Gå tilbage til ansøgningen

Lån penge

Ansøg gratis og uforpligtende

Sammenlign lånetilbud fra en række anerkendte banker og lån penge hurtigt.

Du kan låne op til 500.000 kroner, og du har mulighed for at få tilbud fra op til 13 banker.

På denne side kan du også læse mere om at låne penge, så du er klædt på til at lave en ansøgning og finde det bedste lån.

Sammenlign lånetilbud fra en række anerkendte banker og lån penge hurtigt.

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende

Derfor skal du låne gennem os

 • check
  Nummer 1 på Trustpilot
 • check
  Danmarks største låneformidler
 • check
  Du får tilbud fra flest banker
 • check
  Vores kunder sparer i snit 12.500 kr.
Sidst opdateret: 29. marts 2021 | Læsetid: 30 minutter

Lån penge

Du kan ansøge om personlige lånetilbud på forbrugslån på 10.000-500.000 kroner og samlelån på 10.000-500.000 kroner. Du ansøger om at låne penge hurtigt og nemt online, og slipper for turen ned i banken.

Lån penge på en nem og overskuelig måde gennem LendMe. Vi hjælper dagligt en masse mennesker med at spare penge. På denne side præsenterer vi alt, hvad du skal vide om at låne penge via LendMe.

Vil du gerne finde et lån hurtigt?
Lån penge nemt og hurtigt - det tager 3 minutter

Der findes rigtig mange forskellige steder, hvor du kan låne penge. Du har på den ene side de traditionelle banker, eksempelvis Nordea, Danske Bank og Sydbank, som alle tilbyder forskellige typer af lån.

Og på den anden side har du en lang række online-banker, som typisk ikke har fysiske filialer, men som stadigvæk er rigtige banker. Online-bankerne tilbyder også forskellige typer af lån, og du vil tit opleve, at online banker har meget konkurrencedygtige priser, når det kommer til at låne penge.

Med det store antal af banker kan det hurtigt blive uoverskueligt at finde ud af, hvor man kan låne til laveste rente, mindste omkostninger og bedste vilkår. Det vil sige, hvor man får det bedste og billigste lån.

Der kan være mange årsager til, at du skal låne her og nu. Det kan være, at der er opstået en akut tandskade, at du har fået en ekstra stor regning eller du skal skifte dit tag.

Du kan komme i gang med at låne ved blot at ansøge i vores ansøgningsskema øverst på siden.

Når du har færdiggjort din ansøgning, skal du bare vente på, at bankerne vender tilbage til dig med tilbud. Det tager som regel ikke mere end et par timer, fra du har startet din ansøgning, til du har modtaget svar fra bankerne.

Nu skal du blot vælge, hvilket tilbud du helst vil benytte dig af. Der er ofte ikke den store forskel på, om du vælger den ene eller anden bank, når det kommer til, hvor hurtigt din ansøgning bliver behandlet.

Her er det faktisk dig selv, der bestemmer, hvor hurtigt det skal gå. Alle bankerne har brug for at få et samtykke til at kunne se dine oplysninger hos skat. Det giver du med NemID, og det tager ikke mere end 10 sekunder.

Det er det, som vi kalder for e-skat.

Når bankerne har modtaget dit samtykke til e-skat, kan de begynde at behandle din ansøgning. Her kan der godt være forskel på behandlingstiden hos de forskellige banker, men som regel behandler de din ansøgning hurtigt.

Hvis du søger om formiddagen modsat om aftenen, vil du højst sandsynligt opleve en kortere behandlingstid på din ansøgning.

Selvom bankerne generelt er hurtige til at behandle ansøgninger, kan det i nogle tilfælde godt tage længere tid end blot et par timer. Det kan for eksempel være, hvis du samler nogle eksisterende lån eller hvis du søger et stort beløb på flere hundrede tusinde.

Der vil også være tilfælde, hvor bankerne har brug for at komme i dialog med dig angående din indkomst, formålet med lånet eller dit månedlige budget. Her afhænger behandlingstiden af, hvornår du griber telefonen og kommer i kontakt med banken.

Du bør derfor være opmærksom på, at når du har accepteret et tilbud, kan du opleve at bankerne gerne vil tale med dig. Hvis de ikke får fat i dig på telefonen, sender de typisk en mail eller sms om, at du skal kontakte dem.

Skal du låne penge nu, er det derfor en rigtig god ide at være klar på, at du måske skal i dialog med banken, give et samtykke eller sende nogle dokumenter.

Lån penge nu ved at ansøge i skemaet i toppen af siden. Hvis du har brug for hjælp, kan vi både hjælpe dig med din ansøgning, få sendt dokumenter afsted, finde nummeret til banken eller svarer på dine spørgsmål.

Lån penge nemt og hurtigt på din mobil
Priseksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. Variabel debitorrente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,32 - 21,97%. Etb. omk. 3.000 kr. Samlet beløb, der skal betales tilbage 120.374 - 200.000 kr.

Det er nemt og simpelt at søge om et lån gennem vores sammenligningstjeneste.

