Gå tilbage til ansøgningen

Låneberegner

Se, hvad det koster at låne herEn låneberegner er et af de bedste værktøjer til at få en fornemmelse af, hvad det vil koste at optage et lån.

Mange bruger låneberegneren til at regne på prisen til et realkreditlån, billån eller forbrugslån. Du kan bruge låneberegneren, som du vil.

Låneberegneren tager udgangspunkt i en debitorrente på 7%, men for at kende sine muligheder skal man søge via ansøgningsskemaet.

Det er heldigvis både nemt, hurtigt og gratis at ansøge og hvis du ikke er interesseret i lånet, behøver du ikke gøre noget.

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 28. juni 2021 | Læsetid: 14 minutter

Låneberegner

Med vores låneberegner kan du få et estimat over, hvor meget det vil koste dig at tage et givent lån. Vores låneberegner kan bruges til at få et indblik i prisen på både forbrugslån, kassekreditter og samlelån op til 500.000 kr.

Husk dog at vores låneberegner kun er vejledende, da dine personlige og økonomiske forhold i sidste ende er afgørende for, hvad den endelige pris på dit lån bliver.

Vores låneberegner er utrolig nem at bruge. Det eneste du skal, er at indstille de to sliders på henholdsvis det ønskede lånebeløb og den ønskede lånetid. Herefter kan du se den forventelige månedlige ydelse. Ydelsen er det beløb, du skal betale tilbage hver måned.

Under låneberegneren kan du også se et repræsentativt eksempel, som viser det beløb, du ønsker at låne, samt renten og de samlede låneomkostninger og ikke mindst ÅOP samt det samlede beløb, der skal betales tilbage.

Vælg det rigtige lån i første hug
Låneberegneren hjælper dig med at vælge det rigtige beløb og den rigtige løbetid

LendMe har udviklet en låneberegner, så du nemt og hurtigt får en ide om, hvad det koster dig at låne penge. Vores låneberegner kan bruges til at udregne ydelse på forbrugslån, privatlån og banklån. Alle disse lån kaldes også for usikrede lån.

Af vores låneberegner kan du både aflæse dine månedlige afdrag samt de øvrige omkostninger der er forbundet med et lån. Der er mange faktorer, der spiller ind, når prisen for at låne penge skal regnes ud. Nogle af de vigtigste ting at nævne er blandt andet

  • Etableringsomkostninger
  • Månedlige gebyrer
  • Renten
  • ÅOP

Vi vil kort forklare disse begreber, så du nemt kan aflæse vores låneberegner helt korrekt.

Etableringsomkostninger

Etableringsomkostninger er omkostninger til oprettelse af et lån. Dette er en omkostning, som kan variere meget fra långiver til långiver, da det er et af de steder, hvor bankerne i dag fortsat kan tjene penge, da renterne befinder sig på et meget lavt niveau.

Etableringsomkostninger betales, når lånet oprettes. Størrelsen på etableringsomkostningerne for et lån kan have en stor indvirkning på, hvor meget du skal betale tilbage i sidste ende.

Månedlige gebyrer

Månedlige gebyrer er en anden variabel i et lån, som kan svinge meget fra långiver til långiver. Oftest betaler man et gebyr for, at banken administrerer dit lån. Her er det en god ide at spørge ind til, om der opkræves månedlige gebyrer eller ikke.

Rentesats

Rentesatsen er et udtryk for, hvor stor en andel af det samlede lånebeløb der tilskrives til dit lån. Typisk har man lånetilskrivninger fire gange om året. Hvis man låner 100.000 kroner til en rente på 5%, betyder det, at der løbende tilskrives 5% af de 100.000 eller hvad der resterer på dit lån. I takt med at du betaler dit lån tilbage, vil andelen af renteudgifter også falde. I starten af en afdragsperiode vil dit afdrag næsten udelukkende gå til at betale de første rentetilskrivninger.

