LendMe pattern

Lån penge hurtigt, nemt og effektivt

Du kan låne op til 500.000 ved at ansøge gennem os, hvor du har mulighed for at få tilbud fra op til 12 anerkendte banker.

På denne side kan du også læse mere om at låne penge, så du er klædt på til at lave en ansøgning og finde det bedste lån.

Derfor skal du låne gennem os

 • check
  Nummer 1 på Trustpilot
 • check
  Danmarks største låneformidler
 • check
  Du får tilbud fra flest banker
 • check
  Vores kunder sparer i snit 12.500 kr.
Sidst opdateret: 27. oktober 2020 | Læsetid: 14 minutter

Lån penge

Du kan ansøge om personlige lånetilbud på forbrugslån på 10.000-300.000 kroner og samlelån på 10.000-500.000 kroner. Du ansøger om at låne penge hurtigt og nemt online, og slipper for turen ned i banken.

Hvis du overvejer at låne, er du kommet til det rette sted. Vi hjælper dig med at låne penge på en nem og overskuelig måde og med mulighed for at spare en masse penge. På denne side præsenterer vi alt, hvad du skal vide om at låne penge hurtigt, nemt og effektivt gennem os.

Der findes rigtig mange forskellige steder, hvor du kan låne penge. Du har på den ene side de traditionelle banker, eksempelvis Nordea, Danske Bank og Sydbank, som alle tilbyder forskellige typer af lån.

Og på den anden side har du en lang række online-banker, som typisk ikke har fysiske filialer, men som stadigvæk er rigtige banker. Online-bankerne tilbyder også forskellige typer af lån, og du vil tit opleve, at online banker har meget konkurrencedygtige priser, når det kommer til at låne penge.

Med det store antal af banker kan det hurtigt blive uoverskueligt at finde ud af, hvor man kan låne til laveste rente, mindste omkostninger og bedste vilkår. Det vil sige, hvor man får det bedste og billigste lån.

Der kan være mange årsager til, at du skal låne her og nu. Det kan være, at der er opstået en akut tandskade, at du har fået en ekstra stor regning eller du skal skifte dit tag.

Du kan komme i gang med at låne ved blot at ansøge i vores ansøgningsskema øverst på siden.

Når du har færdiggjort din ansøgning, skal du bare vente på, at bankerne vender tilbage til dig med tilbud. Det tager som regel ikke mere end et par timer, fra du har startet din ansøgning, til du har modtaget svar fra bankerne.

Nu skal du blot vælge, hvilket tilbud du helst vil benytte dig af. Der er ofte ikke den store forskel på, om du vælger den ene eller anden bank, når det kommer til, hvor hurtigt din ansøgning bliver behandlet.

Her er det faktisk dig selv, der bestemmer, hvor hurtigt det skal gå. Alle bankerne har brug for at få et samtykke til at kunne se dine oplysninger hos skat. Det giver du med NemID, og det tager ikke mere end 10 sekunder.

Det er det, som vi kalder for e-skat.

Når bankerne har modtaget dit samtykke til e-skat, kan de begynde at behandle din ansøgning. Her kan der godt være forskel på behandlingstiden hos de forskellige banker, men som regel behandler de din ansøgning hurtigt.

Hvis du søger om formiddagen modsat om aftenen, vil du højst sandsynligt opleve en kortere behandlingstid på din ansøgning.

Selvom bankerne generelt er hurtige til at behandle ansøgninger, kan det i nogle tilfælde godt tage længere tid end blot et par timer. Det kan for eksempel være, hvis du samler nogle eksisterende lån eller hvis du søger et stort beløb på flere hundrede tusinde.

Der vil også være tilfælde, hvor bankerne har brug for at komme i dialog med dig angående din indkomst, formålet med lånet eller dit månedlige budget. Her afhænger behandlingstiden af, hvornår du griber telefonen og kommer i kontakt med banken.

Du bør derfor være opmærksom på, at når du har accepteret et tilbud, kan du opleve at bankerne gerne vil tale med dig. Hvis de ikke får fat i dig på telefonen, sender de typisk en mail eller sms om, at du skal kontakte dem.

