LendMe pattern

Lån penge nemt

 • check
  Nummer 1 på Trustpilot
 • check
  Danmarks største låneformidler
 • check
  Du får tilbud fra flest banker
 • check
  Vores kunder sparer i snit 12.500 kr.
 • check
  Danmarks bedste kundeservice
 • check
  Brug for hjælp? Ring 7060 6262
Familie i dagligstue

Gør som over 150.000 danskere

 1. 1

  Ansøg gratis

  Udfyld én ansøgning når du skal låne penge, så indhenter vi personlige tilbud fra bankerne

 2. 2

  Modtag tilbud

  Du modtager lånetilbud fra bankerne, hvorefter du kan vælge det tilbud, der passer dig bedst

 3. 3

  Vælg det bedste lån

  Du er ikke forpligtet til noget, før du sender de underskrevne lånedokumenter til banken

Kom i gang med din ansøgning, og se hvad du kan spare

Sidst opdateret: 10. juli 2020 | Læsetid: 11 minutter

Hos LendMe kan du ansøge om personlige lånetilbud på forbrugslån på 10.000-300.000 kroner og samlelån på 10.000-500.000 kroner. Du laver din låneansøgning nemt og hurtigt online, og slipper for turen ned i banken.

Hvis du overvejer at låne penge, er du kommet til det rette sted. LendMe hjælper dig med at låne penge på en nem og overskuelig måde og med mulighed for at spare en masse penge. På denne side præsenterer vi alt, hvad du skal vide om at låne penge via LendMe.

Der findes rigtig mange forskellige steder, hvor du kan låne penge. Du har på den ene side de traditionelle banker, eksempelvis Nordea, Danske Bank og Sydbank, som alle tilbyder forskellige typer af lån.

Og på den anden side har du en lang række online-banker, som typisk ikke har fysiske filialer, men som stadigvæk er rigtige banker. Online-bankerne tilbyder også forskellige typer af lån, og du vil tit opleve, at online banker har meget konkurrencedygtige priser, når det kommer til at låne penge.

Med det store antal af långivere kan det hurtigt blive uoverskueligt at finde ud af, hvor man kan låne til laveste rente, mindste omkostninger og bedste vilkår. Det vil sige, hvor man får det bedste og billigste lån.

På LendMe kan du med blot én enkelt ansøgning modtage personlige og konkrete tilbud på lån fra flere anerkendte banker. Herefter kan du nemt og overskueligt sammenligne alle dine tilbud og vælge det bedste lån. Så hvis du har behov for at låne penge, bør du altid starte på LendMe.dk.

Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare, når du sammenligner flere tilbud. Faktisk viser vores tal, at brugerne i gennemsnit sparer 12.500 kr. når de vælger det billigste lån frem for det dyreste blandt de tilbud, de har modtaget.

Rigtig mange har på et tidspunkt behov for at låne penge. Det kan f.eks. være i forbindelse med køb af bolig, bil, forbrug eller til at samle flere dyre lån i ét samlelån.

Hos LendMe formidler vi usikrede lån, som også kaldes for forbrugslån. Kendetegnet ved usikrede lån er, at du som låntagere ikke skal stille sikkerhed for lånet i form af pant i et aktiv.

Sikret lån med pant i hus eller bil
Illustration af et sikret lån med pant i hus eller bil

Det kunne eksempelvis være hus eller bil. Derudover stiller banken heller ikke krav til, hvad penge bruges til. Det vil altså sige, at du kan bruge penge fra dit lån til lige, hvad du ønsker.

Det er de færreste som til dagligt snakker om usikrede lån. Rigtig mange omtaler dem i stedet som eksempelvis:

Som sagt formidler LendMe usikrede lån, hvor banken ikke stiller krav til, hvad pengene bruges til. Derfor kan du låne til lige, hvad du ønsker. Vi ser blandt andet at mange vælger at låne penge til eksempelvis renovering af boligen, bil, indskud til bolig og forbrug. Derudover oplever vi også en stor efterspørgelse på samlelån.

