På denne måde er det nemmere at undgå impulskøb og bruge penge, som du ikke har sat af til indkøbet.

Desuden er der på denne tid af året stort set altid et ud af de mange supermarkeder, som har tilbud på juleanden, flæskestegen, sodavanden, bordpynten eller andet. Sørg derfor for at kigge i alle tilbudsaviser og find de bedste tilbud

Ansøg om lån Udfyld kun 1 ansøgning og få tilbud fra op til 6 banker Ansøg nu

# Planlæg julegaverne

Er du en af dem, som ikke nåede at få billige julegaver til Black Friday? Du skal ikke fortvivle, der stadig er gode tilbud at indhente. Brug en tjeneste som eksempelvis Pricerunner, hvor du kan sammenligne priser fra flere forskellige.

Du kan også aftale med dem, du skal købe julegaver til, at I køber for et bestemt beløb, som matcher dit budget. Desuden er de fleste sikkert enige i, at det er julestemningen og samværet, der tæller og ikke størrelsen på julegaven.

# Tjek din konto løbende

Husk løbende at tjekke din konto, så du ikke bruger for mange penge og eventuelt ender med et overtræk.

Julen kommer desværre tit bag på folk og ender med at blive endnu dyrere end beregnet, da det ikke kun er gaver eller julemiddagen, som koster en masse penge. Det kan nemlig også være uforudsete eller spontane udgifter, som kan sprænge kontoen i juletiden.

# Lån penge til julen

Men hvad nu hvis det på trods af et velovervejet budget ender med, at du stadig får svært ved at få råd til alle julegaverne, tøjet til julefrokosten eller de sidste detaljer til julebordet? Så kan du eventuelt overveje mulighederne for at tage et lille forbrugslån for at få bugt med de sidste juleudgifter.

Selvfølgelig skal du kun tage et lån, hvis det er nødvendigt, og du ikke kan finde penge andre steder i din økonomi, f.eks. ved at spare på andre ting.

Hvis du vælger at låne, så sørg for kun at låne det du har behov for. Hvis det ikke er realistisk for dig at betale tilbage på lånet i forhold til din økonomi, så skal du selvfølgelig ikke tage et lån. Lav en oversigt over din indtægt og alle dine udgifter, så du bedre kan regne dig frem til, om du på sigt har råd til at have et lån.

# Lad Lendme hjælpe dig

Når du skal søge om et lån, anbefales det altid, at du sammenligner flere lånetilbud. På denne måde kan du vælge det billigste lån, og så ender du ikke med at betale for meget for lånet.

Når du sammenligner forskellige tilbud fra supermarkederne for at finde den billigste juleand, kan du måske spare omkring 20 kr. Men når du sammenligner tilbud på lån, er det oftest store beløb du kan spare. Lad derfor Lendme hjælpe dig med at få et lån hos en af 6 anerkendte banker, som vi samarbejder med.

Ved blot at udfylde 1 låneansøgning indhenter Lendme nemlig lånetilbud til dig helt gratis og uforpligtende.

Læs også Se hvorfor Lendme er så smart

Ansøg om lån Udfyld kun 1 ansøgning og få tilbud fra op til 6 banker Ansøg nu