Du skal blot lave en ansøgning øverst på siden. Det gør du ved at svare på en række spørgsmål om din økonomi, dine boligforhold og din gæld.

De oplysninger, som du giver i ansøgningsskemaet, bruger bankerne til at vurdere, om de kan hjælpe dig med et lån.

Din ansøgning bliver sendt til de banker, som vi samarbejder med. Her kigger bankerne din ansøgning igennem og giver besked, hvis de har mulighed for at tilbyde dig et lån.

Når alle bankerne har givet svar, får du besked fra os, og så kan du sammenligne dine tilbud og vælge det bedste lån.

Det tager et par minutter at udfylde ansøgningsskemaet og så tager det typisk bankerne et par timer at vurdere din ansøgning.

Du kan altså potentielt have tilbud fra mere end 10 banker ved at bruge et par minutter på at udfylde ansøgningsskemaet.

Det er den nemmeste og mest effektive måde at søge om et lån på overhovedet.

Alternativet er, at du søger hos hver eneste bank individuelt. Den tid, det tager dig at søge hos os, skal du gange med antallet af banker, som du vil søge hos. Det er en tidskrævende proces.

Derudover er der også sandsynlighed for, at du får et bedre tilbud gennem os, end hvis du søger direkte hos en bank. Det skyldes, at banker konkurrerer med hinanden om at få dig som kunde, hvis du søger gennem en sammenligningstjeneste.

Hvis du søger direkte på Bank As hjemmeside, er de ikke i konkurrence med Bank B.

Konkurrence mellem bankerne er godt for dig, da det øger chancerne for, at du får det bedste lån tilbudt.

Når du vælger et tilbud, skal banken behandle din ansøgning. Det gør de typisk ved, at du giver dem samtykke til, at de må se dine indkomstoplysninger hos SKAT.

Det gør, at banken lynhurtigt kan vurdere, om dine oplysninger fra ansøgningen er korrekte. Hvis de er det, skal du ofte blot underskrive låneaftalen, hvorefter du har pengene på din konto indenfor et par hverdage.

Hvis du søger om et mindre beløb, kan bankerne ofte nå at behandle din ansøgning samme dag, som du ansøger. Det gælder naturligvis kun, hvis det er indenfor normal arbejdstid.

Hvis du for eksempel søger et beløb over 100.000 kroner, vil bankerne ofte bede dig om lidt flere oplysninger - det kan være din betalingsoversigt eller et par lønsedler.

Det gør de for at sikre sig, at du har råd til at betale dit lån af samtidig med, at du også har penge til dig selv hver måned. Lån penge nemt ved at udfylde en ansøgning i toppen af siden. Vi hjælper dig også, hvis du har brug for det. Du kan altid ringe til os eller sende os en mail.

Du kan med blot én enkelt ansøgning modtage personlige og konkrete lånetilbud fra flere anerkendte banker. Herefter kan du hurtigt og nemt sammenligne dine tilbud og vælge det billigste lån. Hvis du har behov for at låne penge, bør du sammenligne tilbud, inden du låner.

Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare, når du sammenligner flere tilbud. Faktisk viser vores tal, at det koster 12.500 kroner mere i gennemsnit, hvis du vælger det dyreste lån frem for det billigste.

Når du sammenligner lån gennem en tjeneste som vores, søger du bredt blandt 13 banker, der alle har mulighed for at give dig et lånetilbud baseret på din ansøgning. Det er i skrivende stund ikke muligt, at få ligeså mange tilbud på én ansøgning, som det er muligt at få gennem os.

Der findes naturligvis andre steder på nettet, som har samlet en længere liste af banker på deres hjemmeside, men her slipper du ikke for at skulle søge individuelt hos hver enkelt bank eller långiver. Det betyder, at den tid, som du bruger på at lave en ansøgning gennem os, skal du gange med antallet af banker, når du søger direkte.

Det er en meget tidskrævende proces.

Derudover er der den ulempe, at det ikke er alle banker, der bruger de samme ord, når de beskriver prisen på et lån. Det gør det kun endnu mere besværligt, hvis du ikke i forvejen har et stort overblik over lånemarkedet og dets begreber.

Nogle banker vil for eksempel omtale lånets rente som variabel rente, andre vil kalde det pålydende rente, mens nogle tredje vil skrive debitorrente. Det gør det svært for dig at gennemskue prisen, når du selv sammenligner. Vi oversætter og sammenligner både priser og vilkår, hvilket gør det nemt for dig, når du skal vælge et tilbud.

Hurtig og nem ansøgningsproces

Vi ved at et af de vigtigste kriterier, når du skal søge om lån, er, at det er nemt. Ingen gider at bruge flere uger på en lang og besværlig ansøgningsproces, hvis man har akut behov for at låne penge nu og her. Derfor har vi også fokus på, at det ikke skal tage lang tid at sammenligne lånetilbud fra så mange banker som muligt.

Lån penge ved at sammenligne priser fra forskellige banker, inden du vælger et tilbud. Processen tager ofte ikke mere end et par timer, fra du har færdiggjort din ansøgning, til du kan vælge det billigste lån hos en af vores 12 samarbejdsbanker.

