Brug for lån til udendørsrenovering?

5 gode råd til udendørsrenovering af hus

Vi oplever i 2021 en stigende interesse for at låne til renovering af boligen. Vi giver dig derfor 5 gode råd til, hvordan din bolig bliver klar til sommeren.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 4 minutter

I en tid, hvor vi danskere må bruge vores penge anderledes, end vi plejer, er det især boligen, der har fået en kærlig hånd.

Det er i øjeblikket et af vores mest populære låneformål, hvor over 3.000 danskere har ansøgt om et lån til renovering siden starten af året.

Sommeren er gået i gang, og snart starter feriesæsonen også, hvilket betyder mere tid udenfor boligens fire vægge.

Det udnytter mange danskere til at renovere udendørs, så vi giver dig her lidt inspiration og råd til dit næste udendørsprojekt.

Skal du renovere din bolig?
Så indhent lånetilbud fra 16 banker her

Der er mange ting, du kan gøre, for at din bolig kommer til at være pæn og velholdt udvendigt.

Du kan blandt andet overveje følgende:

  • Lægge nyt tag
  • Ny beplantning
  • Udskifte vinduer
  • Bygge en garage eller carport
  • Anlægge ny terrasse
  • Bygge et skur
  • Facaderenovering
Dansk have

Det behøver heller ikke være omfattende ændringer. Ofte kan selv en mindre renovering nærmest få huset og omgivelserne til at se nyt ud.

Vi giver dig her 5 gode råd, som både hjælper dig med større og mindre projekter.

Når du står overfor at lave ændringer udenfor, er det en god ide at lave en plan for renoveringen. En velgennemtænkt plan sikrer nemlig, at udførelsen bliver som ønsket.

Planen bør indeholde en opmåling af udendørsarealet, og hvor meget de enkelte elementer kommer til at fylde.

Det er også væsentligt at tage stilling til udseendet af din bolig, så der bliver skabt en god sammenhæng mellem de nye ændringer og det eksisterende.

Placeringen af nye elementer bør overvejes, da det kan have stor betydning. Specielt hvis det drejer sig om anlæggelsen af en terrasse, da der skal tages højde for sol og skygge.

Hver gang du ønsker at forny din bolig, bør du have en energirenovering i tankerne.

Det er nemlig en god investering i fremtiden, da du både øger værdien af din bolig og sparer penge på energiregningen.

En energirenovering kan være mange ting, og det er typisk relateret til forbedringer indendørs. Der er dog udvendige forbedringer som et nyt tag, nye vinduer, solceller eller hulmursisolering, der sparer på regningen.

Hus med solceller
Et solcelleanlæg er en energibesparende mulighed for en udendørsrenovering

Hvis du ønsker at energirenovere udendørs, anbefaler vi, at du får en energikonsulent til at rådgive dig om ændringerne. På den måde sikrer du dig, at det bliver gjort rigtigt, og konsulenten har også øje for eventuelle tilskud.

Hvis du vil læse mere om besparelserne ved en energirenovering, har vi et andet blogindlæg:

Hvis du laver ændringer på din grund, er det vigtigt, at du undersøger, om der skal søges om tilladelse til renoveringen. Det er især relevant, hvis du bygger noget nyt på grunden.

Der er forskellige regler for, hvilke ændringer du må lave uden at søge om tilladelse, alt efter om du bor i lejlighed, rækkehus eller et fritliggende enfamiliehus. Reglerne kan findes på bygningsreglementet.dk.

I mange områder er der også lokalplaner eller servitutter, der bestemmer, hvad du må ændre på din grund.

En god huskeregel er, at al bebyggelse på din grund skal være placeret mindst 2,5 meter fra skellet. Der er dog undtagelser, som du kan læse mere om i bygningsreglementet.

Hvis du ikke selv planlægger at udføre din udendørsrenovering, bør du indhente tilbud fra flere håndværkere.

Der kan nemlig være stor forskel både på pris, tid og udførsel hos forskellige håndværkere. Du skal derfor altid henvende dig til flere, inden du takker ja til et tilbud.

Ved at snakke med flere håndværkere er der også større chance for, at du finder den optimale løsningsmulighed for din udendørsrenovering.

Håndværker på tag

Du skal dog ikke udelukkende stirre dig blind på prisen. Et for billigt tilbud kan resultere i, at renoveringen ikke bliver udført som forventet.

Her kan du kigge på, om de håndværkere du overvejer at bruge, er dækket af Byg Garanti.

Byg Garanti-ordningen dækker nemlig dine tab med op til 150.000 kroner, hvis der sker fejl i forbindelse med udendørsrenoveringen.

Du skal også være opmærksom på, at der er håndværkerfradrag på op til 25.000 kroner pr. person i 2021. Det kan du tjekke på SKAT.dk.

Ligesom når du vælger håndværkere, er det også vigtigt at indhente flere lånetilbud, hvis du skal bruge ekstra penge til at finansiere renoveringen.

Det kan dog være både tidskrævende og uoverskueligt at henvende sig til flere låneudbydere på egen hånd.

Hos os bliver din ansøgning sendt ud til 16 banker - Det er mere end nogen anden låneformidler i Danmark.

Efterfølgende kan du nemt, hurtigt og sikkert sammenligne dine tilbud, så du kan få styr på finansieringen af din udendørs boligforbedring.

Mangler du kun pengene?
Du kan låne op til 500.000 kr. her

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åbent:

Man-Tor: 09.00 - 20.00
Fredag: 09.00 - 17.00
Lør-Søn: 10.00 - 16.00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