Ansøg her

Lån 50.000 kroner

Tilbud fra 18 banker med én ansøgningFem gode grunde til at få lånetilbud via LendMe:

✓ Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

✓ Du sparer tid - 18 lånetilbud med kun én ansøgning

✓ Du er i sikre hænder - Vi passer på dine oplysninger

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 10 minutter

På denne side hjælper vi dig med, hvordan du bedst finder et billigt lån på 50.000 kroner.

Formålet er at skabe kendskab til de forskellige lånemuligheder og omkostninger ved et lån på 50.000 kroner. Vi forklarer blandt andet, hvad folk typisk bruger 50.000 kroner på, og hvordan du sammenligner lånetilbud.

Med et lån på 50.000 er mulighederne mange for at forsøde tilværelsen, uanset om du er på udkig efter en ny bil, ønsker at renovere din bolig, eller blot ønsker at tage på en lang rejse eller at holde en stor fest.

I sidste ende er beslutningen ene og alene din. Men når du skal låne så stort et beløb, så kan der være rigtigt mange penge at spare, og det vil vi meget gerne hjælpe dig med her.

Få tilbud fra forskellige banker
Få op til 18 tilbud fra med én ansøgning

Der kan i dag være rigtigt mange grunde til, hvorfor man har brug for at låne penge.

I dag er der således rigtigt mange danske husstande som har et eller flere lån på 50.000 kroner eller derover.

Nogle af de mest almindelige lånetyper, som danskerne vælger til at låne 50.000 til inkluderer:

Lån til køb af ny bil

Rigtigt mange danskere har i løbet af de sidste år valgt at købe en ny bil, eller i det mindste en ny, brugt bil.

Den danske bilindustri har haft salgsrekorder flere år i træk, og det skyldes særligt at priserne på biler er faldet over en bred kam.

Det skyldes primært, at registreringsafgiften er blevet lettet, hvilket har resulteret i lavere priser og dermed større udskiftning hos mange danske familier.

Af samme årsag kan man også få væsentligt mere bil for 50.000 kroner i dag, end man kunne for blot et par år siden.

Samtidigt oplever vi generelt også lave renter, hvilket gør det billigere at låne eksempelvis 50.000 kroner.

Lån til øget forbrug

På den anden side, så er der også mange der vælger at låne penge til almindeligt øget forbrug.

Dette er særligt aktuelt for personer, som ved, at de kommer til at skulle bruge flere penge i en kortere periode end de har lige nu, eller som de kan nå at spare op til.

Det gælder særligt for personer, som skal være forældre for første gang. At få børn er dyrt og i den her fase, har mange brug for at låne penge til at kunne købe mange af de ting, som man naturligt har brug for.

Lån til køb af din drømmerejse

En tredje ting som man blandt andet kan låne penge til, er til ferier og rejser.

Mange danskere drømmer om at rejse jorden rundt, eller i det mindste at besøge et bestemt land. I dag kan man heldigvis komme rigtigt langt for eksempelvis 50.000 kroner.

Lån til køb af campingvogn

Mange vælger at låne 50.000 kroner til, er til køb af campingudstyr.

Mange danskere vælger i disse år at investere i campingdustyr som campletter og campingvogne, hvilket typisk har en pris fra 50.000 kroner og opefter.

Indskudslån

Den sidste ting, som der også er mange, som låner 50.000 kr til, er indskud. Det er ikke alle, der har tid eller til at spare op til et depositum. Her er der mange, der bruger et indskudslån til at få opfyldt flyttedrømmen.

Det er også muligt, at låne ekstra til møbler, flytning eller uforudsete udgifter, der er forbundet med at flytte.

Få tilbud på lån til 50.000 kroner
Sammenlign tilbud fra en lang række banker, inden du låner

Når du skal låne et beløb i størrelsesordenen 50.000 kroner, er der flere måder du kan gøre det på, alt afhængigt af din situation. Overordnet kan man optage lån på 50.000 kroner på to forskellige måder:

Optag et usikret lån

Et usikret lån er et lån, hvor din bank ikke har sikkerhed for lånet i form af pant i et aktiv.

Et sikret lån er typisk et boliglån eller et billån.

Her kan banken kræve, at du sælger din bolig eller din bil, hvis du ikke kan overholde dine afbetalinger. Det er dog ikke tilfældet med et lån uden sikkerhed.

Usikrede lån optages ofte med henblik på forbrug. Da banken ikke har sikkerhed for lånet i form af et aktiv, så vil renten typisk også være højere end ved et sikret lån.

I nogle tilfælde kan man dog også optage et lån på 50.000 kroner via et sikret billån eller ved at tage et lån i sin friværdi i sin bolig, hvis dette er en mulighed.

Eksempel: Lån og afdrag 50000 over 3 år

Vi giver dig her et eksempel på, hvordan det kunne se ud, hvis du skulle låne 50.000 kr som usikret lån og afdrage det over tre år.

Nedenstående eksempel er med udgangspunkt i vores låneberegner, som kun er et estimat.