Du får ofte en bedre pris på dit lån, når du sammenligner

En anden fordel ved at sammenligne lån gennem os er, at du har mulighed for at få en bedre pris, end du kan ved at søge direkte hos en bank.

Det skyldes, at når du søger gennem en sammenligningstjeneste som vores, er bankerne i indbyrdes konkurrence om at kunne tilbyde dig det bedste lån. Der er ingen intern konkurrence, hvis du søger direkte hos en bank.

Bankerne ved, at når de får en ansøgning fra os gennem deres elektroniske brevsprække, bliver ansøgningen også sendt direkte til deres konkurrenter.

Konkurrence mellem bankerne er naturligvis en stor fordel for dig, fordi det betyder, at du ofte vil opleve at få en bedre pris på dit lån. Lån penge, når du skal finde en ny bil, holde bryllup, indfri din eksisterende gæld eller noget helt fjerde, men husk altid at sammenlign priser inden du tager en beslutning.

Vil du sammenligne op til 13 tilbud?
Indhent tilbud og sammenlign priser inden du låner

Rigtig mange har på et tidspunkt behov for at låne penge. Det kan f.eks. være i forbindelse med køb af bolig, bil, forbrug eller til at samle flere dyre lån i ét samlelån.

Hos LendMe formidler vi usikrede lån, som også kaldes for forbrugslån. Kendetegnet ved usikrede lån er, at du som låntagere ikke skal stille sikkerhed for lånet i form af pant i et aktiv.

Sikret lån med pant i hus eller bil
Illustration af et sikret lån med pant i hus eller bil

Det kunne eksempelvis være hus eller bil. Derudover stiller banken heller ikke krav til, hvad penge bruges til. Det vil altså sige, at du kan bruge penge fra dit lån til lige, hvad du ønsker.

Det er de færreste som til dagligt snakker om usikrede lån. Rigtig mange omtaler dem i stedet som eksempelvis:

Umiddelbart kan det godt se ud til, at der kun findes to typer af lån. De sikrede og de usikrede. Det er både rigtigt og forkert.

Den helt store forskel er, at renten generelt er lavere på sikrede lån, fordi du stiller noget af værdi i pant for at kunne låne. Det gør du ikke på usikrede lån, hvilket betyder, at renten også generelt er højere.

Vi hører en gang imellem, at folk ikke vil benytte deres tilbud, fordi renten er for høj, selvom de måske har fået tilbudt en rente på 6,95% igennem os. Det er selvfølgelig relativt, hvad man synes er en høj rente og hvad der ikke er, men man må ikke begå den fejl at sammenligne usikrede og sikrede lån, når man kigger på renten.

Det er lidt ligesom at sammenligne æbler og bananer, hvis vi skal bruge en lidt udtrådt kliché, men det er faktisk det, som man gør. Derfor bør du altid kigge på usikrede lån med andre øjne, end du ville gøre, hvis du skulle kigge på et realkreditlån, som er en type sikret lån.

Nu, hvor vi har styr på forskellen kan vi i stedet kigge på forskellene mellem de forskellige typer af usikrede lån. Selvom du ikke stiller noget i pant på et usikret lån, er der alligevel forskel på, om du skal bruge pengene til en bil, forbrug eller du skal bruge dem til at indfri nogle eksisterende lån.

De forskellige typer af usikrede lån

Som jeg har nævnt i ovenstående, er der forskellige typer af usikrede lån og selvom bankerne generelt går mindre op i, hvad du skal bruge pengene til end ved et sikret lån, spiller låneformålet også en rolle her.

Ofte vil du få en bedre rente, hvis du søger efter et boliglån, billån eller motorcykellån, end du vil få, hvis du blot søger om penge til at rejse. Det gør sig altså også gældende, selvom du søger efter et usikret lån.

Selvom du ikke stiller hverken din bil, bolig eller frimærkesamling i pant, kigger bankerne også på, om du ejer noget, når de skal vurdere, hvilke tilbud som de kan give dig. Hvis du ejer et hus, sommerhus, lejlighed eller andelsbolig vil du ofte have større sandsynlighed for at kunne låne penge.

Din gældsfaktor er vigtig

Gældsfaktor betyder, hvor meget gæld du har i forhold til din indkomst. Du finder din gældsfaktor ved at dividere din gæld med din årlige indkomst før skat. Har du eksempelvis 750.000 kroner i gæld og en årlig indtægt på 400.000 kroner, er din gældsfaktor på 1,8.

Din gældsfaktor er vigtig, fordi den har en afgørende betydning for, hvor meget du kan låne. Hvor stor en gældsfaktor du må have, afhænger af, om du ejer hus, ejerlejlighed eller bil.

Hvis du ikke ejer nogle af delene, må din gældsfaktor højst være 0,8. Det betyder, at du ikke må have mere gæld, end det beløb der svarer til 80% af din årlige indkomst før skat.

Den tilladte gældsfaktor stiger til 1, hvis du ejer en bil, mens den stiger til omkring 4, hvis du ejer et hus eller en ejerlejlighed.