Derfor er et samlelån smart

Har du flere lån, kan du med fordel vælge at samle dem i ét større samlelån. Ud over at de kun har ét lån at afdrage på, så ender du typisk med at spare rigtig mange penge. Du får ofte en bedre rente og generelt færre omkostninger. Det betyder både flere penge til dig selv, og at det samlede beløb, du ender med at betale tilbage bliver mindre.

Spar penge med et samlelån
Illustration af et samlelån

Hvor meget du ender med at spare varierer selvfølgelig, men vi ser besparelser på alt lige fra nogle tusinde kroner til over 100.000 kr.

Saml dine lån og spar penge
Se hvor meget du kan spare med et samlelån

Det er ikke alle, som kan låne penge. For at blive godkendt til et lån, skal du som minimum være fyldt 18 år. Derudover stiller de fleste långivere også krav til, at du ikke må være registreret i RKI eller Debitor Registret. Dette krav er blandt andet også med til at beskytte dig selv, så du ikke optager unødvendig meget gæld, som du ikke kan betale tilbage.

For at ansøge om et lån via LendMe skal du også have et dansk CPR-nummer og være registreret i Folkeregistret samt have fast bopæl i Danmark.

Selvom du opfylder ovenstående krav om et lån via LendMe, kan du stadig godt få et afslag på din låneansøgning. Det skyldes, at bankerne hver især foretager en kreditvurdering af dig for at sikre, at du kan afdrage på dit lån hver måned.

Når en bank vurderer om du kan låne penge, er der flere ting, som de kigger på.

Banken tager altid udgangspunkt i din løn, da den er grundlaget for dit rådighedsbeløb. Da indkomst kan variere, er det normalt, at bankerne kigger på de sidste tre måneders lønsedler. Udover din indkomst kigger banken også på dine faste udgifter. Banken kigger på, hvad dit rådighedsbeløb er, når du har betalt udgifter som f.eks. husleje, mad, forsikringer og a-kassebidrag samt eventuelt udgifter til transport.

Det er ud fra dit rådighedsbeløb, at banken vurderer, om du er i stand til at betale et eventuelt lån tilbage. Dine faste udgifter er derfor næsten lige så vigtige som din indkomst, når banken vurderer din økonomi. Årsagen til det er, at dine faste udgifter er noget, som du har større mulighed for at ændre end din løn – særligt på kort sigt.

Bankens samlede vurdering af dig som kunde kaldes også for en ’kreditvurdering’. Det er i sidste ende denne vurdering, som ligger til grund for, hvilken rente banken kan tilbyde dig.

Der kan være mange årsager til, at du ikke bliver godkendt til et lån. Hvis du er registreret som dårlig betaler, er det med stor sandsynlighed årsagen. Det er kun ganske få långivere, som ønsker at låne penge til folk, som står i RKI eller Debitor Registret.

Som nævnt ovenfor foretager banken en kreditvurdering af dig. Hvis de vurderer, at din økonomi ikke kan bære at betale af på et lån, vil du også blive afvist. Selvom det selvfølgelig kan være irriterende, er det trods alt bedre end at sidde med en gæld, som du ikke kan betale tilbage.

Hvis du oplever at blive afvist på en ansøgning, som du har lavet gennem LendMe, kan vi desværre ikke give dig årsagen. Bankerne ønsker nemlig ikke at videregive denne information.

Selvom rigtigt mange gerne vil låne penge, så er det desværre ikke alle, der få et ja fra banken. Det kan der være mange grunde til dette, men i langt de fleste tilfælde er det muligt at forbedre sine egne chancer for at få en accept fra banken. Nogle af de ting som du kan gøre, inkluderer blandt andet:

 • At reducere dine faste udgifter
 • At lægge et nyt budget
 • At arbejde flere timer
 • At søge sammen med en medansøger

Hos LendMe er vi meget omhyggelige med at vælge samarbejdspartnere. Vi har et mål om at hjælpe så mange danskere med at finde det bedste og billigste lån, uanset hvilken situation de måtte stå i. Derfor har vi fra starten haft den holdning, at vi ikke ønsker at samarbejde med kviklånsselskaber.

