Hvad sker der, når du ansøger om et forbrugslån

Det kan umiddelbart virke meget nemt at ansøge om et forbrugslån og få udbetalt pengene med det samme. Men der er en række skridt i ansøgningsprocessen, som ikke altid er lige nemme at gennemskue. Vi giver her et nemt overblik over, hvad der sker fra man laver en ansøgning til pengene står på kontoen.

Sidst opdateret: 30. september 2021 | Læsetid: 2 minutter

Når man har besluttet sig for at ansøge om et forbrugslån, er det en god idé at afsøge markedet. Der er mange banker, der tilbyder et forbrugslån, og der kan være store forskelle på, hvor man får det bedste tilbud.

Man kan vælge at lave en ansøgning direkte hos en eller flere banker og på den måde begynde processen med at optage et lån.

Hos LendMe kan man nøjes med at lave én ansøgning, som derefter sendes i udbud hos flere banker. På den måde sparer du både tid og penge.

I ansøgningsskemaet skal du angive forskellige personlige informationer, blandt andet informationer omkring din civilstand samt økonomiske forhold. Disse informationer bruger bankerne til at foretage en kreditvurdering.

Når en bank modtager en låneansøgning, foretager de en kreditvurdering. Den baserer sig på de oplysninger, du har afgivet samt eventuelle informationer fra tilgængelige registre, blandt andet CPR, kreditstatus mv.

Kreditvurderingen ligger til grund for, om banken vil tilbyde dig et lån. I visse tilfælde vurderer banken, at de vil tilbyde dig et lånebeløb, som er mindre end det du har ansøgt om.

Kreditvurderingen kan falde positivt ud, hvilket betyder at banken vil tilbyde dig et lån, men den kan også resultere i et afslag.

Kontorarbejdere

Når en bank afslår at tilbyde et forbrugslån kan det for eksempel skyldes, at de vurderer, at din økonomi ikke kan bære at skulle tilbagebetale de månedlige ydelser. Det kan også skyldes, at du har andre gældsposter, som de vurderer er for risikofyldte ift. at optage yderligere lån.

Bankerne er meget dygtige til at foretage disse vurderinger, og det er med andre ord i din interesse, at få en præcis kreditvurdering - også selv om den skulle ende med et afslag.

Når kreditvurderingen er positiv modtager du et lånetilbud fra banken. Tilbuddet vil indeholde informationer om lånet så som debitorrente, ÅOP, månedlig ydelse, samlet tilbagebetaling mv. Du kan læse mere om de forskellige udtryk, og hvad de betyder i vores wiki for lån.

håndtryk mellem to mænd

Hvis du søger om et lån gennem LendMe, kan du nemt og overskueligt sammenligne de tilbud du modtager, og du kan i ro og mag vælge det bedste lån .

Når du vil acceptere et lånetilbud, mangler du blot at underskrive de endelige lånedokumenter. De bliver oftest sendt til dig via. e-mail. Herefter udbetales pengene typisk indenfor 1-3 hverdage.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.