Gå tilbage til ansøgningen

Billån

Har du fundet drømmebilen, men brug for finansiering? Vi hjælper dig med at finde det bedste usikrede billån. Udfyld én ansøgning så sender vi den afsted til de 13 banker, vi samarbejder med.

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 13. april 2021 | Læsetid: 10 minutter

Hos LendMe kan du ansøge om et lån mellem 10.000-300.000 kroner online. Du kan derfor nemt og hurtigt finansiere din kommende bil via os. Når du vælger et billån via LendMe, får du blandt andet den fordel, at du ikke skal stille pant eller sikkerhed i lånet.

Hvis du overvejer at købe en bil, eller blot ønsker at få mere information om emnet, er du derfor kommet til det rette sted, da vi her guider dig til at finde det billigste billån.

For langt de fleste danskere spiller en bil en altafgørende rolle for at få hverdagen til at hænge sammen. De fleste danske husstande har i dag typisk to biler. Derfor fylder udgifter til at have bil også meget i en gennemsnitlig dansk families dagligdagsbudget. Hvis du har behov for at optage et billigt lån til en ny eller brugt bil, har du hos Lendme.dk mulighed for at indhente uforpligtende lånetilbud fra 11 forskellige banker ved blot at udfylde 1 enkelt ansøgning.

På denne side kan du læse meget mere om, hvad du bør tænke over, når du skal finde det bedste billån.

  • Ved at optage et billån med sikkerhed i din bil
  • Ved at optage lån i din friværdi i din bolig
  • Ved at optage et forbrugslån som bruges til at købe en bil

Der er mange fordele ved at vælge et grønt billån til en el-bil eller en hybridbil. Det gælder især, hvis du vælger et banklån i stedet for et billån med sikkerhed, da gensalgsværdien ofte er højere på elbiler end på traditionelle benzin- og dieselbiler.

Derudover får du flere fordele ved at ved at køre grønt, da bilens brændstof er billigere end mere traditionelle biler og samtidig er der ofte færre værkstedsomkostninger forbundet med at eje en elbil.

Optag et billigt billån med sikkerhed i bilen

Den første mulighed du kan overveje at benytte, er at optage et lån, hvor banken har sikkerhed i din bil. Et sikret lån kendes også fra et typisk boliglån. Når en bank får stillet sikkerhed for et lån i form af et aktiv som en bolig eller bil, er bankens risiko lavere, hvilket afspejler sig i en lavere rente. Derfor får du ofte et billigt billån, når du vælger at stille sikkerhed i din bil.

Da banken har sikkerhed for sit lån i din bil, betyder det også, at banken kan kræve, at du sælger din bil, hvis ikke du kan overholde dine afdrag. Man kan derfor risikere, at man kan komme til at miste sin bil, hvis ikke man overholder sin aftale med banken. Men du får som sagt oftest også en lavere rente til at begynde med.

I forbindelse med stiftelse af et billån med sikkerhed i bilen, tinglyses der en pant, som koster et tinglysningsgebyr til myndighederne. Disse omkostninger skal du medregne, når du vurderer, om det bedst kan betale sig at tage et sikret billån. I de fleste tilfælde kan du kun låne op til 90 % af bilens værdi. Sikkerheden i form af panten slettes først, når hele billånet er tilbagebetalt. Siden du kun kan låne 80% af bilens værdi vil du selv skulle betale de sidste 20%. Hvis du derfor er på udkig efter en bil til 100.000 kroner, så skal du selv have 20.000 kroner som du kan betale med det samme.

Et lån til bil har typisk en løbetid på 7 år, hvilket resulterer i 96 afbetalinger.

Lån penge i din boligs friværdi

Den anden mulighed du kan overveje at gøre brug af til at finansiere dit bilkøb, er at tage et lån i din friværdi i din bolig. Hvis du har friværdi i din bolig, kan du i mange tilfælde tage et billigt lån på denne måde. Renterne på et realkreditlån er i dag historisk lave, og derfor kan det være en af de billigste måder at finansiere dit bilkøb på.