ÅOP

ÅOP står for ’Årlig omkostninger i procent’ og er en samlet betegnelse for, hvor dyrt dit lån egentligt er.

I dit låns ÅOP indgår alle udgifter til dit lån herunder dine rentetilskrivninger, dine eventuelle månedlige gebyrer og etableringsomkostninger. ÅOP’en giver det reelle billede af, hvor dyrt dit lån egentligt er – i modsætning til renten, der kun forklarer en del af det.

Vores låneberegner er utrolig nem at bruge. Det eneste du skal, er at indstille de to sliders på henholdsvis det ønskede lånebeløb og den ønskede lånetid. Herefter kan du se den forventelige månedlige ydelse. Ydelsen er det beløb, du skal betale tilbage hver måned.

Under låneberegneren kan du også se et repræsentativt eksempel, som viser det beløb, du ønsker at låne, samt renten og de samlede låneomkostninger og ikke mindst ÅOP samt det samlede beløb, der skal betales tilbage.

Sammenhæng mellem lånetid og afdrag

En af de ting som har størst indvirkning på prisen på et lån, er lånets samlede løbetid.

Som du kan se ved brug af låneberegneren, falder den månedlige ydelse, når du betaler tilbage over længere tid. Det vil sige jo længere løbetid, jo lavere bliver din månedlige ydelse.

Dette kan umiddelbart virke meget attraktivt for mange. Dog skal man være meget opmærksom her. For ulempen ved at have en lang løbetid på et lån er, at med en længere lånetid ender du med at betale mere, når du ser på det samlede beløb, der skal betales tilbage. Det skyldes, at du skal betale renter og gebyrer i flere måneder. Jo længere løbetid et lån har, jo større en andel af det tilbagebetalte beløb vil bestå af renter.

Vores låneberegner kan ikke bruges til bil- bolig- og realkreditlån

Som sagt er vores låneberegner udviklet til forbrugslån, privat og banklån.

Fælles for disse lånetyper er, at de alle hører under kategorien usikrede lån, hvor långiveren ikke får pant i eksempelvis hus eller bil.

Når långiveren får pant, er der tale om sikrede lån. Eksempler på sikrede lån er realkreditlån, andelsboliglån og i nogle tilfælde også billån.

Så hvis du eksempelvis ønsker at lave en låneberegning på et realkreditlån, kan du desværre ikke benytte vores låneberegner.

Men der findes andre låneberegnere, som godt kan hjælpe dig med denne type lån. Hvis du gerne vil finde en låneberegner som kan bruges til sikrede lån og realkreditlån, så vil vi anbefale dig at bruge Realkredit Danmarks låneberegner Realkredit Danmarks låneberegner.

Grunden til at vores låneberegner ikke kan bruges til udregning af realkreditlån og andre sikrede lån er, at det er mere kompliceret at lave en låneberegning på et sikret lån.

Årsagen til dette er at betingelserne for lånet i det tilfælde vil afhænge af den ejendom eller bil, der tages pant i. Her kan værdien af en given bolig svinge utrolig meget alt afhængigt af, hvad det er for en bolig, og hvor den ligger.

Vi kan derfor ikke på samme måde give et retvisende billede af, hvad du ville skulle betale for et givent lån – og vi ønsker ikke at give vores brugere en dårlig brugeroplevelse. I stedet vil vi hellere fokusere på at levere retvisende låneberegninger på låntyper, hvor dette rent faktisk er muligt.

Vi har også lavet en samlelånsberegner, hvis du ønsker at se, hvor meget du potentielt sparer ved at samle flere af dine eksisterende lån.

At have flere lån, hos flere forskellige låneudbydere kan i de fleste tilfælde være en dyr fornøjelse. Til dels er det både svært at holde et overblik over hvor meget man skylder på det enkelte lån, ligesom det kan være svært at regne ud, hvilket lån man bør betale ud først for at slippe for høje renteomkostninger.

