Tilfredse brugere er vores forretning

Modtag lånetilbud fra op til 7 forskellige banker og find det billigste og bedste banklån

LendMe gør det nemt for dig at sammenligne banklån, så du hurtigt kan finde det billigste lån.

Ansøg
Ansøg gratis

Udfyld din ansøgning her på siden.
Det tager 2-3 minutter.

Modtag lånetilbud
Modtag lånetilbud

Du er ikke forpligtet til noget, før du underskriver lånedokumentet i e-Boks.

Pengene udbetales
Pengene udbetales

Når du har underskrevet lånet, kan du trygt gå videre med din håndværker.

DIN TRYGHED

LendMe har som formål at hjælpe danske låntagere med at finde de bedste lån. Det er sikkert, enkelt og gratis.

Ansøg nu

Sikkert

Sikkert

Vi garanterer, at dine data altid behandles sikkert og fortroligt. Vi sender og modtager al data krypteret, og opdaterer løbende vores systemer for at opnå den højeste datasikkerhed.

Enkelt

Enkelt

Det er nemt og hurtigt at søge om lån gennem LendMe. Udfyld vores ansøgning her på siden, så håndterer vi resten. Vi holder dig underrettet pr. mail og SMS.

Gratis

Gratis

Der er ingen omkostninger forbundet med at søge om lån gennem LendMe. Også selv hvis du vælger ikke at gøre brug af de tilbud, du får. God fornøjelse.

Vi blogger om lån og finans

Læs vores seneste tre blogindlæg om lån og privatøkonomi.

BANKLÅN

På denne side præsenterer vi, hvad et banklån er. Et banklån dækker nemlig over flere betegnelser og lånetyper. Derfor er formålet med denne tekst at give et overblik over de forskellige former for banklån. For at forstå de forskellige muligheder ved banklån, forklarer vi også forskellen på usikret vs. usikret lån, omkostninger ved banklån samt, hvordan du bedst sammenligner lån.

Hvis du overvejer at søge om et banklån, eller blot ønsker at få mere information om emnet, er du derfor kommet til det rette sted. Nedenfor vil vi nemlig guide dig til at vælge det helt rette banklån.

Hvad er et banklån

Et banklån er en samlet betegnelse for et lån, som du kan optage hos en bank.

Et banklån er derfor et paraplybegreb, der kan dække over flere forskellige låntyper. Hvis du ønsker at få det billigst mulige lån, er det afgørende, at du vælger den rette låntype, da det kan blive en dyr fornøjelse ikke at vælge det billigste lån på markedet.

ET LÅN ER IKKE BARE ET LÅN

Når du skal ud og låne penge, er det afgørende, at du vælger det rette lån, alt efter, hvad du skal bruge pengene til.

Et banklån er nemlig et bredt term, der dækker over alle de typer af lån, som du kan optage hos en bank. Nogle af de mest almindelige typer af lån hos en bank inkluderer blandt andet:

Hvilken type af lån, der er mest hensigtsmæssigt for dig, afhænger i høj grad af, hvad du skal bruge pengene til, da priserne på lån varierer meget. Prisen på et lån er først og fremmest et udtryk for, hvor høj en risiko banken anser det for at være, at du ikke kan betale lånet tilbage.

En banks vigtigste tanke er altid at sikre, at de får deres penge tilbage og tjener penge i denne forbindelse. Hvis banken anser det for at være urealistisk, at du kan betale et givent lån tilbage, vil de således ikke låne dig penge.

Men selv hvis banken gerne vil låne dig penge, så kan der opstå mange situationer, hvor banken kan tilbyde dig flere forskellige lån til det samme formål.

Og i disse situationer er det selvfølgelig bankens interesse at tjene så relativt mange penge som muligt. Det er særligt her, at det er afgørende for dig som låntager at vælge det billigste lån på markedet.

Hvad der er sparet, er tjent – og når du skal låne penge i banken, så er der ofte mange penge at spare.

SKAL DU HAVE ET SIKRET ELLER USIKRET LÅN?