Skal du låne penge nu, er det derfor en rigtig god ide at være klar på, at du måske skal i dialog med banken, give et samtykke eller sende nogle dokumenter.

Det er heldigvis ikke besværligt, og vi hjælper dig med at få sendt de rigtige dokumenter afsted, fundet nummeret til banken eller svarer på dine spørgsmål.

Det er nemt og simpelt at søge om et lån gennem vores sammenligningstjeneste.

Du skal blot lave en ansøgning øverst på siden. Det gør du ved at svare på en række spørgsmål om din økonomi, dine boligforhold og din gæld.

De oplysninger, som du giver i ansøgningsskemaet, bruger bankerne til at vurdere, om de kan hjælpe dig med et lån.

Din ansøgning bliver sendt til de banker, som vi samarbejder med. Her kigger bankerne din ansøgning igennem og giver besked, hvis de har mulighed for at tilbyde dig et lån.

Når alle bankerne har givet svar, får du besked fra os, og så kan du sammenligne dine tilbud og vælge det bedste lån.

Det tager et par minutter at udfylde ansøgningsskemaet og så tager det typisk bankerne et par timer at vurdere din ansøgning.

Du kan altså potentielt have tilbud fra mere end 10 banker ved at bruge et par minutter på at udfylde ansøgningsskemaet.

Det er den nemmeste og mest effektive måde at søge om et lån på overhovedet.

Alternativet er, at du søger hos hver eneste bank individuelt. Den tid, det tager dig at søge hos os, skal du gange med antallet af banker, som du vil søge hos. Det er en tidskrævende proces.

Derudover er der også sandsynlighed for, at du får et bedre tilbud gennem os, end hvis du søger direkte hos en bank. Det skyldes, at banker konkurrerer med hinanden om at få dig som kunde, hvis du søger gennem en sammenligningstjeneste.

Hvis du søger direkte på Bank As hjemmeside, er de ikke i konkurrence med Bank B.

Konkurrence mellem bankerne er godt for dig, da det øger chancerne for, at du får det bedste lån tilbudt.

Når du vælger et tilbud, skal banken behandle din ansøgning. Det gør de typisk ved, at du giver dem samtykke til, at de må se dine indkomstoplysninger hos SKAT.

Det gør, at banken lynhurtigt kan vurdere, om dine oplysninger fra ansøgningen er korrekte. Hvis de er det, skal du ofte blot underskrive låneaftalen, hvorefter du har pengene på din konto indenfor et par hverdage.

Hvis du søger om et mindre beløb, kan bankerne ofte nå at behandle din ansøgning samme dag, som du ansøger. Det gælder naturligvis kun, hvis det er indenfor normal arbejdstid.

Hvis du for eksempel søger et beløb over 100.000 kroner, vil bankerne ofte bede dig om lidt flere oplysninger - det kan være din betalingsoversigt eller et par lønsedler.

Det gør de for at sikre sig, at du har råd til at betale dit lån af samtidig med, at du også har penge til dig selv hver måned.

Du kan med blot én enkelt ansøgning modtage personlige og konkrete lånetilbud fra flere anerkendte banker. Herefter kan du hurtigt og nemt sammenligne dine tilbud og vælge det billigste lån. Hvis du har behov for at låne penge, bør du sammenligne tilbud, inden du låner.

Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare, når du sammenligner flere tilbud. Faktisk viser vores tal, at det koster 12.500 kroner mere i gennemsnit, hvis du vælger det dyreste lån frem for det billigste.

Rigtig mange har på et tidspunkt behov for at låne penge. Det kan f.eks. være i forbindelse med køb af bolig, bil, forbrug eller til at samle flere dyre lån i ét samlelån.

Hos LendMe formidler vi usikrede lån, som også kaldes for forbrugslån. Kendetegnet ved usikrede lån er, at du som låntagere ikke skal stille sikkerhed for lånet i form af pant i et aktiv.

Sikret lån med pant i hus eller bil
Illustration af et sikret lån med pant i hus eller bil

Det kunne eksempelvis være hus eller bil. Derudover stiller banken heller ikke krav til, hvad penge bruges til. Det vil altså sige, at du kan bruge penge fra dit lån til lige, hvad du ønsker.

