Derfor skal du altid sammenligne lånetilbud

Hvis du skal låne penge, bør du altid indhente og sammenligne flere lånetilbud. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare.

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 2 minutter

En undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viser, at der kan være rigtig stor forskel på, hvilke renter de forskellige låneudbydere tilbyder. Når du optager et lån hos en bank eller et finansieringsselskab, kan det eksempelvis koste alt mellem 5.832 og 40.216 kroner for at låne 40.000 kroner med en løbetid på 5 år.

Indhent flere lånetilbud her
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende

Netop fordi der kan være så stor forskel på, hvilke renter de forskellige låneudbydere tilbyder, bør du altid undersøge lånemarkedet, inden du vælger dit lån. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare ved at undersøge, hvilke renter og gebyrer de forskellige låneudbydere kan tilbyde dig.

Når du leder efter et godt lån, bør du i øvrigt også være kritisk i forhold til, om banken foretager en grundig kreditvurdering, som blandt andet sikrer, at du ikke optager mere gæld end, hvad din økonomi kan bære.

Når du har indhentet flere lånetilbud og skal til at sammenligne dem med hinanden, bør du blandt andet sammenligne ÅOP’en, der står for årlige omkostninger i procent.

Hvis du kun kigger på renten, får du ikke oprettelsesgebyrer og andre diverse låneomkostninger med i din vurdering af, hvilket lån, der er billigst. Der er desuden nogle långivere, som måske tilbyder en lav rente, men til gengæld har høje oprettelsesgebyrer. Når du sammenligner lånetilbud med ÅOP får du et hurtigt overblik over alle omkostningerne for lånet samlet i et enkelt tal.

Ud over ÅOP’en bør du selvfølgelig også kigge på, hvad du samlet ender med at skulle betale tilbage for lånet hos de enkelte långivere.

Når du har undersøgt markedet og fundet det bedste lån, bør du løbende lave et rentetjek for at se, om du kan få en bedre rente end den nuværende. Det er f.eks. en god ide, at gøre det til en vane at tjekke renten på dit lån et par gange om året. På den måde sikrer du dig, at du hele tiden har den billigste rente på dit lån.

Uanset om du leder efter et nyt lån med en lav rente, eller du blot ønsker at samle flere lån ét sted, så kan LendMe hjælpe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende

Kilder

- Forbrugerrådet Tænk