Hos LendMe kan du samle eksisterende lån op til en samlet værdi på 500.000 kroner.

Når du udfylder den formular, indtaster du din månedlige ydelse på dine eksisterende lån og restbeløbet på dem. Herefter vælger du den løbetid, som du ønsker at tilbagebetale dit samlelån over. Beregneren returnerer så din forventet månedlige besparelse baseret på en debitorrente på 7 procent. Efterfølgende kan du vælge, om du vil modtage konkrete tilbud fra op til 15 anerkendte banker.

Vores samlelånsberegner kan her bruges til at samle billån, boliglån, SU-lån, kviklån og forbrugslån. Du kan samle så mange lån du vil, så længe at den samlede restgæld maksimalt udgør 500.000 kroner.

Fordelene ved at samle sine lån

Det kan i mange tilfælde være en god forretning at samle flere små lån i et større lån. Årsagen til dette er kort sagt, at du har mere at forhandle med overfor en kreditor hvis du samlet et større beløb end et lille beløb.

Det smarte ved et samlelån er også, at du får én rente på alle dine lån, da det samlet i et lån. Det har også en betydning for din løbetid, da du ligesom med renten får én løbetid på alle de penge du skylder.

Et samlelån kombinerer derfor de bedste effekter ved to kendte gældsafvikling metoder kaldet sneboldmetoden og lavinemetoden. Begge teorier prøver at forklare, hvordan man bedst afdrager på sin gæld.

Med sneboldmetoden siger man at man skal betale sine mindste lån ud først – uafhængigt at hvad renten er.

Gevinsten her er at det psykologisk bliver mere overskueligt at afbetale sine lån, da man hurtigt får betalt små lån ud. Lavinemetoden siger omvendt at man skal betale minimumsydelsen på alle lån og bruge sit ekstra overskud på at betale det lån ud der har den største rente, uanset hvad lånebeløbet måtte være.

Med et samlelån kan man sige at alle ens snebolde samles til en stor snebold og herefter betaler man én fast rente. Man får derfor nogle fordele som man kan kende fra begge metoder.

Hos LendMe har vi stor succes med at formidle samlelån, som sparer vores kunder for rigtigt mange penge. Her sparer vi ofte folk for langt mere end hvad der er tilfældet for almindelige lån.

Længere nede kan du læse om en konkret case, hvor vi sparede en af vores kunder for mere end 270.000 kroner!

Vores låneberegner er altid vejledende

Når du benytter vores låneberegner, er det meget vigtigt at påpege, at prisen kun er vejledende og ikke den endelige pris for lånet..

For at kunne give dig den helt præcise pris, skal bankerne først behandle din ansøgning og foretage en kreditvurdering af dig. Det vil sige, at du først kan se den endelige pris, når du modtager reelle lånetilbud fra bankerne.

Derfor anbefaler vi dig, at du kun bruger vores låneberegner, når du skal have en indikation af, hvad det koster dig at låne penge via vores platform. Når du har styr på dit budget og herunder dit rådighedsbeløb, kan du nemlig via vores låneberegner hurtigt danne dig et overblik over, hvor meget du cirka har råd til at låne.

Få vejledning til dit lån
Brug låneberegneren, når du søger

Det er en rigtig god ide at forberede sig grundigt, inden man går i banken for at ansøge om et lån.

Som vi har pointeret, så afgøres prisen på dine lån i sidste ende af din kreditvurdering.

En kreditvurdering er en bank eller et pengeinstituts redskab til at vurdere dine og dermed deres egen risici ved at låne dig penge. Lidt forsimplet kan man sige, at jo lavere risiko en bank mener der er for, at du ikke kan betale lånet tilbage, jo mindre vil det koste dig.

Når en bank laver en kreditvurdering, er der flere ting som de kigger på.

Nogle af de vigtigste ting er:

  • Din indkomst i de sidste 3 måneder
  • Din civilstatus og evt. medansøgere
  • Om du har værdifulde aktiver
  • Dine faste udgifter
  • Din eksisterende gæld

Din indkomst

Det første banken kigger på er din personlige indkomst.