Det er de færreste som til dagligt snakker om usikrede lån. Rigtig mange omtaler dem i stedet som eksempelvis:

Derfor er et samlelån smart

Har du flere lån, kan du med fordel vælge at samle dem i ét større samlelån. Ud over at de kun har ét lån at afdrage på, så ender du typisk med at spare rigtig mange penge. Du får ofte en bedre rente og generelt færre omkostninger. Det betyder både flere penge til dig selv, og at det samlede beløb, du ender med at betale tilbage bliver mindre.

Lån penge til at samle dine lån
Illustration af et samlelån

Hvor meget du ender med at spare varierer selvfølgelig, men vi ser besparelser på alt lige fra nogle tusinde kroner til over 100.000 kr.

Saml dine lån og spar penge
Se hvor meget du kan spare med et samlelån

Det er ikke alle, som kan låne penge. For at blive godkendt til et lån, skal du som minimum være fyldt 18 år. Derudover stiller de fleste långivere også krav til, at du ikke må være registreret i RKI eller Debitor Registret. Dette krav er blandt andet også med til at beskytte dig selv, så du ikke optager unødvendig meget gæld, som du ikke kan betale tilbage.

For at ansøge om et lån via LendMe skal du også have et dansk CPR-nummer og være registreret i Folkeregistret samt have fast bopæl i Danmark.

Selvom du opfylder ovenstående krav om et lån via LendMe, kan du stadig godt få et afslag på din låneansøgning. Det skyldes, at bankerne hver især foretager en kreditvurdering af dig for at sikre, at du kan afdrage på dit lån hver måned.

Hvad kigger bankerne egentlig på?

Når en bank vurderer om du kan låne penge, er der flere ting, som de kigger på.

Banken tager altid udgangspunkt i din løn, da den er grundlaget for dit rådighedsbeløb. Da indkomst kan variere, er det normalt, at bankerne kigger på de sidste tre måneders lønsedler. Udover din indkomst kigger banken også på dine faste udgifter. Banken kigger på, hvad dit rådighedsbeløb er, når du har betalt udgifter som f.eks. husleje, mad, forsikringer og a-kassebidrag samt eventuelt udgifter til transport.

Det er ud fra dit rådighedsbeløb, at banken vurderer, om du er i stand til at betale et eventuelt lån tilbage. Dine faste udgifter er derfor næsten lige så vigtige som din indkomst, når banken vurderer din økonomi. Årsagen til det er, at dine faste udgifter er noget, som du har større mulighed for at ændre end din løn – særligt på kort sigt.

Bankens samlede vurdering af dig som kunde kaldes også for en ’kreditvurdering’. Det er i sidste ende denne vurdering, som ligger til grund for, hvilken rente banken kan tilbyde dig.

Der kan være mange årsager til, at du ikke bliver godkendt til et lån. Hvis du er registreret som dårlig betaler, er det med stor sandsynlighed årsagen. Det er kun ganske få långivere, som ønsker at låne penge til folk, som står i RKI eller Debitor Registret.

Som nævnt ovenfor foretager banken en kreditvurdering af dig. Hvis de vurderer, at din økonomi ikke kan bære at betale af på et lån, vil du også blive afvist. Selvom det selvfølgelig kan være irriterende, er det trods alt bedre end at sidde med en gæld, som du ikke kan betale tilbage.

Hvis du oplever at blive afvist på en ansøgning, som du har lavet gennem LendMe, kan vi desværre ikke give dig årsagen. Bankerne ønsker nemlig ikke at videregive denne information.

Hvordan øger jeg mine egne chancer for at blive godkendt til et lån?