Når det kommer til de mange låntyper, som udbydes af danske banker, kan de overordnet opdeles i henholdsvis ’sikrede’ og ’usikrede’ lån.

Et lån med sikkerhed betyder, at banken har et aktiv, som kan stilles til sikkerhed for de penge, der er blevet lånt. Dette omfatter særligt alle former for bolig- og billån, men det kan også inkludere f.eks. lån til båd og motorcykler.

Når en person optager et boliglån, køber personen således et aktiv – det vil sige en genstand, som har en værdi, der kan realiseres af banken. Hvis en person derfor ikke kan betale sin månedlige ydelse på lånet, kan banken således sælge boligen og på den måde få hentet en stor del eller hele sit lånebeløb tilbage igen. Dette forhold betyder, at banken har en relativ lavere risiko ved at låne en given person penge.

I den anden ende af skalaen findes omvendt usikrede lån. Her er der tale om lån, som optages uden et konkret formål for øje, såsom at købe et aktiv som en bolig eller en bil. Usikrede lån omfatter derfor omvendt typisk forbrugslån. Forbrugslån kan i de fleste tilfælde optages til køb af alt fra møbler til et bryllup eller en ferie.

Og selvom vi alle har brug for både ferier, møbler og selvom de fleste gerne vil holde et stort bryllup, så har banken her ikke den samme sikkerhed for, at de får deres penge tilbage.

Derfor har usikrede lån typisk en væsentligt højere rente end et sikret lån. Lånebeløbet er dog også typisk lavere på et forbrugslån end et boliglån og derfor er løbetiden også kortere. Det vil sige, at du har kortere tid til at betale pengene tilbage.

VÆLG DET RETTE LÅN FRA BEGYNDELSEN

Hvis du selv er i tvivl om, hvilket type lån, der passer bedst til din situation, så vil vi gerne give dig nogle generelle retningslinjer, som du kan rette dig efter, alt efter, hvad du skal låne penge til:

HVIS DU SKAL LÅNE PENGE TIL BOLIG:

Hvis du skal låne penge til at købe enten en ejerbolig eller en andelsbolig, vil det altid være bedst at optage et andels- eller boliglån. Lån relateret til boligkøb er typisk de største lån, som man optager som privatperson. Her er der tale om sikrede lån, hvor du typisk kan vælge en løbetid på 20-30 år.

HVIS DU SKAL LÅNE PENGE TIL BIL

Hvis du i stedet skal låne en bil, kan du både vælge at tage et billån hvor banken for pant i bilen samt et forbrugslån, hvor banken ikke har sikkerhed for lånet i form at pant i bilen. Her vil det typisk være den bedste løsning at optage et sikret lån, da det ligesom ved boliglån betyder, at banken har en lavere risiko, hvilket afspejler sig i en lavere rente og muligvis i færre omkostninger.

Du kan læse meget mere om de betingelser, der typisk gør sig gældende for billån på denne side.

HVIS DU SKAL LÅNE PENGE TIL RENOVERING

En tredje ting, som mange danskere vælger at låne penge til, er til at renovere deres bolig. Her låner man typisk ligesom ved bolig- og billån relativt store beløb der kan være alt fra 50.000-500.000 kroner. Her kan du både vælge at tage et forbrugslån eller du kan vælge at tage et lån i din eventuelle friværdi, hvis det er muligt.

Hvis du har friværdi i din bolig, vil det typisk være billigere at låne penge på denne måde, da du har lang tid til at afdrage det lånte beløb, samt en relativ lav rente på dit realkreditlån.

Hvis du omvendt ikke har nok friværdi til at kunne optage et lån på denne måde, kan du optage et forbrugslån. Når det kommer til renovering af sin bolig, er dette oftest en god ide, da det kan øge værdien af din bolig og dermed bidrage til at skabe friværdi i din bolig.

HVIS DU SKAL LÅNE PENGE TIL ALMINDELIGT FORBRUG

Hvis du omvendt skal låne penge til almindeligt forbrug såsom ferier, til at holde dit bryllup eller til andre former for fornøjelser, så kan du både vælge at tage et forbrugslån samt overveje at åbne en kassekredit.

