Lån i Danmark

Bank, online-bank, låneformidler, affiliate site. Der er rigtigt mange forskellige spillere på det danske lånemarked. Vi oplever ofte, at folk er forvirrede over, hvem der egentlig er hvem, og hvordan arbejder de forskellige virksomheder sammen.

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 4 minutter

En af de helt store misforståelser, som vi oplever, er, at folk tror, at LendMe er en bank og at man derfor skal betale sit lån af hos os.

Vi er ikke en bank, men det som man kalder for en låneformidler. Man bruger også andre ord som broker, lånemægler eller sammenligningstjeneste og ingen af navnene er sådan set forkerte.

Den mest præcise beskrivelse er dog låneformidler, da vi formidler lån på vegne af en række banker som blandt andet tæller Express Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank og Ikano Bank.

Brug for et lån?
Ansøg via LendMe og få tilbud fra op til 16 banker

Der findes mange banker, som du kan låne penge af. Hvis du søger i Google på lån eller lån penge, støder du på en masse banker, som for eksempel Bank Norwegian, Express Bank eller Santander Consumer Bank.

Bankernes rolle er nok den mest genkendelige, da de fleste har en grundlæggende ide om, hvordan en bank fungerer. Deres opgave er at foretage en kreditvurdering af dig og ud fra den give dig et tilbud om at låne, hvis de vurderer, at du har råd til at låne det beløb, du har søgt.

Nu tænker du sikkert, at hvis man låner pengene af banken, hvorfor skal man så overhovedet bruge en låneformidler?

Det skyldes, at en låneformidler kan være med til at give dig et større overblik over dine lånemuligheder og øge konkurrencen mellem banker, hvilket i sidste ende kommer dig til gode i form af lavere renter og gebyrer på lån.

Når du søger hos os, har du mulighed for at få tilbud fra op til 16 forskellige banker blandt andet Express Bank og Santander Consumer Bank, mens en bank som Bank Norwegian ikke samarbejder med os. Selvom det ikke er alle banker i Danmark, som vi samarbejder med, kan du stadig få tilbud fra en lang række banker og eventuelt supplere ved at søge direkte hos andre.

Du kan ofte kende banker og låneformidlere på, at de har et ansøgningsskema på deres hjemmeside.

Låneformidlere gør din søgning effektiv

Det er en lang og tidskrævende proces, hvis du vil søge hos hver enkelt bank. Det tager omkring 3 minutter at ansøge gennem os, hvorefter din ansøgning bliver sendt ud til alle bankerne, som vi samarbejder med. Indenfor et par timer vil du have et overblik over, hvilke banker der kan give dig et tilbud og hvordan deres tilbud ser ud.

Hvis du skulle gøre dette arbejde manuelt kunne du gange din arbejdstid med antallet af banker, som du gerne vil søge hos. Derudover gør en sammenligningstjeneste som LendMe det også muligt, at sammenligne vilkår, priser og alt det med småt, inden du vælger et lån.

Ansøg hurtigt og nemt
Det tager 3 minutter at søge om lån

Den sidste type hjemmeside, der tilbyder at hjælpe dig med at finde et lån, er et affiliate site. De er hverken en bank eller en låneformidler.

De såkaldte affiliate sites rolle er, at de hjælper brugere med at finde en bank eller en låneformidler at søge hos. Problemet er, at mange tror, at affiliate sites og låneformidlere er det samme. Du kan kende et affiliate site på, at de typisk har en masse links til banker og låneformidlere på deres forside, men ikke noget ansøgningsskema.

Den helt store forskel er dog, at et affiliate site sender dig videre til en banks egen hjemmeside, hvor du så kan søge. Det er ikke en effektiv måde at finde det billigste lån på, da du stadig skal lave en ansøgning hos hver enkelt bank, som optræder på affiliate sitets hjemmeside.

En anden markant forskel er, at en låneformidler arbejder dagligt med lån og samarbejder aktivt med bankerne omkring at finde det rigtige lån og hjælpe dig med at blive godkendt hos banken.

Affiliate sites har ikke samme tætte samarbejde med hverken banker eller låneformidlere, men er i stedet dygtige til at markedsføre sig selv og dermed hjælpe banker med at blive fundet.

Når du søger via os, har du mulighed for at sammenligne priser og vilkår. Vi hjælper dig samtidig, hvis du har spørgsmål eller problemer i forbindelse med din ansøgning.

Selvom både banker, låneformidlere og affiliate sites spiller en rolle på det danske lånemarked, handler det i sidste ende om at finde det rigtige lån.

Her er der forskellige strategier, som du kan benytte dig af, men den mest effektive er, at du søger gennem en låneformidler, fordi det giver dig mulighed for at sammenligne priser og vilkår blandt en lang række banker i stedet for blot at vælge det første, som du finder.

Der er rigtigt mange penge at spare ved at vælge det billigste lån, og hvis du samtidig gerne vil søge effektivt, er det bedste bud at søge gennem en låneformidler.

Find det billigste lånetilbud
Ansøg nu og få svar inden for et par timer

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åbent:

Man-Tor: 09.00 - 20.00
Fredag: 09.00 - 17.00
Lør-Søn: 10.00 - 16.00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