Derfor bør du løbende lave et rentetjek

Hvis du har et lån, bør du løbende sørge for at få lavet et rentetjek. Vi fortæller dig her, hvorfor det er så vigtigt at tjekke renten på dit lån.

Sidst opdateret: 18. oktober 2022 | Læsetid: 2 minutter

Ifølge Danmarks Nationalbank er renten på forbrugslån faldet i en årrække. I juli 2018 viste en undersøgelse fra Danmarks Nationalbank endda at forbrugslånsrenten var rekordlav.

Netop derfor er det relevant løbende at tjekke renten på dit lån og sørge for, at du har det billigste lån.

Få et gratis rentetjek
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende

Først og fremmest er det vigtigt, at du ved hvad et rentetjek egentlig er. Et rentetjek betyder kort fortalt, at du tjekker, om du kan få dit nuværende lån billigere. Det kan både være hos din nuværende långiver eller hos en anden bank. Hvis du finder en bank, der kan tilbyde dig en bedre rente på dit nye lån, har du to muligheder.

Du kan enten tage imod det nye tilbud og flytte lånet over til den nye bank, eller du kan bruge det nye tilbud til at forhandle en billigere rente hos din nuværende bank.

Der findes utallige af långivere på markedet og renten kan derfor variere alt efter, hvilken långiver du har valgt at låne penge af. Så hvis du har et lån, bør du tjekke, om du kan få en billigere rente hos en anden bank. Der kan nemlig være mange penge at spare.

Mange af LendMe’s kunder ender med at spare mange penge. Hvor meget de sparer varierer selvfølgelig, og kan være alt fra nogle få tusinde kroner til langt over 100.000 kr.

Selvom du faktisk synes, at du allerede har en billig rente på dit lån kan det altid betale sig at lave et rentetjek. Det er netop fordi renten er så lav i øjeblikket og fordi den hurtigt kan ændre sig igen.

Derfor bør du løbende tjekke din rente et par gange om året, så du sikrer dig, at du altid har den billigste rente på dit lån. Ellers risikerer du at betale for meget for dit lån og dermed gå glip af store potentielle besparelser.

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån på dit lån, eller ønsker atfinde et nyt lån med en lav rente Så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende

Kilder:

- Danmarks Nationalbank