Du skal dog være opmærksom på, at du kun kan låne op til 90 % af boligens værdi via et realkreditlån. Derfor kræver det, at du har relativt meget friværdi til rådighed, inden denne mulighed bliver relevant. Men selv hvis du skal ud og købe en relativ billig bil til under 200.000 kroner, så kan det være en fordel at tage et lån af denne størrelse i din friværdi, hvis det er muligt, og på den måde spare penge på blandt andet renteudgifter.

Optag et forbrugslån til køb af bil

Den tredje mulighed du kan benytte, er at optage et forbrugslån til at finansiere dit bilkøb. Et forbrugslån er i modsætning til de to andre muligheder et usikret lån.

Det vil sige, at banken ikke kan kræve, at du sælger din bil, hvis du ikke kan overholde at betale dine afdrag. Af samme årsag har banken derfor heller ikke den samme sikkerhed, og derfor vil du ofte få en højere rente end ved at tage et sikret lån.

Og sidst men ikke mindst, så skal du ikke selv have penge op af lommen i modsætning til ved et sikret billån, hvor du ofte selv skal betale de første 20% af bilens værdi af egen lomme. Her kan du altså låne penge til at finansiere hele bilkøbet. Et forbrugslån har typisk en løbetid på op til 10 år. Selvom renten typisk er højere ved et usikret lån, kan du sagtens finde et billigt forbrugslån, hvis du undersøger markedet og indhenter flere lånetilbud.

Få tilbud fra 13 banker
Lav en gratis og uforpligtende ansøgning
  • Bilens alder
  • Udbetalingens størrelse
  • Din egen kreditværdighed
  • Om du optager lånet via en bank eller bilforhandler

Vær opmærksom på: Bilens alder

Det første du skal være opmærksom på, når du køber en bil, er bilens alder. I forhold til at låne penge til en bil via et sikret billån, så vil renten på en fabriksny bil ofte være lavere end ved en ældre bil. En ældre bil har alt andet lige en større risiko for at gå i stykker eller for at blive skiftet ud i utide end en helt ny bil, der lige er rullet ud af fabrikken.

Vær opmærksom på: Udbetalingens størrelse

En anden ting du skal være opmærksom på, er hvor stor en eventuel udbetaling vil være i forbindelse med et sikret billån. Hvis du vil låne pengene til din bil med et sikret lån, skal du som sagt selv komme med de første 20% af købssummen, hvilket kan være mange tusinde kroner i de fleste tilfælde.

Vær opmærksom på: Din kreditværdighed

Den tredje ting, som du skal være opmærksom på, når du skal ud og sammenligne lån på tværs af forskellige udbydere, er din egen kreditværdighed. Hvis du skal have et billigt lån via en bank uanset om det er en online bank eller traditionel murstensbank, så vil de altid kigge på din kreditværdighed med udgangspunkt i din privatøkonomi. I forbindelse med en kreditvurdering kigger banken blandt andet på din indtægt, dine udgifter og eventuel eksisterende gæld. Udover at kreditvurderingen skal sikre, at det er forsvarligt at låne dig penge, så har den også indflydelse på den rente, banken tilbyder dig. Så jo bedre økonomi, du har, jo større chancer er der for, at banken tilbyder dig en god rente og at dit billån bliver billigt.

Vær opmærksom på: Låneudbyderen

Det sidste du skal være særligt opmærksom på er, hvilken slags låneudbyder du optager et lån igennem. Når det kommer til billån, så kan du både vælge at optage lånet via en bank eller via en bilforhandler.

Mange bilforhandlere tilbyder billige billån, når du køber ny bil. Renten som forhandleren kan tilbyde, kan godt være på niveau med de renter, som du får tilbudt hos banken eller bilfinansieringsselskaberne. De kan i nogle tilfælde også være bedre. Ofte er bilforhandlerne villige til at give mere rabat på bilen, hvis du finansierer købet gennem dem. Bilforhandleren opnår ofte en del af den samlede fortjeneste ved salget via billånet og ikke kun ved salget af bilen. Vær derfor opmærksom på bilsælgerens egen interesse, når du køber bil.

ÅOP er altid vigtig

Derudover vil vi altid råde dig til at bruge ÅOP som parameter, når du sammenligner de lånetilbud, du modtager. Udover selve renten medregner ÅOP også gebyrer, etableringsudgifter og andre udgifter, der kan være i forbindelse med oprettelsen af billånet.