Derfor er vigtigt at understrege, at den endelig pris for at låne 50.000 kr kræver et konkret tilbud fra en eller flere banker.

I dette eksempel har brugeren valgt at låne 50.000 kroner over tre år til køb af en ny bil. Priseksempel ser ud som følger:

  • Samlet beløb: 50.000 kroner
  • Løbetid: 3 år
  • Variabel debitorrente: 5.9%
  • Etableringsomkostninger: 975 kroner
  • ÅOP: 6,95%
  • Samlet beløb der skal betales tilbage: 57.105 kroner

Som ovenstående eksempel viser, vil det koste samlet koste 7.105 kr at låne 50.000 kr over tre år.

Den lave rente på kun 5.9% og etableringsomkostninger på under 1000 kroner, gør at ÅOP’en kun ender på 6,95%, hvilket gør det til et billigt lån.

Men som sagt er ovenstående udelukkende et estimat baseret på et gennemsnit af de mange tusinde lån, som LendMe har formidlet.

Åben en kassekredit

En anden løsning som mange anvender, hvis de skal låne 50.000 kroner eller lignende beløb, er at åbne en kassekredit i banken.

Med en kassekredit aftaler man kort sagt med banken, at man ’lovligt’ kan trække over på sin konto. Dette er særligt smart, hvis man ved, at man løbende får brug for lidt flere penge end man har i en given periode.

Det smarte ved en kassekredit er, at hvis du har en kassekredit på 50.000 kroner, men kun trækker 25.000 over på din kassekredit, så betaler du kun renter af de lånte 25.000 kroner, du har trukket over.

Du kan læse meget mere om de mange fordele ved en kassekredit.

Sammenlign tilbud på lån til 50.000 kroner
Find nemt, hurtigt og sikkert det bedste tilbud på lån

Sådan vurderer banken din kreditværdighed

Uanset om du ønsker at optage et usikret lån eller at åbne en kassekredit, så vil dine vilkår for et givent lån, altid afhænge af den kreditvurdering, som bankerne fortager af dig.

En kreditvurdering skal både sikre, at du som låntager ikke optager et lån, som du ikke kan betale af på, da det kan medføre at du ender i en gældsspiral. Derudover vil banken selvfølgelig også sikre sig, at de får deres penge tilbage.

En kreditvurdering består af mange enkelte dele, men nogle af de vigtigste elementer inkluderer:

Din indkomst:

En af de vigtigste ting for banken at undersøge, er din indkomst. Jo højere din indkomst er, jo flere penge kan du som udgangspunkt låne.

Ved køb af en lejlighed, hus eller en andelsbolig, kan man som udgangspunkt låne 3-4 gange sin årsindkomst. Banken vil ofte bede om at se lønsedler for de sidste tre måneder, når de skal godkende dig til et lån.

Hvis man er funktionæransat, får man altid det samme i løn, hvorimod man som timelønnet har bedre mulighed for at påvirke sin indkomst på årsbasis, hvis man har mulighed for at arbejde flere timer og tage flere vagter.

Dine faste udgifter:

En anden ligeså vigtig ting for banken at have indsigt i, er dine faste månedlige udgifter.

Selvom to personer tjener det samme, betyder det ikke, at de har de samme penge imellem hænderne, når de faste udgifter er betalt.

Faste udgifter inkluderer typisk udgifter til husleje, lån, mad, transport og kontingenter til a-kasser og fagforeninger.

Hvis du gerne vil have de bedste forudsætninger for at få et godt lånetilbud i banken, så kan du med fordel gennemgå dine faste udgifter og se, om der er nogle poster, som du kan spare på.

Selv små besparelser på 500 eller 1000 kroner om måneden kan gøre en stor forskel for dine vilkår i din bank.

Din samlede gæld:

En tredje ting som banken kigger på, er din samlede gæld. Mange har i dag flere lån fra forskellige låneudbydere.

Det kan være helt naturligt. Men en bank skal som før nævnt sikre sig, at du kan betale alt din gæld tilbage, hvorfor de er afgørende, at banken kan danne sig et samlet overblik over alle din gældsposter.

Hvis du vil have de bedste forudsætninger for at få et godt tilbud, kan du enten overveje at nedbringe noget af din eksisterende gæld før du optager et nyt lån, eller du kan overveje at samle dine mindre lån i et samlelån.

Din alder og civile status:

En fjerde ting som kan have indflydelse på dine vilkår i banken, er din civile status og din alder.

Hvis du er single, så har du typisk højere faste udgifter end hvis du er en del af et par, da der kun er en lønseddel til at betale husleje, el vand, varme og mad.

Alle disse udgifter er typisk mindre per person, der er i et forhold. Hvis man gerne vil have de bedste muligheder for at få et godt lånetilbud, kan man overveje at finde en medansøger til sit kommende lån.

Hos LendMe kan vi hjælpe dig med at indhente uvildige lånetilbud fra op til 7 forskellige låneudbydere.

Når du får tilsendt flere lånetilbud, er det vigtigt at vide, hvad man skal kigge efter, når man skal afgøre, hvilket lån, der er det bedste for en.