Lån penge sammen med en anden

Det er naturligvis svært at øge sin indkomst med et fingerknips og derfor er det svært at låne et højt beløb, hvis du for eksempel vil have et usikret lån til din bolig.

Her er det derfor en rigtig god ide, at du søger sammen med en anden. Og det bør være enten din kæreste eller din ægtefælle. Når du søger sammen med en anden, bliver jeres bruttoindkomst nemlig lagt sammen, og derfor kan det også være muligt at låne et markant højere beløb, end når du søger alene.

Når du søger sammen med en medansøger, er der også en anden positiv effekt. Det er, at bankerne ser det som en mindre risiko at låne jer penge, fordi I er to om at stå for tilbagebetalingen.

En mindre risiko er i grove træk ofte lig med et billigere lån. Derfor bør du altid søge sammen med en anden, hvis du har mulighed for det. Også selvom du eksempelvis skal købe en bil til dig selv.

Bankerne går ikke så meget op i, om det er Anders eller Kathrine, der rent faktisk betaler beløbet, men det betyder meget for dem, at I begge to står på ansøgningen.

Det samme gør sig gældende, hvis du overvejer at samle dine eksisterende lån, hvis du har gæld fra tidligere. Et samlelån betyder, at du samler dine lån til ét stor lån. Det giver dig et overblik over din økonomi, det er nemmere at holde øje med tilbagebetalingen og det er ofte væsentligt billigere end at have flere lån.

Her er det også en rigtig god ide, at du har en medansøger. Også selvom det kun er dine lån, der skal samles.

Som tidligere nævnt går bankerne ikke så meget op i, hvem der betaler, så længe der bliver betalt, så hvis din kæreste eller ægtefælle vil hjælpe dig med at få luft i din økonomi, er det en god ide at prikke ham eller hende på skulderen og spørge, om de vil være medansøger.

Det eneste tidspunkt, hvor det ikke vil være fordelagtigt at have en medansøger, er, hvis din medansøger har en stor skattegæld, er registreret i RKI eller ikke har nogen indkomst overhovedet.

Derfor er et samlelån en god ide

Har du flere lån, kan du med fordel vælge at samle dem i ét større samlelån. Ud over at de kun har ét lån at afdrage på, så ender du typisk med at spare rigtig mange penge. Du får ofte en bedre rente og generelt færre omkostninger. Det betyder både flere penge til dig selv, og at det samlede beløb, du ender med at betale tilbage bliver mindre.

Lån penge til at samle dine lån
Illustration af et samlelån

Hvor meget du ender med at spare varierer selvfølgelig, men vi ser besparelser på alt lige fra nogle tusinde kroner til over 100.000 kr.

Saml dine lån og spar penge
Se hvor meget du kan spare med et samlelån

Det er ikke alle, som kan låne penge. For at blive godkendt til et lån, skal du som minimum være fyldt 18 år. Derudover stiller de fleste långivere også krav til, at du ikke må være registreret i RKI eller Debitor Registret. Dette krav er blandt andet også med til at beskytte dig selv, så du ikke optager unødvendig meget gæld, som du ikke kan betale tilbage.

For at ansøge om et lån via LendMe skal du også have et dansk CPR-nummer og være registreret i Folkeregistret samt have fast bopæl i Danmark.

Selvom du opfylder ovenstående krav om et lån via LendMe, kan du stadig godt få et afslag på din låneansøgning. Det skyldes, at bankerne hver især foretager en kreditvurdering af dig for at sikre, at du kan afdrage på dit lån hver måned.

Når en bank vurderer om du kan låne penge, er der flere ting, som de kigger på.

Banken tager altid udgangspunkt i din løn, da den er grundlaget for dit rådighedsbeløb. Da indkomst kan variere, er det normalt, at bankerne kigger på de sidste tre måneders lønsedler. Udover din indkomst kigger banken også på dine faste udgifter. Banken kigger på, hvad dit rådighedsbeløb er, når du har betalt udgifter som f.eks. husleje, mad, forsikringer og a-kassebidrag samt eventuelt udgifter til transport.

Det er ud fra dit rådighedsbeløb, at banken vurderer, om du er i stand til at betale et eventuelt lån tilbage. Dine faste udgifter er derfor næsten lige så vigtige som din indkomst, når banken vurderer din økonomi. Årsagen til det er, at dine faste udgifter er noget, som du har større mulighed for at ændre end din løn – særligt på kort sigt.

Bankens samlede vurdering af dig som kunde kaldes også for en ’kreditvurdering’. Det er i sidste ende denne vurdering, som ligger til grund for, hvilken rente banken kan tilbyde dig.

Bankerne kigger altid på din indtægt, dine udgifter og din gæld, når du søger om lån. Det er tre kriterier, som er svært at ændre ret meget på fra den ene dag til den anden.

Alligevel har du flere muligheder for at øge dine chancer for at låne penge. Her får oplever vi ofte, at folk begår de samme fejl, når de søger om lån. Og det er faktisk ikke så svært at øge sine chancer for at blive godkendt til et lån, hvis man ved en smule om, hvad bankerne kigger på.

