Fakta om Lendme

Hos Lendme ønsker vi at gøre det nemt og overskueligt for forbrugerne at indhente og sammenligne personlige og konkrete lånetilbud fra flere banker. I forlængelse heraf skaber vi også transparens over for forbrugerne.

En del af denne transparens kommer også til udtryk i vores redaktionelle retningslinjer, som vi præsentere på denne side. Du får blandt andet svar på, hvem står bag Lendme, hvordan vores service fungerer, og hvordan vi tjener penge.

Hvem står bag Lendme

Lendme blev tilbage i februar 2016 etableret af tre fynske iværksættere Frederik Murmann, Christoffer Nylandsted og Peter Grunnet Wang. Det var ønsket om at ændre rammerne på lånemarkedet, der fik de tre fynboer til at kaste sig ud i Lendme projektet.

Frederik og Christoffer har begge en juridisk baggrund og har arbejdet inden for den finansielle sektor i mange år. Frederik har blandt andet arbejdet for Saxo Bank og Entercard, og Christoffer har både arbejdet for Danske Bank og Europæiske Rejseforsikring.

Den tredje medstifter Peter kommer med en noget andet baggrund. Han er uddannet geofysiker og har i mere end 6 år arbejdet som IT projektleder hos DMI.

Dagligt ansvar

I det daglige er Frederik administrerende direktør og har det overordnede ansvar, Christoffer er personalechef og har ansvaret for den daglige drift og forretningsudvikling. Peter er udviklingschef og styrer hele udviklingsafdelingen, som er placeret i Valby sammen med resten af teamet.

Læs også Historien om Lendme

Udover de tre stifter af Lendme, består teamet også af udviklere, marketingfolk og kundeservicemedarbejdere. Du kan læse mere om de enkelte teammedlemmer her.

Hvad er konceptet

Lendme’s koncept er i virkeligheden ret enkelt, og vi kender det allerede fra andre brancher.

Når vi eksempelvis skal finde de bedste og billigste flybilletter, hotel til ferien eller håndværkere, så bruger vi en af de mange online platforme - momondo, hotels.com, 3byggetilbud, som har gjort processen med at hente og sammenligne priser, hurtig og nem.

Hos Lendme gør vi det samme bare inden for lån. Vi sparer vores brugere for at skulle ansøge hos hver enkelt bank, for derefter selv at sammenligne de tilbud man har modtaget - en kompliceret og uoverskuelig opgave, som mange derfor aldrig får gjort, og derfor går glip af store besparelser.

Du udfylder blot én ansøgning lendme.dk, som vi sender i udbud hos de banker, vi samarbejder med. Alle ansøgninger bliver behandlet individuelt af hver bank, som har op til 48 timer til at vende tilbage med et konkret tilbud. Dine tilbud bliver listet på en nem og overskuelig måde, så du kan vælge det bedste lån.

Udover at vores brugere sparer en masse tid, så sparer de i langt de fleste tilfælde også en del penge. Vores seneste opgørelse (2018) viser, at brugerne i snit sparer 12.500 kr. ved at vælge det billigste lån, frem for det dyreste tilbud de modtager.

Banker og finansieringsselskaber

Hos Lendme samarbejder vi med en række anerkendte banker og finansieringsselskaber. Nogle er traditionelle murstensbanker mens andre udelukkende er online banker uden fysiske filialer.

Lånetypen som disse banker tilbyder via Lendme er usikrede lån, som er bedre kendt som privatlån og forbrugslån. Det er derfor ikke muligt at indhente tilbud på kviklån, sms-lån og mikrolån via Lendme.

Læs også Forskellen på sikrede og usikrede lån

Du kan se, hvilke banker vi samarbejder med her. Vi arbejder hele tiden på at få flere banker på platformen.

Sådan tjener Lendme penge

Det er gratis og uforpligtende at benytte Lendme til at indhente lånetilbud fra bankerne. Lendme tjener penge i form af kommission fra bankerne. Hver gang vi formidler en kunde til en af de banker, som vi samarbejder, modtager vi en kommission af lånebeløbet fra den pågældende bank.

Vi arbejder 100% objektivt, hvilket betyder, at ingen banker bliver favoriseret. Alle ansøgninger bliver sendt i udbud hos bankerne på lige fod.

Spørgsmål

Hvis du har yderligere spørgsmål til, hvad Lendme er og fungerer, er du altid velkommen til at kontakte os.