Du bør altid undersøge, om du er medlem af nogle foreninger eller organisationer fx fagforeninger og pensionskasser, der giver dig særlige fordele eller rabatter, når du skal optage et billån. Der kan nemlig være mange penge at spare.

LendMe kan hjælpe dig med at sammenligne flere lånetilbud, når du skal købe bil.

Vi kan også hjælpe dig med at hente lånetilbud for at kunne finansiere udbetaling for den del af bilens værdi, der ikke kan dækkes af et sikret lån.

Med vores tjeneste kan du nemt og hurtigt indhente lånetilbud hos 8 forskellige banker. På den måde kan du selv vælge, hvilket tilbud, der er bedst for dig, så du kan finde den billigste finansiering. Derudover sparer du for selv at skulle bruge tid på at gå rundt til de forskellige banker og afholde fysiske møder.

Vores egen undersøgelser viser, at vores brugere i gennemsnit sparer hele 12.500 koner, når de bruger vores platform til at låne penge. Netop derfor er det en stor fordel at bruge LendMe til at indhente flere lånetilbud, når du vil finde et billigt billån.

Ligesom ved alle andre varer og tjenesteydelser, såsom forsikringer, kan der være mange penge at spare, når man skal låne penge. Årsagen til at mange ikke får det bedste tilbud, når de skal låne penge er, at vi i Danmark er meget loyale over for vores banker. Ifølge Mybanker så er den hyppigste årsag til at mange danskere ikke skifter bank, at de ikke tror, at de kan opnå nogle reelle besparelser.

Men siden de fleste danskere har enten et bolig- eller billån, så er der så at sige masser at forhandle om.

Banker tjener deres penge på at låne dig penge, og derfor er der en naturlig konkurrence imellem bankerne.

Men den konkurrence skal skabes af forbrugerne. En af grundene til, at vi er loyale herhjemme, er også at vi stoler meget på hinanden, herunder også på vores bankrådgiver. Og det er overordnet en rigtig god ting.

Men derfor skal man stadig ikke bytte sin loyalitet væk for et dårligere tilbud. Jo længere du har været kunde hos en bank, jo større loyalitet har du vist dem, og det er noget, som de også bør reagere på, hvis du pludselig kommer med et billigt tilbud fra en anden bank.

Hos Lendme.dk hjælper vi dig med at løse dette problem ved at samle tilbud fra 8 forskellige banker. Alle banker har nogle særlige kunder og lånebeløb, som de er særligt interesseret i og dermed konkurrencedygtige på. Og det skal komme dig til gavn.

Øverst på vores side, har du mulighed for at få regnet på, hvor meget et eventuelt billån vil komme til at koste dig. Dog skal du være opmærksom på at det endelige resultat af, hvor billigt et billån du kan få, kan variere på baggrund af din individuelle økonomiske baggrund, samt din generelle kreditværdighed.

Skab ekstra luft i budgettet, når du køber en ny bil

Som vi startede med at sige, så er en bil en helt uundværlig del af hverdagen for langt de fleste familier.

Derfor fylder en bil som sagt også meget i det daglige budget. Udover at det koster mange penge at købe bilen og at afdrage på den månedlige ydelse på dit billån, så skal man også påregne løbende udgifter til både forsikringer, reparationer og rengøring af bilen. Her er særligt forsikringerne en post, som kan variere meget alt efter, hvilken bil man har.

Derfor kan det være en rigtig god ide at få et nyt tilbud på sin bilforsikring, når man køber en ny bil. I mange tilfælde samarbejder en eller flere selskaber med udvalgte bilmærker, og du kan derfor både få en billigere forsikring og ofte også nogle bedre dækninger ved at få et uforpligtende tilbud af dit forsikringsselskab.

Grunden til at vi nævner dette, er at forsikringer er nogle af de højeste faste udgifter i dit månedlige budget og derfor kan dette være en af de bedste måder til at skabe noget mere luft i sin daglige økonomi. De penge du sparer, kan du omvendt bruge på at afdrage på dit lån.

Ved at hæve sit månedlige afdrag med blot 500 kr. eller 1000 kr. kan du komme til at spare rigtigt mange penge i renteudgifter.

Kilder

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åben alle hverdage kl. 10:00 - 16:00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