Vi ønsker kun at samarbejde med etablerede og anerkendte banker og långivere. Det vigtigste for os er, at vi kan hjælpe vores brugere med gennemsigtighed og at finde det bedste lån.

På nuværende tidspunkt samarbejder vi med følgende banker:

 • Resurs Bank
 • Basisbank
 • Pensam Bank
 • Nordea
 • Express Bank
 • Sparxpres
 • re:member
 • L'EASY
 • Spar Nord

Udover ovenstående banker arbejder vi løbende på at få flere långivere på platformen. På den måde kan du som bruger få flere personlige og konkrete tilbud på lån fra endnu flere.

Det korte svar er ja. Årsagen til at mange ikke får det bedste tilbud, når de skal låne penge, er, at vi i Danmark er meget loyale over for vores banker. Ifølge diverse undersøgelser er den hyppigste årsag til, at mange danskere ikke skifter bank, at de ikke tror, at de kan opnå nogle reelle besparelser.

Derudover er der mange, som fejlagtigt tror, at de altid vil få det billigste lån i deres egen bank, hvilket dog langt fra er tilfældet.

De banker vi samarbejder med, tilbyder konkurrencedygtige priser på lån. Ved at indhente flere lånetilbud via LendMe kan du sammenligne lånetilbuddene med ro i maven og vælge det billigste lån.

Vi kan ikke på forhånd sige, hvad dit lån kommer til at koste.. Renten på dit lån afhænger af din egen økonomi og bankernes kreditvurdering af dig.. Hvis du ønsker at få en ide om, hvad et lån koster, kan du altid prøve vores låneberegner. Her kan du nemt skifte mellem beløb og løbetid og få et prisestimat. Men husk, at det kun er et estimat. Den endelig pris kræver et konkret lånetilbud.

Låneberegner
Prøv gratis vores låneberegner

For at ansøge om at låne penge gennem LendMe skal du starte med at udfylde en låneansøgning på vores hjemmeside. Det tager få minutter, og så snart du skriver under med NemID, sendes ansøgning afsted til bankerne på samme tid.

Selvom bankerne har op til 48 timer til at vende tilbage med et tilbud, modtager de fleste svar inden for få timer. Vi anbefaler altid, at du venter med at vælge acceptere et lån, til alle bankerne har behandlet din ansøgning. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare, når du sammenligner det billigste og dyreste tilbud.

Hvis du accepterer et lånetilbud, vil du modtage lånedokumenter, som du skal underskrive digitalt med dit NemID. Når du har underskrevet lånedokumenterne, vil dit lån blive udbetalt indenfor 1-3 hverdage.

Lånebranchen er en af de mest regulerede brancher herhjemme. Derfor gælder der også stramme regler for, hvem der må låne penge ud, og hvilke vilkår man må låne penge ud på.

I december 2019 vedtog den danske regering nye regler på dette område, som får betydning for de danske forbrugere. Derfor mener vi, at det er relevant at gøre opmærksom på, hvad der kommer til at ske.

Nye regler for kviklån i Danmark

Den danske regering har den 19.12. 2019 indgået en aftale, der skal gøre op med de dyre kviklån i Danmark. Dette kaldes også for et ÅOP-loft.

ÅOP er en forkortelse for ’Årlig Omkostninger i Procent’. Det vil sige, at ÅOP’en er et udtryk for, hvad det koster dig at låne penge, når både renten og omkostningerne er regnet med udtrykt i procent.

Målet med den nye aftale er at mindske antallet af danskere, der optager for dyre lån og ender i en dårlig økonomisk situation. Loven består af flere dele. Det nye ÅOP-loft er derfor skabt for at mindske optagelse af dyre lån, herunder særligt kviklån.