Selvom rigtigt mange gerne vil låne penge, så er det desværre ikke alle, der få et ja fra banken. Det kan der være mange grunde til dette, men i langt de fleste tilfælde er det muligt at forbedre sine egne chancer for at få en accept fra banken. Nogle af de ting som du kan gøre, inkluderer blandt andet:

 • At reducere dine faste udgifter
 • At lægge et nyt budget
 • At arbejde flere timer
 • At søge sammen med en medansøger

Lån penge fra disse banker

Vi er meget omhyggelige med at vælge samarbejdspartnere. Vi har et mål om at hjælpe så mange danskere med at finde det bedste og billigste lån, uanset hvilken situation de måtte stå i. Derfor har vi fra starten haft den holdning, at vi ikke ønsker at samarbejde med kviklånsselskaber.

Vi ønsker kun at samarbejde med etablerede og anerkendte banker og långivere. Det vigtigste for os er, at vi kan hjælpe vores brugere med gennemsigtighed og at finde det bedste lån.

På nuværende tidspunkt samarbejder vi med følgende banker:

 • Resurs Bank
 • Basisbank
 • Pensam Bank
 • Nordea
 • Express Bank
 • Sparxpres
 • re:member
 • L'EASY
 • Spar Nord
 • Santander Consumer Bank
 • Minifinans
 • Ikano Bank

Udover ovenstående banker arbejder vi løbende på at få flere långivere på platformen. På den måde kan du som bruger få flere personlige og konkrete tilbud på lån fra endnu flere.

Det korte svar er ja. Årsagen til at mange ikke får det bedste lån, når de skal bruge penge, er, at vi i Danmark er meget loyale over for vores banker. Undersøgelser viser, at den hyppigste årsag til, at mange danskere ikke skifter bank, at de ikke tror, at de kan opnå nogle reelle besparelser.

Derudover er der mange, som fejlagtigt tror, at de altid vil få det bedste lån i deres egen bank, hvilket dog langt fra er tilfældet.

De banker vi samarbejder med, tilbyder konkurrencedygtige priser på lån. Ved at indhente flere lånetilbud via LendMe kan du sammenligne lånetilbuddene med ro i maven og vælge det billigste lån.

Vi kan ikke på forhånd sige, hvad dit lån kommer til at koste.. Renten på dit lån afhænger af din egen økonomi og bankernes kreditvurdering af dig.. Hvis du ønsker at få en ide om, hvad et lån koster, kan du altid prøve vores låneberegner. Her kan du nemt skifte mellem beløb og løbetid og få et prisestimat. Men husk, at det kun er et estimat. Den endelig pris kræver et konkret lånetilbud.

Låneberegner
Prøv gratis vores låneberegner

For at ansøge om at lån gennem LendMe skal du starte med at udfylde en låneansøgning på vores hjemmeside. Det tager få minutter, og så snart du skriver under med NemID, sendes ansøgning afsted til bankerne på samme tid.

Selvom bankerne har op til 48 timer til at vende tilbage med et tilbud, modtager de fleste svar inden for få timer. Vi anbefaler altid, at du venter med at vælge acceptere et lån, til alle bankerne har behandlet din ansøgning. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare, når du sammenligner det bedste lån med det værste.

Hvis du accepterer et lånetilbud, vil du modtage lånedokumenter, som du skal underskrive digitalt med dit NemID. Når du har underskrevet lånedokumenterne, vil dit lån blive udbetalt indenfor 1-3 hverdage.

Nye regler for udstedelse af kvik- og forbrugslån i Danmark

Lånebranchen er en af de mest regulerede brancher herhjemme. Derfor gælder der også stramme regler for, hvem der må låne penge ud, og hvilke vilkår man må låne penge ud på.

I december 2019 vedtog den danske regering nye regler på dette område, som får betydning for de danske forbrugere. Derfor mener vi, at det er relevant at gøre opmærksom på, hvad der kommer til at ske.

Nye regler for kviklån i Danmark

Den danske regering har den 19.12. 2019 indgået en aftale, der skal gøre op med de dyre kviklån i Danmark. I folkemunde er den nye lov blevet døbt, Kviklånsloven.

Målet med den nye aftale er at mindske antallet af danskere, der optager for dyre lån og ender i en dårlig økonomisk situation. Loven består af flere dele. Den nye kviklånslov er derfor skabt for at mindske optagelse af dyre lån, herunder særligt kviklån.