Selvom du indhenter forskellige tilbud på det samme lånebeløb, kan der stadig være stor forskel på de forskellige tilbud.

Når man sammenligner lånetilbud, er der dog en række elementer, som man kan sammenligne.

Disse er følgende:

  • Låntypen
  • Løbetiden
  • Renten
  • ÅOP

Låntypen

Det første du skal være særligt opmærksom på, når du skal sammenligne lånetilbud, er hvilken slags lån du i sidste ende bliver tilbudt. Et lån på 50.000 kroner kan både være i form at et sikret lån, et usikret lån og en kassekredit.

I forbindelse med eksempelvis køb af en bil kan man både optage et billån eller et forbrugslån til dette formål.

Forskellen er dog, at et billån er et sikret lån imens et forbrugslån ikke er sikret, hvilket afspejler sig i renten.

Når du skal optage et privatlån, er det derfor afgørende at gøre sig klart, hvad pengene skal bruges til helt konkret og herudfra finde det mest passende lån.

Løbetiden

Det næste du bør kigge på, er dit låns løbetid. Løbetiden fortæller over hvor lang en periode dit lån skal betales tilbage.

Jo længere dit lån løber, jo mere kommer du til at betale i rente over tid.

Men hvis du skal låne et relativt højt beløb, kan det være rart med en lang løbetid, da man derved har relativt bedre mulighed for at justere sin økonomi og sine prioriteringer i modsætning til ved kortere lån.

Renten

Det tredje du skal være opmærksom på, når du modtager et lånetilbud, er renten.

Renten er den del af dit lånebeløb, som løbende tilskrives dit lånebeløb hver termin. Renten er noget som de fleste kan forholde sig til.

Renten vil afspejle den risiko banker anser der er ved at have dig som kunde – eller ved at låne dig penge. Renten påvirkes dog også af dit låns løbetid, hvorfor man oftest får en lavere rente, hvis man vælger at betale det lånte beløb hurtigere tilbage.

ÅOP

Det sidste og også det vigtigste du bør kigge på, når du skal sammenligne privatlån, er ÅOP.

ÅOP står for ’Årlige Omkostninger i Procent’ og viser, hvor meget det i sidste ende vil koste dig at optage lånet.

ÅOP’en kaldes derfor også for ’kiloprisen’ på et lån. At sammenligne ÅOP’en er den bedste metode til at sammenligne vilkårene i de forskellige lån.

For at ansøge om at låne penge gennem LendMe skal du starte med at udfylde en låneansøgning på vores hjemmeside.

I ansøgningsskemaet er der to sider. På den første side skal du udfylde dine personlige oplysninger, for eksempel navn, CPR-nummer osv.

På side to skal du udfylde formålet med dit lån og oplysninger, som bankerne har brug for til at vurdere om de kan låne dig penge.

Herefter skal du underskrive låneansøgningen med NemID. Når du har gjort dette, sender LendMe din ansøgning videre til de banker som vi samarbejder med.

Find det billigste lån
Sammenlign tilbud fra op til 18 forskellige banker
FAQ
A: Når du låner via os, har du mulighed for at vælge mellem tilbud fra forskellige banker.

Renten starter på 3.49%, men kan være forskellig fra bank til bank. Derfor er det en god ide, at du sammenligner lån.

Du får tilbud på få minutter ved at ansøge om lån via vores ansøgningsskema, hvorefter vi sender tilbuddene direkte til dig.

Vi samarbejder med en lang række banker, og du får derfor lynhurtigt et grundigt overblik over dine muligheder.
A: Den billigste måde at låne 50.000 kroner på, er ved at finde et lån uden sikkerhed, hvor du kun har få udgiftsposter at forholde dig til.

Du finder det billigst mulige lån ved at sammenligne lån fra så mange banker som muligt, da det giver dig et overblik over, hvilken der har de bedste vilkår.

Du får lynhurtigt overblikket ved at benytte dig af vores gratis service, hvor du får lånetilbud fra op til 18 banker på få minutter.

Du vælger selv, hvilket lån du vil have og vi assisterer dig gennem processen, hvis du har spørgsmål eller oplever udfordringer.

Klik på linket og start din ansøgning nu.
A: Du kan få en rente helt ned til 3,49% til lån på 50.000 kroner.

Renten afhænger af bankens kreditvurdering af dig som låner. Det betyder, at du også kan gøre noget for at få en bedre rente, som for eksempel at søge sammen med en anden.
A: Ja, du kan sagtens låne 50.000 kroner uden at stille sikkerhed for lånet i form af et ejerpantebrev eller lignende.

Der er få krav, som du skal opfylde for at kunne låne. Du skal være mindst 18 år gammel, have fast bopæl i Danmark og derudover have et dansk NemID.

For at låne 50.000 kroner skal banken også foretage en kreditvurdering af dig, inden de godkender lånet.

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åbent:

Man-Tor: 09.00 - 20.00
Fredag: 09.00 - 17.00
Lør-Søn: 10.00 - 16.00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