Mit bedste råd er, at du skal søge sammen med en anden. Det kan enten være din kæreste eller ægtefælle, men uanset hvad, så er det altid en god ide at være to, når man skal låne penge.

Det skyldes kort og godt, at hvis I er to, er der også to indkomster til at betale lånet tilbage. Bankerne går ikke op i, hvem af jer der betaler tilbage og hvor stor en del i betaler hver. Det vigtigste er, at I betaler jeres månedlige ydelse til tiden. Lån penge sammen med din kæreste eller ægtefælle, fordi det øger din chance for at få det billigst mulige lån.

Hvis det ikke er en mulighed for dig, er der heldigvis også andre muligheder, som effektivt forhøjer dine muligheder.

Vælg en længere løbetid

Hvis du ikke har mulighed for at søge sammen med en anden, kan du i stedet kigge lidt på den løbetid, som du vælger. Løbetiden spiller en større rolle, end de fleste tror, og mange forværrer faktisk deres chancer, når de vælger løbetid.

Det gør de, fordi de vælger en alt for kort løbetid.

Mange tror, at en kortere løbetid ser rigtig godt ud i bankernes øjne, men det er faktisk ikke tilfældet. Når du vælger en kort løbetid i stedet for en lang, vælger du også en højere månedlig ydelse uanset beløbets størrelse. Og det er den månedlige ydelse, der afgør, om bankerne giver dig lånet.

Vælger du et højt beløb med en kort løbetid, skal dit rådighedsbeløb være tilsvarende højt, hvis banken skal kunne godkende lånet. Hvis du søger alene, må dit rådighedsbeløb ikke være lavere end 4000-5000 kroner, hvis du vil låne penge.

Det gode ved at vælge en længere løbetid er også, at du altid kan betale dit lån af før tid uden nogle ekstra omkostninger. Selvom alle lån har en månedlig ydelse, må du gerne betale ekstra om måneden. Lån penge med længere løbetid, når du søger alene for at øge muligheden for at få tilbud.

Hvis dit rådighedsbeløb er på 6000 kroner og du vælger et lån med en kort løbetid til en månedlig ydelse på eksempelvis 2000 kroner, bliver du højst sandsynligt ikke godkendt hos nogle banker.

Vælger du i stedet en længere løbetid, så den månedlige ydelse kommer under 1000 kroner, kan du sagtens blive tilbudt et lån. Og du kan stadig betale 2000 kroner af hver måned. Det er nemlig helt op til dig, når først lånet er godkendt.

En længere løbetid giver dig mere frihed til selv at bestemme, hvor meget du vil betale af på dit lån. Du får et overblik over den estimerede månedlige ydelse ved at bruge vores låneberegner i ansøgningsskemaet.

Hvis du gerne vil låne penge hurtigt, er det som regel den bedste ide at søge om lån online. Det skyldes, at når det kommer til ansøgningen, til behandlingsprocessen og til udbetalingen af pengene går det ofte meget hurtigere at søge online, fordi systemet er designet til, at det skal være hurtigt og effektiv at låne penge.

Det tager typisk ikke mere end et par minutter at lave en ansøgning om et lån. Når du har lavet din ansøgning, bliver den sendt direkte til bankerne, som kigger på den.

Det tager normalt et par timer, før alle bankerne har vurderet, om de vil give dig et tilbud. Og når alle tilbuddene er klar, får du besked fra os. Herfra sammenligner du dine tilbud med hinanden og vælger det billigste og bedste lån.

Når du vælger et tilbud, vil du altid blive bedt om at give samtykke til, at banken må indhente dine skatteoplysninger elektronisk. Det tager 10 sekunder at give samtykke, og du skal blot bruge dit NemID.

Herfra kan behandlingsprocessen varierer fra bank til bank, og der kan derfor også være forskel på, hvor hurtigt du kan låne penge.

Nogle banker skal ikke bruge andet end dine skatteoplysninger, for at de kan stemple din ansøgning som endeligt godkendt. Andre banker vil i nogle tilfælde gerne have noget ekstra dokumentation i form af enten betalingsserviceoversigt eller telefonisk kontakt med dig.

Skal du låne penge hurtigt, skal du derfor selv være opmærksom på, at der kan være nogle ekstra step end blot at videregive dine skatteoplysninger.

Er din ansøgning blevet endeligt godkendt hos banken, skal du blot underskrive låneaftalen, hvorefter lånet bliver sat til udbetaling. Herfra går der i gennemsnit et par dage, før du har pengene på din konto.

Vi har også talrige eksempler på, at nogle kunder faktisk kan have pengene i lommen samme dag, som de laver en ansøgning. Det kræver dog, at du laver en ansøgning tidligt på dagen, da banken skal have mulighed for at behandle din ansøgning indenfor normal arbejdstid.

Hvis du mangler et lån her og nu, er det derfor en rigtig god ide at være opmærksom på, hvad banken skal bruge fra dig for at kunne behandle din ansøgning. Det er dog stadig vigtigt at understrege, at du altid bør sammenligne flere tilbud, inden du vælger.

