Derfor skal du ikke optage dyre lån

Der er mange, der på et tidspunkt i deres liv optager et lån til eksempelvis bil, bolig, renovering eller ferie. Dog kan det have store negative konsekvenser, hvis du ender med at optage et “forkert” og alt for dyrt lån. Du skal derfor altid sørge for at undersøge markedet og ikke lade dig lokke af billige fra-renter, som i sidste ende viser sig at være alt for dyre.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 3 minutter

Ifølge Forbrugerrådet Tænk oplever hver tredje, der har optaget et kviklån, at lånet efterfølgende giver dem økonomiske vanskeligheder. Derfor hjælper vi dig her med, hvilke bedre alternativer, der er på lånemarkedet.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er der flere, som oplever, at kviklån er med til, at de enten ender i RKI, mangler penge i hverdagen eller har måtte optage nye lån for at afbetale på det første kviklån. Der er også mange, der fortryder, at de har optaget lånet og ikke tænkte over, hvor dyrt lånet blev i længden.

Kviklån er typisk mindre beløb og med en kort tilbagebetalingsperiode. Renteniveauet er typisk ret højt og den såkaldte ÅOP, som står for Årlig Omkostninger i Procent, ender også tit i helt urimelige niveauer.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende

Derfor er det en god ide, at du undersøger lånemarkedet og indhenter flere lånetilbud, inden du vælger dit lån. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare. Derudover bør du også være kritisk i forhold til, hvem du indhenter tilbud fra. Hos LendMe har vi eksempelvis valgt kun at arbejde sammen med rigtige banker - både online banker og traditionelle murstensbanker, som ikke tilbyder urimelige renter og ÅOP’er.

Mange vælger også at tage fat i egen bank, når de skal låne penge. Det giver også rigtig god mening. Men det er vigtigt, at du ikke kun snakker med din egen bank. Der findes nemlig mange andre banker herunder også online banker, som måske kan tilbyde dig en bedre rente på lånet. Derfor anbefaler vi, at du altid indhenter tilbud fra flere banker. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare.

Hvis du er en af de uheldige, der desværre har optaget flere dyre lån, bør du overveje at samle dem i ét samlelån.

Et samlelån er, når du samler flere lån hos én bank. På den måde slipper du for at skulle betale af på din gæld til flere kreditorer.

Du opnår en række fordele, når du samler dine dyre lån ét sted. Udover at du undgår at skulle betale af til flere kreditorer, får du typisk en bedre rente, når du vælger et samlelån. Desuden slipper du for at skulle betale diverse gebyrer til flere kreditorer.

Det er desværre tidskrævende at indhente og sammenligne flere lånetilbud selv, da det kræver masser af overskud og kontakt med flere forskellige banker.

Hos LendMe mener vi, at alle har ret til fuld gennemsigtighed og overblik i et komplekst lånemarked. Derfor får du med blot én enkelt låneansøgning mulighed for at modtage personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. På den måde kan du nemt og overskueligt sammenligne dine tilbud og træffe den bedste beslutning med ro i maven.

Uanset om du ønsker at tjekke renten på dit nuværende lån, vil samle flere dyre lån i et samlelån eller leder efter et nyt lån med en rente, der er til at overskue, så hjælper LendMe dig. Det er helt gratis og uforpligtende at bruge LendMe

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende