Er det bedst at låne penge i egen bank

Mange tror, at de altid får det bedste lån i deres egen bank. Men er det virkelig rigtigt? I dette indlæg kigger vi nærmere på, om det altid er ens nuværende bank, der kan tilbyde det bedste lån.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 3 minutter

Hvis du skal låne penge, starter du med stor sandsynlighed med at undersøge mulighederne i din egen bank. Det er bestemt heller ikke en dårlig ide at få et lånetilbud fra sin egen bank. De kender allerede dig og din økonomi, og du har måske et godt forhold til din rådgiver, hvilket gør dig tryg.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag tilbud fra +10 banker. Gratis og uforpligtende

Men det er bare ikke altid, at du får det bedste banklån fra din nuværende bank. Ud over de mere traditionelle banker findes der også en række online banker, som tilbyder yderst konkurrencedygtige priser.

Derfor skal du altid sørge for at indhente tilbud fra flere banker - både online banker og de mere traditionelle banker. Du risikerer ellers at betale alt for meget for dit lån, hvis du bare stoler på, at din egen bank tilbyder dig det bedste lån.

Det kan dog hurtigt blive en omfattende og tidskrævende process at skulle ansøge om et lån hos flere banker for at kunne sammenligne priserne. Men der findes heldigvis et smart alternativ, som udover at spare dig for en masse tid i mange tilfælde også sparer dig for en masse penge.

Ansøg om samlelån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag tilbud fra +10 banker. Gratis og uforpligtende

Hos LendMe kan du ved blot at udfylde en enkelt låneansøgning modtage personlige lånetilbud fra op til 7 forskellige banker, som du nemt og overskueligt kan sammenligne. Du vælger blot det bedste lån, hvorefter banken overfører pengene direkte til din konto.

På den måde sparer du en masse tid og besvær med at skulle udfylde en ansøgning hos flere banker og selv forsøge at sammenligne alle dine tilbud. Du slipper også for at skulle booke tid hos din egen bankrådgiver og møde op nede i banken inden for åbningstiden.

Kvinde der skriver på sin computer
Hos LendMe kan du ved blot at udfylde en enkelt låneansøgning modtage personlige lånetilbud fra op til 7 forskellige banker.

Ud over at du sparer en masse tid, vil du i mange tilfælde også spare en masse penge. Så gør dig selv den tjeneste at benytte LendMe næste gang du skal låne penge.

Det er gratis og uforpligtende at benytte LendMe, og du får svar på din ansøgning inden for en dag.

LendMe har hjulpet danske forbrugere med at spare en masse penge siden vi gik live i maj 2017. I 2018 har brugerne sparet over 50 millioner i renter og udgifter ved at sammenligne personlige lånetilbud via LendMe og efterfølgende vælge det billigste tilbud.

Hvis du allerede har et eller flere lån, kan du også benytte LendMe til at se, om du kan få lånet billigere hos en af de banker, vi samarbejder med. Nedenfor kan du se et eksempel på et par, som brugte LendMe til at få samlet og refinansieret eksisterende lån. Vi har valgt at benytte fiktive navne, men casen er virkelig.

Anders og Line havde samlet en gæld på 185.000 kr fordelt på flere kreditorer og med en gennemsnitlig ÅOP på 20%. Løbetiden var 10 år. Såfremt de havde fortsat med samme ÅOP, ville de samlet set ende med at skulle betale ca. 400.000 kr. inklusive renter og afgifter.

De valgte at lave en ansøgning på 185.000 kr. over 10 år via LendMe, hvor de modtag tilbud fra flere banker. De accepterede et lån med en årlig omkostning i procent (ÅOP) på 7,95%, hvilket betyder, at de samlet ender med at skulle betale ca. 260.000 kr. Det vil altså sige, at de ender med at spare omkring 140.00 kr ved at samle flere dyre små lån via LendMe.

Så uanset om du er på udkig efter et nyt lån, eller blot ønsker at samle eller refinansiere eksisterende lån, bør du altid starte på lendMe.dk og bruge 5 mininutter på at lave en gratis og uforpligtende låneansøgning.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag tilbud fra 10+ anerkendte banker. Gratis og uforpligtende