Vi har tidligere lavet en undersøgelse ud fra vores egne data, der viste, at forskellen på det dyreste og billigste lån i gennemsnit var 12.500 kroner. Det er et beløb, som de færreste har råd eller lyst til at betale ekstra.

Du ville for eksempel heller ikke betale 12.500 kroner ekstra for nøjagtigt den samme bil, det præcis samme tv eller den smertefulde rodbehandling hos tandlægen. Og selvom du gerne vil lån penge hurtigt, er det en bedst at vente, til at alle bankerne har haft mulighed for at kigge på din ansøgning.

Det tager som regel ikke mere end et par timer.

Skal du låne med eller uden sikkerhed? Hvad er bedst, og hvad er overhovedet muligt?

Du låner penge uden sikkerhed, når du ikke stiller nogen garanti hos banken i form af enten bolig, bil, båd eller lignende. Den store fordel ved at låne penge uden sikkerhed er, at banken ikke går ret meget op i, hvad du skal bruge pengene til.

Du kan altså bruge dit lån til lige det, du vil.

Den store ulempe er omvendt, at renteniveauet generelt er højere på lån uden sikkerhed. Det betyder, at du nok ikke finder en rente under 3%, når du søger om et lån uden sikkerhed. Det skyldes, at banken ikke har nogen som helst sikkerhed for, at de får deres investering (dit lån) tilbage igen.

Hvis du skulle låne 100.000 kroner til en ven eller et familiemedlem, ville du sikkert også sætte pris på en vis form for sikkerhed for, at du fik dine penge tilbage på et tidspunkt. Betyder det, at det er vanvittigt dyrt at optage et lån, hvis man ikke kan stille noget i sikkerhed?

Nej, det gør det ikke.

Hvis vi skal se det fra bankernes synspunkt, vil de altid vurdere risikoen ved at udbetale pengene. Det er det, som man kalder for en kreditvurdering. Her kigger bankerne i første omgang på din indkomst og din gæld.

I bankernes øjne stiger risikoen, når ens bruttoindkomst er lav og ens gæld er høj. Det betyder ikke, at du ikke kan låne noget som helst, hvis du ikke er styrtende rig, men det betyder, at renten generelt vil være højere for en med lav indkomst. Det er meget groft tegnet op, men det er sådan, det grundlæggende hænger sammen.

Og hvad gør du så, hvis din indkomst er lav og/eller du har gæld?

Der er flere ting, som du kan gøre for at sænke risikoen og dermed øge chancen for at få et lån med en fornuftig rente.

Jeg vil dog gerne understrege, at når jeg skriver høj og lav indkomst er det relativt til din gæld. En indkomst før skat på 10.000 er ikke høj i nogle tilfælde, men får du 10.000 efter skat, og ikke har nogen nævneværdig gæld, så kan det sagtens være muligt at finde et rigtig fint lånetilbud.

Det bedste, som du kan gøre, er at søge sammen med en anden. Det kan enten være din samlevende eller din ægtefælle. Når I er to på ansøgningen, er I også to til at betale af på lånet, og I deler dermed den gæld, som I optager.

Banken kigger på jeres samlede indkomst og gæld, når de vurderer en ansøgning. Og ved at være to, øger i markant chancen for at finde et godt tilbud på et lån.

Det kan godt være at din kæreste eller ægtefælle ikke er interesseret i at betale halvdelen af lånet til din nye, brugte bil, din tandlægeregning eller hvad du ellers bruger lånet til, men bankerne går ikke op i, om det er dig eller din medansøger, der rent faktisk betaler. Det vigtigste for dem er blot, at der bliver betalt.

Derfor er det en rigtig god ide, at du prikker din bedre halvdel på skulderen, inden du starter din ansøgning. Lån penge uden sikkerhed sammen med din bedre halvdel for at øge sandsynligheden for, at banken godkender ansøgningen. Jo lavere risiko, der er i bankens øjne, jo større er chancen for at finde et fornuftigt tilbud.

En anden mulighed er, at du samler dine lån, når du gerne vil søge om et nyt lån. Du kan både søge om at samle dine eksisterende lån samtidig med, at du også gerne vil have et kontantbeløb udbetalt.

Hvis du i forvejen har et par lån med en høj rente, er det en god ide at samle dem til ét større lån, da større beløb ofte har en lavere rente. Når du så samler dine lån til en lavere rente, sparer du penge på dit månedlige budget og dermed øger du dit rådighedsbeløb.

Dit rådighedsbeløb er vigtigt, når bankerne kigger på din ansøgning. Hvis du har et meget lavt rådighedsbeløb, er det ikke sikkert, at bankerne vil tilbyde dig et lån, da de vurderer, at du ikke har råd til et lån. Der kan dog være flere grunde til, at bankerne ikke tilbyder dig et lån.

Der kan være mange årsager til, at du ikke bliver godkendt til et lån. Hvis du er registreret som dårlig betaler, er det med stor sandsynlighed årsagen. Det er kun ganske få långivere, som ønsker at låne penge til folk, som står i RKI eller Debitor Registret.

