Bedre privatøkonomi - Sådan forbedrer du din økonomi med 100%

Hvis du har en dårlig privatøkonomi, kan det både påvirke din trivsel og din fremtid negativt. Derfor giver vi dig her gode råd til, hvordan du finder vej til en succesfuld privatøkonomi.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 3 minutter

Flere unge har dårlig økonomi

Ifølge en undersøgelse, som er lavet af Forbrugerrådet Tænk og Trygfonden har mere end 11 procent af de 18-30-årige svært ved at betale deres regninger.

En konsekvens af dette er blandt andet, at mange unge dropper tandlægebesøg eller at købe nødvendig medicin. Desværre fører en dårlig privatøkonomi også i nogle tilfælde til dårlig trivsel.

Derudover er det ofte sådan, at unge, der er kommet i økonomisk uføre, får svært ved at rette op på økonomien som voksen.

Rentetjek
Undgå at betale for meget for dit lån. Lav et rentetjek på dit dyre lån

Få overblik over økonomien

Start altid med at få overblik over din økonomi. Få styr på dine faste udgifter - det vil sige udgifter til bolig, forsikringer, el, vand, varme, telefon, internet etc. Du skal også have styr på, hvor meget du cirka bruger om måneden på mad, tøj og generelt forbrug. Her er det en god ide at kigge flere måneder tilbage og på den måde udregne et gennemsnit. Nogle måneder kan nemlig være dyre end andre.

Når du har styr på din indtægt og dine udgifter, kender du også til dit månedlige rådighedsbeløb. Derudover kan du også meget nemmere finde ud af, hvor du evt kan skære ned for dine udgifter.

En række af de faste udgifter bliver svære at skære helt væk. Men det kan sagtens være, at du eksempelvis kan spare på mobil- og internetregningen samt udgifter relateret til forbrug og fornøjelser.

Lav en opsparing

Det er en rigtig god ide at lave en opsparing. Det sikrer dig nemlig en stærk og sund privatøkonomi, hvis der også skulle dukke uventede udgifter op, f.eks. en tandlægeregning, eller reparation af din bil.

Hvor mange penge du skal lægge af til en opsparing hver måned, er helt op til dig selv, og er selvfølgelig også afhængig af din økonomi. Husk på at selv en lille opsparing er bedre end ingen opsparing.

Få styr på eventuel gæld

Hvis du har gæld, er det også vigtigt, at du får undersøgt, hvorvidt der er penge at spare. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare. Penge som i sidste ende kan have stor betydning for din privatøkonomi.

Lav et rentetjek

Hvis du har et lån, bør du lave et rentetjek. Et rentetjek betyder kort fortalt, at du undersøger, om der er mulighed for, at du kan få dit nuværende lån med en billigere rente hos en anden bank.

Hvis du finder ud af, at der er en anden bank, der kan tilbyde dig en bedre rente på dit lån, kan du gøre følgende:

  • Sige ja til tilbudet og flytte lånet over til den nye bank.
  • Bruge tilbudet til at forhandle en bedre rente hos din nuværende bank.
Rentetjek
Undgå at betale for meget for dit lån. Lav et rentetjek på dit dyre lån

Saml dine dyre lån

Hvis du har optaget flere dyre lån hos forskellige kreditorer, bør du ansøge om et samlelån. Et samlelån er, når du vælger at samle flere dyre lån hos en enkelt bank.

Ved at samle din gæld et sted, slipper du for at skulle betale af til flere krediterer hver måned. Desuden får du oftest en lavere rente samtidig med, at du undgår at betale gebyrer forskellige steder.

LendMe giver dig det nødvendige overblik

Uanset om du har brug for hjælp til at finde et samlelån, eller ønsker at lave et rentetjek på dit nuværende lån, så hjælper LendMe dig.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Ansøg om samlelån
Saml dine dyre lån i et samlet lån og få en bedre rente