Er din økonomi helt i bund efter ferien?

Sidst opdateret: 18. oktober 2022 | Læsetid: 2 minutter

Tidligere på sommeren lavede analyseinstituttet YouGov en undersøgelse for Nordea, der viste, at en dansk husstand i år ville bruge i gennemsnit 17.350 kr på sin sommerferie.

I 2018 var det samme tal på 14.850 kroner, hvilket altså er en stigning på hele 2.500 kr. I Hovedstaden var gennemsnittet endda endnu højere, da forbruget på sommerferien har var på 19.590 kr

Tjek renten på dit lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende

Selvom du måske har haft råd til årets sommerferie, er det fornuftigt at spare lidt penge efter en ferie, hvor du har brugt mange penge.

Derfor bør du først og fremmest lave et budget. Det giver dig overblik over dine udgifter, og du finder ud af, hvor mange penge du har til forbrug hver måned.

Det er også en rigtig god ide, hvis du i en periode holder styr på, hvad du egentlig bruger penge på. Der findes forskellige apps, hvor du nemt kan holde styr på, hvad du bruger dine penge på.

Når det kommer til ren forbrug, f.eks. shopping, restaurantbesøg, biografture, køb af elektronik eller andet, skal du altid overveje dine køb grundigt. Spørg dig selv, om du virkelig har brug for det, eller om du egentlig godt kan undvære det.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du aldrig må købe noget eller lave noget med vennerne. Men det kommer bag på mange, hvor meget de egentlig bruger på diverse forbrugsgoder.

image

Hvis en del af din indtægt går til at betale af på gæld hver måned, er det en rigtig god ide at rette blikket mod dine lån. Der er desværre rigtig mange, der ikke tjekker, om de kan få en bedre rente på deres lån. Men ved at du laver et rentetjek løbende, sikrer du dig, at du ikke betaler en for høj rente på dit lån.

Hvis du har flere dyre lån forskellige steder, kan du med fordel få dem samlet i et samlelån. Et samlelån er, når du vælger at samle flere dyre lån hos en enkelt bank. Ved at samle din gæld ét sted, slipper du for at skulle betale af til flere forskellige kreditorer hver måned.

En anden fordel ved samlelån er, at du typisk vil få en lavere rente samtidigt med, at du slipper for at skulle betale diverse gebyrer til flere kreditorer.

LendMe er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Med blot en enkelt ansøgning indhenter vi personlige lånetilbud fra anerkendte banker, så du nemt, og bekvemt og med ro i maven kan træffe den rette beslutning.

Så uanset om du ønsker at tjekke, om du kan få en bedre rente på dit nuværende lån, eller ønsker at samle flere dyre lån i ét samlet lån, så hjælper vi dig.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende