Gå tilbage til ansøgningen
Lån til kolonihavehus - rød tagtop på to kolonihavehuse

Lån til kolonihavehus

Få nemt og hurtigt tilbud fra op til 12 banker

Du får overblikket over dine muligheder, når du søger via os.

Vi hjælper med at finde det billigste lån til en ny kolonihave.

Derfor skal du vælge os

 • check
  Nummer 1 på Trustpilot
 • check
  Danmarks største låneformidler
 • check
  Du får tilbud fra flest banker
 • check
  Danmarks bedste kundeservice
 • check
  Brug for hjælp? Ring 7060 6262
Sidst opdateret: 13. januar 2021 | Læsetid: 10 minutter

Lån til kolonihavehus

På denne side præsenterer vi alt, hvad du skal vide om lån til kolonihavehus. Formålet er at skabe kendskab til lån til kolonihavehus og give et overblik over de forskellige lånemuligheder. Vi forklarer blandt andet, hvordan du nemmest finansierer dit kolonihavehus og hvilke omkostninger, der er ved lånet.

Så hvis du skal til at købe et kolonihavehus og vil vide, hvilke finansieringsmuligheder, der er, eller blot ønsker mere information om emnet, så er du kommet til det rette sted, da vi her guider dig til, hvordan du finder det bedste lån til kolonihavehus.

Køb af kolonihavehus

Stadigt flere danskere vælger i disse år at investere i et kolonihavehus. Et kolonihavehus giver ofte mulighed for at koble af fra en travl hverdag. Og hvis man bor i en lejlighed uden have, kan det også være en god løsning til at komme ud og nyde lidt have. Sammenlignet med et sommerhus så kræver de fleste kolonihavehuse en noget mindre investering.

Hvis du bor i lejlighed kan det være rart at få et kolonihavehus med have, som du kan benytte, når du har brug for at komme lidt væk og få noget frisk luft. Kolonihavehuse er et godt alternativ til et sommerhus, som typisk er noget dyrere, og så findes de både i byen og længere ude på landet.

Du kan typisk bo i et kolonihavehus i sommerhalvåret, som er fra april til oktober måned. Herefter må du typisk ikke bo i kolonihavehuset, og mange haveforeninger lukker for vand, el og varme.

Når du skal købe et kolonihavehus, vil det i de fleste tilfælde ligge på lejet jord i en haveforening. Du skal derfor købe kolonihavehuset af den tidligere ejer, men betale leje af selve grunden til haveforeningen.

Du har også mulighed for at leje en tom grund i en haveforening og selv bygge et kolonihavehus på grunden. I dette tilfælde vil det være dit eget kolonihavehus, som du har mulighed for at sælge til den næste lejer af grunden. Du har også mulighed for at tage huset med dig, hvis du ikke ønsker at sælge det.

Der er rig mulighed for at finde kolonihaver i Danmark. Du bør starte med at få dannet dig et overblik over de kolonihaveforeninger, som ligger i det område du kunne være interesseret i at købe et kolonihavehus i.

Derudover findes der hjemmesider, hvor du kan kigge efter det helt rigtige kolonihavehus. Der findes blandt andet kolonihaveforbundets hjemmeside og kolonihaveportal.dk. Du skal dog være opmærksom på, at der i nogle haveforeningerne kan være krav til, at du skal bo i den samme kommune, hvor haveforeningen ligger.

Derudover kan der i nogle haveforeninger være lange ventelister, og der kan derfor gå lang tid før du kan få et kolonihavehus. Dette er specielt i København og andre større byer.

Det er først og fremmest relevant, at du starter med at undersøge, hvad et kolonihavehus koster i de områder, du ønsker at bo i.

Såfremt du allerede kender prisen, kan du allerede nu lægge et budget for, hvor meget du selv kan betale, og om du eventuelt skal optage et lån til kolonihavehus.

Et kolonihavehus er blevet meget populært især for unge forældre, som bor i lejlighed og har brug for et sted med en have, hvor de kan slappe af, og hvor de kan få frisk luft og græs mellem tæerne. Men hvad koster et kolonihavehus egentlig?

Priserne på kolonihavehus er meget forskellige. De varierer blandt andet efter kolonihavehusets størrelse, beliggenhed og en række andre faktorer. Nogle kolonihavehuse er også meget gamle og i dårligere stand, hvor andre er nyere og godt vedligeholdt.

Nogle kolonihavehuse er meget billige, hvilket gør at du måske i højere grad selv har mulighed for at finansiere det. Hvis du ikke selv har alle pengene, kan du selv betale noget af det og tage et lån til kolonihavehus for at finansiere den del, du ikke selv kan klare.

Et kolonihavehus varierer som nævnt meget i pris alt afhængig af placering og stand. I de meget billige områder kan det erhverves for nogle få tusinde kroner, hvor det i hovedstadsområdet godt kan snige sig op på et par millioner, hvis standen er god.

Drømmer du om at få en have tæt på byen eller måske længere væk, så er en kolonihave et oplagt valg. Få gode råd til, hvordan du finansierer et kolonihavehus her.

Der findes flere forskellige former for boliglån. Det kan f.eks. være ethuslån, et andelsboliglån eller et realkreditlån. Derfor bør du sætte dig ind i de forskellige lånetyper og undersøge, hvilke muligheder du har, hvis du skal lede efter et lån til kolonihavehus.

Først og fremmest er det relevant at undersøge, hvad dit kommende kolonihavehus kommer til at koste dig, hvor meget af det du selv har mulighed for at finansiere, og hvor meget du eventuelt har behov for at låne, så du ved, om du har brug for et lån til kolonihavehus.

Når der er tale om boligkøb, som f.eks. et hus, en ejerlejlighed eller et sommerhus, vælger mange at finansiere købet med et realkreditlån.

En kolonihave er typisk ejet af kommunen eller staten, hvilket betyder at du kun lejer grunden. Fordi det er en lejet grund, kan du ikke ansøge om et realkreditlån, som oftest er det foretrukne valg, når der er tale om andre boliger.

Derfor kan du ikke optage et realkreditlån som lån til kolonihavehus, da dette ville kræve, at der kunne tages pant i i grunden.

Du har dog mulighed for at optage et lån til kolonihavehus som et usikret lån. Et usikret lån er et lån, hvor du ikke skal stille sikkerhed i lånet i form af et aktiv, som blandt andet kan være din bil eller bolig.

Fordelen ved at optage et usikret lån er, at du i modsætning til et sikret lån må bruge lånet til lige, hvad du ønsker. Du skal derfor ikke have et bestemt formål med dit lån.

Du kan søge om et usikret lån både hos din egen bank eller hos en online långiver. Usikrede lån dækker blandt andet over: kassekredit, forbrugslån og privatlån.

Lånebeløbet ved et usikret lån er typisk på mellem 10.000-500.000 kroner. Derfor kan det være oplagt at søge om et usikret lån, når du leder efter et lån til kolonihavehus.

Lån i din egen bank

Du har mulighed for at søge om et usikret lån til kolonihavehus i din egen bank. Nogle af fordelene ved at ansøge om et lån til kolonihavehus i din egen bank, er at banken kender til din lånehistorik.

Derudover er der mulighed for, at du kan få personlig rådgivning, hvis du har brug for det.

Der er desværre mange, som tror, at de altid vil få det billigste lån til kolonihavehus i deres egen bank. Dette er dog ikke altid tilfældet. Der findes nemlig mange online banker, som har meget konkurrencedygtige priser. Det vil sige, at du med stor sandsynlighed kan få en billigere rente på et lån til kolonihavehus via en af de mange online banker.

Derfor bør du også undersøge mulighederne for et lån til kolonihavehus via en af de mange online banker.

Lån via online banker

Du kan som sagt også tage et usikret lån til kolonihavehus via en online bank, hvor du blandt andet sparer en masse tid. Du kan nemlig ansøge om lån til kolonihavehus hjemmefra din egen stue. Hele ansøgningsprocessen foregår nemt og hurtigt online fra din computer, tablet, eller telefon. Når du har udfyldt ansøgningen, skal du blot underskrive den digitalt med NemID, og du vil indenfor ganske kort tid få svar på, om banken kan tilbyde dig et lån til kolonihavehus.

Du slipper altså for at skulle booke tid med din bankrådgiver og ned i banken inden for dens åbningstider.

Det kan være forskelligt fra person til person, om man er mest tryg ved at gå ned i sin egen bank og få lånet, eller om man vil søge om lån til kolonihavehus online og få en hurtigere ansøgningsproces. Uanset hvad bør du altid indhente og sammenligne flere lånetilbud.

Krav til at søge om lån

Uanset om du vælger at søge om et lån til kolonihavehus i banken eller online, vil der være krav til dig som ansøger.

På samme måde som alle andre former for lån, skal du være fyldt 18 år for at kunne ansøge om et lån til kolonihavehus.

Derudover skal du have en fast indtægt for at søge om et lån til kolonihavehus. Banken skal være sikre på, at du har penge nok til at betale af på dit lån.

Desuden skal dit månedlige rådighedsbeløb kunne holde til, at du kan betale af på lånet hver måned.

Derudover må du ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret, da der generelt vil være en meget lille chance for, at du bliver godkendt til et lån til kolonihavehus.

Der foretages altid en kreditvurdering

Uanset om du søger om et lån til kolonihavehus i banken eller online, bliver der foretaget en kreditvurdering, hvor långiveren vurderer om din økonomi og andre forhold er stærke nok til at kunne tage et lån til kolonihavehus.

En kreditvurdering er kort fortalt en vurdering af låntagers økonomiske situation. Långiver vurderer hermed din indkomst, eventuel gæld, boligsituation og andre forhold.

Grunden til at långiver foretager en kreditvurdering af dig, er bl.a. så de kan vurdere om det er ansvarligt at tilbyde dig et lån, og for at at se hvilken rente, den kan tilbyde på dit lån til kolonihavehus.

Hvis du f.eks. har en lav indkomst, en stor gæld eller et højt forbrug, vil långiveren med stor sandsynlighed vurderer, at det er for stor en risiko at tilbyde dig et lån.

Hvis långiver vurderer, at du har en sund økonomi, vil der til gengæld være en stor chance for, at långiver kan tilbyde dig et lån til kolonihavehus.

Gode råd ved køb af kolonihavehus

Der er mange faktorer, der er værd at overveje ved køb af kolonihavehus.

For det første er det en rigtig god ide, at du tjekker kolonihavehusets stand, inden du køber det. Hvis du ikke selv er i stand til at vurdere standen, bør du få en byggesagkyndig eller en håndværker med ud at kigge på kolonihavehuset. På denne måde kan du bedre sikre dig, at dit kommende kolonihavehus ikke har alt for store fejl og mangler, som koster meget at få udbedret

Det kan også være relevant at tage en snak med potentielle naboer i den haveforening, hvor du overveje at få et kolonihavehus. På den måde kan du forhøre dig om bestyrelsen og forskellige regler i haveforeningen.

Desuden anbefales det også, at du på forhånd undersøger haveforeningens økonomi ved blandt andet at gennemgå deres regnskaber. På den måde slipper du for kedelige overraskelser i form af ekstra regninger.

Uanset hvilket lån du skal optage, er det altid vigtigt, at du indhenter flere lånetilbud. Ved at gøre dette kan du sammenligne de forskellige tilbud med hinanden og på denne måde finde det bedste og billigste lån til kolonihavehus.

Når du har indhentet lånetilbud fra flere forskellige banker, er det vigtigt, at du sammenligner dem med hinanden, inden du vælger dit lån til kolonihavehus.

Når du skal sammenligne de forskellige lånetilbud på lån til kolonihavehus, er det vigtigt, at du sammenligner tilbud, hvor beløb og lånetid er ens. Du kan med fordel bruge ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent, til at sammenligne de forskellige lånetilbud. ÅOP’en dækker nemlig over alle udgifter forbundet med lånet. Det vil blandt andet sige renten, etableringsomkostninger og eventuelle administrationsgebyrer.

Lad os hjælpe dig

Hos LendMe kan du ved blot at udfylde 1 enkelt låneansøgning modtage personlige tilbud på lån til kolonihavehus fra op til 10+ banker. På den måde sparer du en masse tid, da du slipper for at skulle ansøge hos hver enkelt bank. Derudover sparer du i mange tilfælde også en del penge. Vores tal viser nemlig, at brugerne i gennemsnit sparer 12.500 kr., når de bruger LendMe.

For at ansøge om at låne penge gennem os skal du starte med at udfylde en låneansøgning på vores hjemmeside. I ansøgningsskemaet er der to sider.

På den første side skal du udfylde dine personlige oplysninger, for eksempel navn, CPR-nummer osv.

På side to skal du udfylde formålet med dit lån og oplysninger, som bankerne bruger til at vurdere, om de kan låne dig penge. Herefter skal du underskrive låneansøgningen med NemID. Når du har gjort dette, sender LendMe din ansøgning videre til de banker, som vi samarbejder med. Bankerne behandler alle din ansøgning individuelt og vender eventuelt tilbage med et lånetilbud. Så alt du behøver, er at vælge det bedste lån.

Få din drøm om et tilflugtssted fra hverdagen med grønt græs opfyldt, og lad os hjælpe dig med et lån til kolonihavehus.

Du kan med fordel anvende LendMes låneberegner, så du kan få et overblik over, hvad det vil koste dig at tage et lån til kolonihavehus.

Du skal dog være opmærksom på, at dette kun er et estimat, og at renten og ÅOP’en kan være lavere eller højere, når du får det faktiske lånetilbud fra banken.

Kilder

Vi samarbejder med disse banker om lån til kolonihavehus

 • basisbank lån
 • nordea lån
 • sparxpres lån
 • remember lån
 • expressbank lån
 • resursbank lån
 • pensam lån
 • leasy lån
 • sparnord lån
 • acceptlaan lån
 • minifinans lån
 • ikano lån

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åben alle hverdage kl. 10:00 - 16:00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