Din indkomst giver banken et billede af, hvor meget du har tilovers når alle dine faste udgifter er betalt og er derfor afgørende for, hvor meget gæld du kan optage over en given tidsperiode. Jo længere løbetid et lån har, jo flere penge kan banken tjene da dit lånebeløb forrentes over en længere periode.

Banken kigger også på din indkomst over en længere periode såsom 3 måneder. Årsagen til dette er, at mange kan have skiftende indkomster, hvorfor banken har brug for at danne sig et helhedsbillede.

Din civilstatus

En anden ting banken kigger på, når de skal låne dig penge, er om du er gift eller single.

Din civilstatus har betydning for hele din husstandsindkomst og dermed for, hvor mange penge i som husstand kan låne. Der er også en række skattemæssige fordele ved at være gift, da man f.eks. kan tjene flere penge inden man skal betale topskat, hvilket kan have en stor betydning for dit rådighedsbeløb på månedsbasis.

Kort sagt giver en partner dig et større økonomisk råderum, hvilket vil kunne resultere i et billigere lån. Hvis du ikke er gift, kan du overveje at finde med en medansøger til dit lån for at give dig selv en række af de samme fordele, som et ægtepar ville have.

Aktiver

En tredje ting som en bank vil se på, er om du har andre aktuelle aktiver.

Et aktiv kan være en bolig, en bil, en motorcykel eller en campingvogn eller i nogle tilfælde aktier. Et aktiv er kort sagt en genstand som har en værdi, som banken kan tage pant i.

Når en bank får pant i et aktiv, betyder det, at en bank kan kræve den pågældende genstand solgt, hvis man som låntager ikke betaler sine afdrag. På den måde kan banken mindske et evt. tab.

Faste udgifter

Et fjerde punkt som banken kigger på, er dine faste udgifter. Alle har faste omkostninger til husleje, transport mad og øvrige faste udgifter som internet, el- vand og varme samt a-kasse.

Det at stå i en a-kasse og have forsikringer er begge faste udgifter som banker vægter positivt, da det giver dem øget sikkerhed i tilfælde af at du som låntager mister dit arbejde eller kommer ud for en ulykke eller bliver syg. Men de faste udgifter kan også i nogle tilfælde være for høje. Hvis du gerne vil have gode chancer for at få et lån, bør du derfor gennemgå dine faste udgifter og forsøge at skære alle overflødige udgifter fra.

Særligt poster som transport, abonnementer og dagligvareindkøb er områder, hvor man kan spare mange penge på månedsbasis uden at gå ned i livskvalitet. Forsikringer og a-kasser er dog ikke to poster, som vi vil anbefale dig at skære i. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse eller har forsikringer såsom en ulykkes- og ansvarsforsikring, så bør du tegne dette før du ansøger om et lån.

Gæld

En sidste vigtig ting, som banken kigger på, er din eksisterende gæld. Det faktum at du har gæld i forvejen har direkte betydning for dit rådighedsbeløb, hvorfor en høj gældsbyrde vil være en hæmsko for at du kan optage nye lån.

Undersøg altid markedet

Der er mange, som glemmer at undersøge markedet, inden de vælger et lån. Uanset om du søger efter et lån til bolig, bil eller forbrug, skal du altid undersøge markedet grundigt, inden du beslutter dig.

Du skal altså ikke bare vælge det første lån, som du får tilbudt. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare, når du først begynder at sammenligne tilbud fra flere långivere.

Mange starter med at få tilbud fra egen bank, hvilket er meget fornuftigt. Banken kender dig nemlig allerede, og hvis du er en god kunde, kan banken måske også tilbyde dig nogle attraktive priser.

Men det er dog vigtigt, at du ikke kun undersøger mulighederne i din egen bank.