De vigtigste dele af den nye aftale inkluderer blandt andet:

 • ÅOP-loft: Med den nye aftale forbydes alle forbrugslån, der har en ÅOP på over 35%
 • Omkostningsloft: Du kan maksimalt ende med at betale det dobbelte af lånet tilbage i renter, gebyrer og afdrag.
 • Regulering af långivning mellem personer: Nu hvor der bliver lukket ned for kviklån, er det vigtigt, at der ikke opstår et gråt lånemarked. Så hvis du har brug for et lån og vælger at låne penge af privatpersoner, gælder de samme regler i forhold til ÅOP- og omkostningsloftet
 • Regulering af långivning mellem personer: Nu hvor der bliver lukket ned for kviklån, er det vigtigt, at der ikke opstår et gråt lånemarked. Så hvis du har brug for et lån og vælger at låne penge af privatpersoner, gælder de samme regler i forhold til ÅOP- og omkostningsloftet.

Hos LendMe er vi positive omkring, at man med indførelsen af ÅOP-loftet forsøger at mindske andelen af meget dyre lån i Danmark, da det kan have en negativ indflydelse på låntagerens tilværelse.

Vi mener at alle, der ønsker at låne penge, har ret til fuld gennemsigtighed og fair vilkår. Det er også derfor, at vi ikke ønsker at samarbejde med kviklånsselskaber, men kun banker, hvor nogle er online banker og andre traditionelle banker.

Når vi kigger på de ansøgninger, vi har haft igennem systemet og sendt videre til de banker, vi samarbejder med, ser vi at ÅOP’en hos vores samarbejdsbanker spænder mellem 4,08% - 34,99%. Og det er med løbetider på mellem 1 -15 år.

En ÅOP på 34% kan lyde af meget, men her er det vigtigt at uddybe en smule.

For det første er det kun en meget lille procentdel af dem, som låner penge via LendMe, som rent faktisk ender med at blive tilbudt et lån med en ÅOP i det leje.

Dernæst ser vi kun de lidt højere ÅOP’er, når der er tale om mindre lånebeløb og med en kort løbetid. Derfor er det vigtigt, at man ikke kun kigger på ÅOP’en, men også hvad du samlet ender med at betale tilbage for lånet. Nedenfor har vi lavet et simpelt eksempel for at illustrere en lidt højere ÅOP overfor hvad du samlet ender med at betale for lånet.

ÅOP-eksempel:

Lad os sige, at du ønsker at låne 10.000 kr. med en løbetid på 1 år.

Du får tilbudt en årlig rente på 6%. Derudover koster det dig 1.000 kr. i stiftelsesomkostninger. Det giver dig ca. en ÅOP på 27%, hvilket for nogen kan lyde af meget. Men når du er færdig med at betale lånet tilbage efter de 12 måneder, ender du ca. med at betale 11.300 kr. Det vil altså sige, at det har kostet dig 1.300 kr. at låne 10.000 kr. Om det er lidt eller meget, vil vi lade være op til dig. Men man skal huske, at det koster at låne penge.

En nem måde at få ÅOP ned på, er ved at forlænge løbetiden. Hvis vi tager ovenstående eksempel, men blot forlænger løbetiden fra 1 år til 2 år, ender du med en ÅOP på ca. 14%. Men nu skal du betale renter i 2 år frem for 1 år. Så samlet ender du med at betale 11.700 kr tilbage. Så dit lån på 10.000 kr. er nu samlet blevet 400 kr. dyre, men din ÅOP er dog lavere.

Regneeksempel for at sammenligne ÅOP
Her er de to låneeksempler illustreret

Hvis du gerne vil have en ide om, hvad det koster at låne penge, har vi udviklet en låneberegner. Det er dog meget vigtigt at påpege, at det udelukkende er et estimat, og ikke den endelige pris. Hvis du ønsker en endelig pris på lånet kræver det en ansøgning - Lån penge via LendMe gratis og uforpligtende.

Kilder

 • Illustrationer: Alle grafer og illustrationer er udarbejdet på baggrund af vores egne data.
 • nemid.nu/dk-da
 • experian.dk/registreret-i-rki/
 • check
  Spar i gennemsnit 12.500 kr.
 • check
  Det tager kun 4 minutter
 • check
  10+ personlige lånetilbud
 • check
  Sikker og fortrolig datahåndtering

Overbevist endnu? Kom i gang med din ansøgning

Vi hjælper dig med at få mest ud af dine penge.

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åben alle hverdage kl. 10:00 - 16:00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