En kassekredit er en god ide, hvis du løbende har brug for at bruge lidt flere penge end du nødvendigvis har stående på kontoen. Det særlige ved en kassekredit er, at du får stillet en kredit til rådighed af din bank. Det vil i praksis sige, at du kan bruge flere penge end der står på din konto i en given periode. Her betaler du kun renter af de penge, som du bruger på din konto.

Hvis du omvendt gerne vil låne et større beløb såsom 50.000 kroner eller mere til forbrug, kan det bedre betale sig for dig at tage et almindeligt forbrugslån.

SÅ MEGET KOSTER DET AT TAGE ET LÅN I BANKEN

Prisen på et banklån afhænger overordnet af tre ting: Hvor mange penge du gene vil låne, hvad pengene skal bruges til og hvor god din personlige økonomi er.

Selv når du har lagt dig fast på en bestemt type lån, er det vigtigt, at du holder øjne og ører stive, hvis du gerne vil have det bedste lånetilbud.

Når en bank skal låne dig penge, vil de altid udarbejde et lånetilbud på baggrund af din personlige økonomiske situation.

Her bruger bankerne en såkaldt kreditvurdering til at vurdere din økonomiske situation. Her kigger banken særligt på din indtægt, samt ikke mindst dine faste udgifter.

For bankerne er det vigtigt, at du har plads i din økonomi til at afdrage på dit banklån og dermed betale din månedlige ydelse.

I sidste ende er det kreditvurderingen, der er afgørende for, hvilken rente som banken kan tilbyde dig. 

HVAD ER RENTEN PÅ ET BANKLÅN?

Som forklaret ovenfor fastsættes renten på baggrund af din kreditvurdering. Der er derfor stor forskel på, hvor høj en rente du kommer til at betale for dit lån. Der er derfor heller ikke nogen standardformel for, hvor meget man kan få eller ikke få i rente på sit banklån – både fordi, at alles økonomi er forskellige men også fordi, at banklån som sagt kan bestå af mange forskellige typer af lån.

I vores låneberegner tager vi med et lån på 100.000 kroner med en løbetid på 10 år udgangspunkt i en variabel debitorrente 7,50 % med en samlet ÅOP 7,83 %.

I sidste ende kan dette beløb dog både blive højere og lavere. Vi har f.eks. oplevet flere eksempler på personer, der får tilbudt lån med en rente helt ned til 3,49%.

Sådan sammenligner du lånetilbud

Når du indhenter et lånetilbud, kan det være svært at sammenligne de forskellige tilbud. Her er der flere ting, som du skal være særligt opmærksom på:

  • Du skal sammenligne de samme låntyper
  • Du skal kigge på ÅOP ikke kun på renten

Sammenlign de samme låntyper

En af de største fejl du kan lave, når du sammenligner lån, er ikke at sammenligne de samme typer af lån.

Som vi har forklaret ovenfor, er der stor forskel på vilkårene for sikrede og usikrede lån og derfor er det afgørende, at du altid sørger for at sammenligne de samme typer lån.

Så hvis du skal købe en bil og har fået 4 tilbud fra 4 banker, så sørg for at sammenligne de sikrede billån med hinanden og de ikke sikrede billån med hinanden.

Ellers vil du få svært ved at se, hvilket tilbud, der i sidste ende er det allerbedste og billigste tilbud.

Kig på din ÅOP og ikke kun på renten

En anden vigtig ting du skal kigge på, når du sammenligner lån, er deres ÅOP.

’ÅOP’ står for ’årlige omkostninger i procent’ og kaldes derfor også ’kiloprisen på et lån’. Forskellen på en rente og ÅOP’en er, at ÅOP’en inkluderer ALLE omkostninger, der er ved at have lån.

Renten er bare et udtryk hvor stor en andel af det samlede lånebeløb, der løbende tilskrives dit lån. Men ÅOP’en inkluderer som sagt alle udgifter til dit lån. Når du tager et lån, er der en lang række omkostninger som du skal tælle med.