Som nævnt ovenfor foretager banken en kreditvurdering af dig. Hvis de vurderer, at din økonomi ikke kan bære at betale af på et lån, vil du også blive afvist. Selvom det selvfølgelig kan være irriterende, er det trods alt bedre end at sidde med en gæld, som du ikke kan betale tilbage.

Hvis du oplever at blive afvist på en ansøgning, som du har lavet gennem LendMe, kan vi desværre ikke give dig årsagen. Bankerne ønsker nemlig ikke at videregive denne information.

Vi er meget omhyggelige med at vælge samarbejdspartnere. Vi har et mål om at hjælpe så mange danskere med at finde det bedste og billigste lån, uanset hvilken situation de måtte stå i. Derfor har vi fra starten haft den holdning, at vi ikke ønsker at samarbejde med kviklånsselskaber.

Vi ønsker kun at samarbejde med etablerede og anerkendte banker og långivere. Det vigtigste for os er, at vi kan hjælpe vores brugere med gennemsigtighed og at finde det bedste lån.

På nuværende tidspunkt samarbejder vi med følgende banker:

 • Resurs Bank
 • Basisbank
 • Pensam Bank
 • Nordea
 • Express Bank
 • Sparxpres
 • re:member
 • L'EASY
 • Spar Nord
 • Santander Consumer Bank
 • Minifinans
 • Ikano Bank

Udover ovenstående banker arbejder vi løbende på at få flere långivere på platformen. På den måde kan du som bruger få flere personlige og konkrete tilbud på lån fra endnu flere.

Ja, det kan du sagtens. Årsagen til at mange ikke får det bedste lån, når de skal bruge penge, er, at vi i Danmark er meget loyale over for vores banker. Undersøgelser viser, at den hyppigste årsag til, at mange danskere ikke skifter bank, at de ikke tror, at de kan opnå nogle reelle besparelser.

Derudover er der mange, som fejlagtigt tror, at de altid vil få det bedste lån i deres egen bank, hvilket dog langt fra er tilfældet.

De banker vi samarbejder med, tilbyder konkurrencedygtige priser på lån. Ved at indhente flere lånetilbud via LendMe kan du sammenligne lånetilbuddene med ro i maven og vælge det billigste lån.

Vi kan ikke på forhånd sige, hvad dit lån kommer til at koste. Renten på dit lån afhænger af din egen økonomi og bankernes kreditvurdering af dig. Hvis du ønsker at få en ide om, hvad et lån koster, kan du altid prøve vores låneberegner. Her kan du nemt skifte mellem beløb og løbetid og få et prisestimat. Men husk, at det kun er et estimat. Den endelig pris kræver et konkret lånetilbud.

Lån penge nemt og effektivt
Det tager 3 minutter at ansøge om et lån - Herefter vælger du blot det billigste

For at ansøge om at lån gennem LendMe skal du starte med at udfylde en låneansøgning på vores hjemmeside. Det tager få minutter, og så snart du skriver under med NemID, sendes ansøgning afsted til bankerne på samme tid.

Selvom bankerne har op til 48 timer til at vende tilbage med et tilbud, modtager de fleste svar inden for få timer. Vi anbefaler altid, at du venter med at vælge acceptere et lån, til alle bankerne har behandlet din ansøgning. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare, når du sammenligner det bedste lån med det værste.

Hvis du accepterer et lånetilbud, vil du modtage lånedokumenter, som du skal underskrive digitalt med dit NemID. Når du har underskrevet lånedokumenterne, vil dit lån blive udbetalt indenfor 1-3 hverdage.

Nye regler for udstedelse af kvik- og forbrugslån i Danmark

Lånebranchen er en af de mest regulerede brancher herhjemme. Derfor gælder der også stramme regler for, hvem der må låne penge ud, og hvilke vilkår man må låne penge ud på.

I december 2019 vedtog den danske regering nye regler på dette område, som får betydning for de danske forbrugere. Derfor mener vi, at det er relevant at gøre opmærksom på, hvad der kommer til at ske.

Nye regler for kviklån i Danmark

Den danske regering har den 19.12. 2019 indgået en aftale, der skal gøre op med de dyre kviklån i Danmark. I folkemunde er den nye lov blevet døbt, Kviklånsloven.

Målet med den nye aftale er at mindske antallet af danskere, der optager for dyre lån og ender i en dårlig økonomisk situation. Loven består af flere dele. Den nye kviklånslov er derfor skabt for at mindske optagelse af dyre lån, herunder særligt kviklån.

De vigtigste dele af den nye aftale inkluderer blandt andet:

 • ÅOP-loft: Med den nye aftale forbydes alle forbrugslån, der har en ÅOP på over 35%
 • Omkostningsloft: Du kan maksimalt ende med at betale det dobbelte af lånet tilbage i renter, gebyrer og afdrag.
 • Regulering af långivning mellem personer: Nu hvor der bliver lukket ned for kviklån, er det vigtigt, at der ikke opstår et gråt lånemarked. Så hvis du har brug for et lån og vælger at låne penge af privatpersoner, gælder de samme regler i forhold til ÅOP- og omkostningsloftet
 • Regulering af långivning mellem personer: Nu hvor der bliver lukket ned for kviklån, er det vigtigt, at der ikke opstår et gråt lånemarked. Så hvis du har brug for et lån og vælger at låne penge af privatpersoner, gælder de samme regler i forhold til ÅOP- og omkostningsloftet.

