Store besparelser på lån i december

Et lån er ikke bare et lån. Der kan være store forskelle på, hvad bankerne tager i gebyrer og renter, når man låner penge. Det viser en undersøgelse foretaget af Lendme af lån oprettet i december 2017.

Det er aldrig gratis at låne penge. Når banker, finansieringsselskaber og andre låneudbydere tilbyder at låne penge ud, gør de det, fordi de regner med at tjene penge på renter og gebyrer. Man vil dog ofte opleve, at bankerne tager helt forskellige priser for lån af samme størrelse og med samme lånetid.

Konkurrence mellem banker giver billigere lån

Helt nye tal fra Lendme viser, at låntagere i december 2017 sparede helt op til 46% blot ved at indhente lånetilbud hos flere banker. Besparelsen er forskellen på det samlede beløb der skal tilbagebetales på det dyreste og billigste lånetilbud som brugeren modtog da de ansøgte via Lendme.

# Størrelsen på besparelsen er afhængig af lånets størrelse

sparede helt op til 46% blot ved at indhente lånetilbud hos flere banker

Personer, der har lånt mellem 10.000 og 49.999 kr. har i gennemsnit sparet hele 17% ved at indhente flere lånetilbud og vælge det billigste. For lån på mellem 50.000 og 99.000 kr. sparede låntagerne i gennemsnit 10%, mens besparelsen på lån mellem 100.000 og 300.000 var på 13% i gennemsnit, på det samlede beløb der skal betales tilbage.

# Kendt model i andre nordiske lande

Modellen med at indhente lånetilbud er kendt fra flere nordiske lande. Især i Norge og Sverige er det udbredt at sammenligne flere lånetilbud via en såkaldt lånebroker, inden man optager lån. Lendme er indtil videre de eneste i Danmark, der tilbyder danske låntagere at indhente flere tilbud ved blot at udfylde én enkelt ansøgning, hvor traditionelle services kræver, at ansøgeren udfylder en ansøgning hos hver enkelt bank, og selv skal foretage sammenligning mellem de tilbud man indhenter.

Tallene fra december viser, at denne model ikke bare sparer tid, da brugerne kun skal udfylde én ansøgning, men rent faktisk også penge.

# Vi kender det også fra andre brancher

De færreste danskere går direkte ind på flyselskabernes hjemmeside og køber en billet til eksempelvis Paris, når ferien skal bestilles. Mens vi i Danmark er vant til at sammenligne priser, inden vi køber flyrejser, hotelophold, eller når vi skal have renoveret badeværelset, er det stadig et nyt fænomen, når det kommer til lån.

Ansøg om lån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende. Ansøg nu