Lån til dit formål her

Hvad kommer danskerne til at låne penge til i 2021?

Vi tager her et kig i krystalkuglen og kommer med vores bud på, hvad danskerne kommer til at låne penge til i 2021. Hvis du mangler inspiration til et projekt, så er her 5 gode låneformål, som din nabo muligvis går i gang med.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 4 minutter

Lånemarkedet i 2020 var meget påvirket af COVID-19, hvor nogle af de største låneformål var renovering, billån og boliglån.

Det har vi samlet i vores lånebarometer for 2020, hvor du kan læse om de vigtigste konklusioner for sidste års lånemarked.

Meget tyder på, at samme tendenser fortsætter et stykke tid ind i 2021 også. Noget nyt er dog, at vi kan hjælpe dig med at låne op til 500.000 kroner til lige præcis dit ønskede formål.

Det største låneformål i 2020 var lån til renovering, og der er intet indtil videre i januar, der tyder på, at det samme billede ikke tegner sig for 2021.

I 2020 angav 16,3% af vores ansøgere, at de ønskede at låne til at renovere egen bolig. Her var det primært aldersgruppen fra 30-60 år, som ønskede at låne til dette formål, da de stod for mere end 70% af de ansøgte lån.

Indtil videre i 2021 er det tal på 15,3% af alle ansøgninger og dermed stadig det største enkeltstående formål.

Den fortsatte nedlukning af samfundet og uvisheden om tidshorisonten på vacciner i både Danmark og hele verden gør også, at vi danskere får mere tid til at give boligen eller sommerhuset en opdatering i 2021.

Skal du renovere din bolig?
Hvis din bolig mangler en opdatering, men du mangler de sidste penge, så få et tilbud her

Når det største låneformål ser ud til at blive renovering, er det oplagt, at energilån også bliver et af de mest efterspurgte lån i 2021.

Her er især energirenovering af boligen en god idé, da grønne lån kun bliver mere relevant for hver dag, der går. Gennem en energirenovering sparer du på energien i hjemmet ved at bruge den mere effektivt, og dermed efterlader du en bedre klode til fremtidige generationer.

Men energirenoveringen er også relevant for dig på kort sigt, da du sparer penge på din el- og varmeregning. Samtidigt øger det din boligs værdi, og indeklimaet bliver væsentligt forbedret.

Nogle eksempler på fordelagtige energiforbedringer er at skifte til energiruder, isolere dit loft eller gulv og udskifte termostater.

COVID-19 pandemien har ramt mange virksomheder ekstremt hårdt, og mange har været nødsaget til at minimere omkostningerne mest muligt for at redde deres virksomhed.

Senere i 2021, når vi forhåbentligt er på den anden side, vil der derfor være et stort behov for ejere til at investere penge i virksomheden, så den vækster og kommer tilbage i samme omdrejninger som før.

Et erhvervslån er en mulighed, hvis du vil styrke den daglige drift med flere ansatte, udvikle nye produkter, udvide med nye lokaler eller indtage et nyt marked.

Du skal have et dansk CVR-nummer for at ansøge om et erhvervslån. Derudover kræver flere låneudbydere, at din virksomhed har eksisteret i mindst et år og har en årlig omsætning på mere end 400.000 kroner, før de godkender din ansøgning.

Hvis du går med en iværksætter i maven og den helt rigtige idé, men du ikke opfylder kravene for erhvervslån hos nogle låneudbydere, har du stadig muligheder. Du kan nemlig optage et lån som privatperson og flytte pengene over i selskabet. Hos os kan du udfylde én ansøgning og søge om op til 500.000 kroner.

Lån til din virksomhed
Du kan låne op til 500.000 kroner til at vækste din virksomhed

I 2020 blev der solgt omkring 105.000 boliger, hvilket svarede til 21% mere end i 2019. Ifølge en undersøgelse fra ejendomsmæglerkæden, home, har 15% af de 2.000 adspurgte planer om at købe ny bolig i første halvdel af 2021. Det svarer til hver syvende dansker.

De første to uger på boligmarkedet er også startet godt ud med 4.000 solgte boliger på tværs af boligtyper. Det svarer til en stigning på 137% sammenlignet med de to første uger i 2020.

Starten på året skaber derfor en grobund for, at boliglån bliver en af årets helt store lånetyper.

Derudover ser vi en interessant tendens i, at flere danskere begynder at ansøge om lån til kolonihavehus. Kolonihaver har typisk den fordel, at de er tættere på byerne, end sommerhusene er. Det kræver oftest også en mindre investering, så det er en god måde at komme væk fra larmen i byen og få sig sin egen have.

Det, som vores brugere ansøgte om at låne næstmest til i 2020, var til biler og andre køretøjer. Sidste år stod denne lånetype for 10,9% af de samlede låneansøgninger.

Efter den første måned af 2021 ser vi, at billån står for 11,8% af låneansøgningerne indtil videre.

Her er vores bud, at et grønt billån kommer til at fylde en større del af ansøgningerne til billån, da den grønne omstilling bliver et stadigt større tema, og danskerne vil have nogle af afgiftsfordelene med, inden de udløber.

Hvis du nemlig vælger at investere i en el- eller plugin hybridbil inden 2023, sparer du penge på registreringsafgiften. Efter 2023 hæves den til samme niveau som benzin- og dieselbiler.

Udover besparelserne på afgifterne er en grøn bil typisk også billigere at køre i og kræver færre værkstedsbesøg. Så den er både god for klimaet og for din pengepung.

Hvis nogle af forudsigelserne vækker din interesse, står vi klar til at hjælpe dig med at få råd til dit låneformål.

Lån til dit specifikke formål
Blevet inspireret? Så start med en ansøgning