Positivt, at der bliver lukket for kviklån

Vi er meget positive omkring, at man ved at indføre et ÅOP-loft forsøger at sænke andelen af de meget dyre lån i Danmark. Det er langt fra ukendt, at kviklånsgæld hurtigt kan løbe løbsk og sende helt almindelige mennesker ud i en situation, hvor de bliver nødt til at optage det ene kviklån for at kunne betale det andet.

Det sker kun, fordi kviklånsfirmaer har mulighed for at tilbyde tårnhøje priser på lån uden at foretage en grundig kreditvurdering af ansøgeren inden. Vi mener, at du har ret til fuld gennemsigtighed og fair vilkår, når du vil låne penge. Kviklån er ingen af delene.

Det er også derfor, at vi ikke ønsker at samarbejde med kviklånsselskaber, men kun banker, der er grundige og ikke udbetaler lån til folk, der ikke har råd til betale det.

Når vi kigger på de ansøgninger, som vi har haft igennem systemet og sendt videre til bankerne, ser vi, at ÅOP’en (årlige omkostninger i procent) spænder mellem 4,08% til 24,78%. Og med en løbetid på mellem 1 og 15 år.

Selvom en ÅOP på næsten 25% lyder af meget, er det selvfølgelig vigtigt at understrege, at det først og fremmest kun gælder en minimal procentdel af alle udbetale lån gennem LendMe. Dernæst ser vi også, at de lån, som har en høj ÅOP typisk er på små beløb og med en kort løbetid.

Derfor er det vigtigt, at du ikke kun kigger på ÅOP’en, når du skal vurdere, om dit lånetilbud er dyrt. Og det er stadig milevidt fra en ÅOP på flere hundrede.

Med afskaffelsen af de små, men meget dyre kviklån er alternativet i stedet at tage et forbrugslån, hvis man gerne vil låne penge. Det er et langt bedre alternativ, da bankerne skal foretage en kreditvurdering af ansøgeren for at sikre sig, at de har råd til at betale lånet.

Problemet med kviklån har været, at alle bare kunne tage et kviklån uden at skulle dokumentere, at de havde råd. Det har sendt mange i dyb gæld, hvilket naturligvis kan have dybtliggende konsekvenser både på kort og langt sigt.

Bankerne foretager kreditvurderinger ud fra et regelsæt, der sikrer, at hvis man har et månedligt rådighedsbeløb under en vis grænse, kan man ikke optage ny gæld.

Det betyder selvfølgelig også, at det er ‘sværere’ at optage lån nu, hvis man ikke har en god økonomi i forvejen. Her er løsningen dog aldrig, at optage flere kviklån for at dække sin gæld, men i stedet at optage et billigere samlelån, betale sin dyre kviklån ud og betale af på sit samlelån i stedet.

Lån penge ved at ansøge hos banker i stedet for kviklånsfirmaer, så er du sikret, at banken skal foretage en kreditvurdering, og dermed kommer du heller ikke til at tage alt for dyrt lån. Det er din sikkerhed for, at du ikke bliver dybt forgældet. Samtidig er almindelige forbrugslån traditionelt billigere end kviklån, hvilket også er en klar fordel.

Kilder

FAQ
A: Du kan låne op til 500.000 kroner gennem os. Du kan maksimalt optage ny gæld på 300.000 kroner

Hvis du vil samle din gæld, kan du låne op til 500.000 kroner.
A: Det er både nemt og hurtigt at låne penge online. Du skal blot starte en låneansøgning, hvorefter den bliver sendt til de banker, som vi samarbejder med.

Det tager ofte et par timer at få svar fra alle banker, hvorefter du blot kan vælge det billigste lån. Lån penge ved at sammenligne ellers risikere du, at du tager et dyrere lån og der kan være store summer at spare.
A: Det gør du ved at sammenligne tilbud fra forskellige banker.

Du kan hurtigt og nemt søge hos forskellige banker samtidig ved at bruge en sammenligningstjeneste.
A: Lån penge hurtigt ved at ansøge på vores hjemmeside, og så har du svar fra forskellige banker kort tid efter.

Når du så finder det bedste lån hos en af bankerne, skal du blot have din ansøgning behandlet. Det tager ikke lang tid, hvis du skal låne et mindre beløb.

Når din ansøgning er behandlet færdig hos bankerne udbetaler de pengene til dig, som du vil have på din konto indenfor et par dage.
 • Illustrationer: Alle grafer og illustrationer er udarbejdet på baggrund af vores egne data.
 • NemID
 • Experian

Vi samarbejder med disse banker om lån

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åben alle hverdage kl. 10:00 - 16:00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