Disse inkluderer blandt andet:

  • Lånesagsgebyrer
  • Kurtage
  • Tinglysningsservice
  • Procentafgifter

Disse kan variere utroligt meget både alt afhængigt af, hvilket lån du optager og ikke mindst, alt efter, hvilken bank du optager dit lån hos.

I de seneste ti år har vi i Danmark og resten af den vestlige verden haft meget lave rente, hvilket har gjort det sværere for bankerne at tjene de samme penge som tidligere, hvorfor nogle banker derfor i dag tjener flere penge via forskellige gebyrer, som de opkræver hos deres kunder.

Selvom et gebyr ikke nødvendigvis er mere end 20-50 kroner alt efter, hvad der er tale om, så bliver det på den lange bane til rigtigt mange penge for en gennemsnittelig dansk bankkunde.

Og det skal man være meget opmærksom på. Mange bække små, gør en stor å siger man – og inden for finansverdenen er det meget sigende.

Undgå at have mange små lån

Hvis du i forvejen har flere forskellige typer af lån i flere forskellige banker eller fra forskellige låneudbydere, kan det i mange tilfælde være en stor fordel for dig at samle dine lån i ét samlet lån.

Dette kaldes også for et samlelån. Det smarte ved et samlelån er, at man samler alle sine små lån med forskellige renter og løbetider til et stort lån, hvor du får én rente og oftest en længere løbetid.

På den måde kan du både nemmere, billigere og hurtigere komme af med din gæld. Hvis du er på udkig efter et samlelån, så kan du finde meget mere information lige her.

Ansøg om et banklån i dag

Hos LendMe har vi gjort det både nemt og hurtigt at ansøge om et lån i banken. Det eneste du skal gøre, er at vælge det beløb, som du ønsker at låne, samt den ønskede lånetid. Derefter vil din forespørgsel blive sendt til de 7 banker som vi sammenligner med, hvorefter de vil vende tilbage med et tilbud til dig.

Herfra kan du frit sammenligne de forskellige lån og finde det, der passer bedst til din situation.

Vores egen undersøgelser har vist at vores kunder i gennemsnit sparer hele 12.500 kroner, når de indhenter tilbud via vores platform. At spare penge på sit lån er ligeså gode penge at spare, som når du sparer penge på benzinregningen eller madbudgettet.

De penge du sparer her, er penge som ellers ’bare’ ville være blevet brugt på en usynlig ydelse.

For at ansøge om at låne penge gennem LendMe skal du starte med at udfylde en låneansøgning på vores hjemmeside.

I ansøgningsskemaet er der to sider. På den første side skal du udfylde dine personlige oplysninger, såsom dit navn og dit CPR-nummer.

På side to skal du udfylde formålet med dit lån og oplysninger, som bankerne har brug for til at vurdere om de kan låne dig penge. Herefter skal du underskrive låneansøgningen med NemID. Når du har gjort dette, sender LendMe din ansøgning videre til de banker, som vi samarbejder med.

LendMe samarbejder i dag med: Nordea Finans, Express Bank, Resurs Bank, Basisbank, Pensam Bank, Remember og Sparxpres.

Bankerne har op til 4 hverdage til at vurdere, om de har mulighed for at give dig et lånetilbud. Dog sker dette i de fleste tilfælde inden for ganske få timer.

Hvis du får og accepterer et lånetilbud, vil du modtage lånedokumenter, som du skal underskrive digitalt med dit NemID. Når du har underskrevet lånedokumenterne, vil du modtage pengene på din konto efter 1-3 hverdage. Du kan derfor altid være helt sikker, når du låner penge via os.

 

Alle hverdage fra 10.00 - 16.00

Det skal være enkelt og trygt at låne penge gennem LendMe. Derfor er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os på kundeservice@lendme.dk, hvis du har spørgsmål til os. Vi svarer oftest med det samme, men altid indenfor én hverdag.

Få tilbud påbanklånfra op til 7 banker