Mange er desværre af den opfattelse, at det altid er i ens egen bank, at man får den bedste pris. Dette er langtfra sandheden. Der findes nemlig også en række online banker, der er yderst konkurrencedygtige med deres renter.

Derfor er det vigtigt, at du indhenter tilbud fra flere banker - både traditionelle og online banker.

Få flere uforpligtende lånetilbud via LendMe

Hos LendMe har du mulighed for at få op til 9 uforpligtende lånetilbud via vores platform.

Vi samarbejder med en række etablerede låneudbydere som lever op til vores krav for god forretningsetik og godt samarbejde.

Vi stiller høje krav til at vores samarbejdspartnere skal være pålidelige samt i stand til at tilbyde vores brugere gode og konkurrencedygtige lån.

Af denne årsag forhandler vi heller ikke lån med tårnhøje renter, som det er tilfældet for en række hjemmesider inden for branchen.

Lige nu samarbejder vi med følgende banker og finansieringsselskaber: Basisbank, Nordea Finans, SparXpress, Re:member, Express Bank, Resurs Bank PenSam, Spar Nord og L’EASY.

Vi vil løbende forsøge at udvide antallet af samarbejdspartnere for at kunne nå vores målsætning om at give endnu flere danskere en nem mulighed for at finde det billigste lån på markedet for dem.

Grunden til at det er vigtigt at indhente flere tilbud og sammenligne dem med hinanden, er for at undgå, at du ender med at betale for meget.

Der er nemlig rigtig mange penge at spare – uanset om du er på udkig efter et boliglån, forbrugslån, kassekredit eller et samlelån. Siden vores opstart i 2016 har vi hjulpet mere end 100.000 danskere med at finde det billigste lån for dem.

I gennemsnit betød det, at vi sparede en gennemsnitlig kunde for mere end 12.500 kroner, når de vælger det billigste lån udbudt af os.

12.500 kr. er mange penge for en helt almindelig dansk husstand og i mange tilfælde kan vi spare vores kunder for endnu mere. I nogle tilfælde kan vi spare vores kunder for langt mere end 100.000 kroner.

Se hvordan en kunde sparede 270.000 kroner

Det gælder særligt inden for samlelån. Rigtigt mange danskere har i dag flere små lån fra flere forskellige udbydere. Her ser vi ofte at vi kan spare vores kunder for endnu flere penge end de 12.500 kroner.

På denne side kan du læse om en kundecase, hvor vi hjalp en låntager med at spare hele 270.000 kroner over 7 år, ved at samle sine lån. Dette ville alene spare kunden for mere end 38.000 kroner hvert år over en 7-årig periode. På månedsbasis ville dette svare til en månedlig besparelse på 2300 kroner i afdrag alene – kort sagt penge, som kunden ikke længere skal have op af lommen hver måned.

Få et uforpligtende lånetilbud i dag

Hos LendMe sidder vi altid klar til at hjælpe dig med at finde det billigste lån lige nu. Brug vores låneberegner ovenfor til at få et indblik i, hvad et givent lån kunne koste dig, eller læs mere på en af vores mange lånesider for at blive klogere på de enkelte lån.

Hvis du har nogle spørgsmål til os eller til vores låneberegner, så vær ikke bange for at tage kontakt til os. Du kan også vælge at ansøge om et lån allerede i dag. Du vil i løbet af kort tid modtage lånetilbud fra en eller flere af vores samarbejdspartnere. Vi glæder og til at høre fra dig.

FAQ
A: Du kan låne op til 500.000 kroner og få personlige tilbud fra op til 15 forskellige banker.
A: Låneberegneren fungerer ved, at du har mulighed for at justere mellem det beløb, du gerne vil låne og den løbetid, som du ønsker at betale lånet tilbage over.

På den måde kan du justere, hvad den månedlige ydelse kommer til at ligge på, så du kan få det til at passe til din økonomi.

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åben alle hverdage kl. 10:00 - 16:00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