De vigtigste dele af den nye aftale inkluderer blandt andet:

 • ÅOP-loft: Med den nye aftale forbydes alle forbrugslån, der har en ÅOP på over 35%
 • Omkostningsloft: Du kan maksimalt ende med at betale det dobbelte af lånet tilbage i renter, gebyrer og afdrag.
 • Regulering af långivning mellem personer: Nu hvor der bliver lukket ned for kviklån, er det vigtigt, at der ikke opstår et gråt lånemarked. Så hvis du har brug for et lån og vælger at låne penge af privatpersoner, gælder de samme regler i forhold til ÅOP- og omkostningsloftet
 • Regulering af långivning mellem personer: Nu hvor der bliver lukket ned for kviklån, er det vigtigt, at der ikke opstår et gråt lånemarked. Så hvis du har brug for et lån og vælger at låne penge af privatpersoner, gælder de samme regler i forhold til ÅOP- og omkostningsloftet.

Positivt at der bliver lukket for kviklån

Vi er positive omkring, at man med indførelsen af kviklånsloven forsøger at mindske andelen af meget dyre lån i Danmark, da det kan have en negativ indflydelse på låntagerens tilværelse.

Vi mener at alle, der ønsker at låne penge, har ret til fuld gennemsigtighed og fair vilkår. Det er også derfor, at vi ikke ønsker at samarbejde med kviklånsselskaber, men kun banker, hvor nogle er online banker og andre traditionelle banker.

Når vi kigger på de ansøgninger, vi har haft igennem systemet og sendt videre til de banker, vi samarbejder med, ser vi at ÅOP’en hos vores samarbejdsbanker spænder mellem 4,11% - 24,56%. Og det er med løbetider på mellem 1 -15 år.

En ÅOP på 34% kan lyde af meget, men her er det vigtigt at uddybe en smule.

For det første er det kun en meget lille procentdel af dem, som låner penge via LendMe, som rent faktisk ender med at blive tilbudt et lån med en ÅOP i det leje.

Dernæst ser vi kun de lidt højere ÅOP’er, når der er tale om mindre lånebeløb og med en kort løbetid. Derfor er det vigtigt, at man ikke kun kigger på ÅOP’en, men også hvad du samlet ender med at betale tilbage for lånet. Nedenfor har vi lavet et simpelt eksempel for at illustrere en lidt højere ÅOP overfor hvad du samlet ender med at betale for lånet.

Kilder

 • Illustrationer: Alle grafer og illustrationer er udarbejdet på baggrund af vores egne data.
 • NemID
 • Experian
FAQ
A: Du kan låne op til 500.000 kroner via LendMe. Du kan maks optage ny gæld på 300.000 kroner

Hvis du vil samle din gæld, kan du låne op til 500.000 kroner. Læs mere om det her.
A: Der er flere måder at låne penge online på. Du kan enten søge direkte hos en bank eller du kan søge gennem en sammenligningstjeneste.

Når du søger direkte hos en bank, er det kun den bank, der kigger på din ansøgning. Når du søger hos en sammenligningstjeneste, søger du bredt hos mange forskellige banker.
A: Det gør du ved at sammenligne tilbud fra forskellige banker.

Du kan hurtigt og nemt søge hos forskellige banker samtidig ved at bruge en sammenligningstjeneste.
A: Det tager et par minutter at ansøge, og så har du svar fra forskellige banker kort tid efter.

Når du så finder det bedste lån hos en af bankerne, skal du blot have din ansøgning behandlet. Det tager ikke lang tid, hvis du skal låne et mindre beløb.

Når din ansøgning er behandlet færdig hos bankerne udbetaler de pengene til dig, som du vil have på din konto indenfor et par dage.

Lån penge til det, du vil

Kom i gang med din ansøgning med det samme og lån penge hurtigt

Vi samarbejder med disse banker om lån

 • basisbank lån
 • nordea lån
 • sparxpres lån
 • remember lån
 • expressbank lån
 • resursbank lån
 • pensam lån
 • leasy lån
 • sparnord lån
 • acceptlaan lån
 • minifinans lån
 • ikano lån

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åben alle hverdage kl. 10:00 - 16:00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