Lav et gratis rentetjek

Få ekstra luft i økonomien op til jul

Snart er det december, og derfor er der ikke lang tid til, at julen starter. Dog kan den hyggelige juletid hurtigt blive uoverskuelig, hvis du ikke føler, at du har luft nok i økonomien til den såkaldte forbrugsfest. Derfor guider vi dig her til, hvordan du får lidt ekstra luft i økonomien her op til jul.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 3 minutter

December er en dyr måned, fordi der netop skal købes julegaver, julegodter, mad osv.. Så hvis du ikke har en opsparing, som du kan bruge af, kan det være svært at få råd til julens ekstra udgifter.

En undersøgelse fra sidste år foretaget af YouGov for Nordea viste, at en dansk husstand i gennemsnit forventede at bruge 5.500 kroner mere i løbet af julen i forhold til de andre måneder på året.

Derfor bør du se, om der er andre poster, du kan spare på op til jul. Netop dette hjælper vi dig med i de følgende afsnit.

Spar penge med et gratis rentetjek
Få flere penge over julen med et gratis rentetjek. Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende.

For at få lidt ekstra luft i økonomien op til jul, bør du starte med at lave et budget.

Det giver dig nemlig et godt overblik over dine udgifter og eventuelle gældsposter. På den måde får du også en bedre ide om, hvad dit månedlige rådighedsbeløb er efter, at alle dine faste udgifter er betalt.

Når du kender dit månedlige rådighedsbeløb, kan du nemmere finde ud af, hvor meget du kan lægge til side til julen.

Julegaver der ligger på gulvet med gran på
Når du kender dit månedlige rådighedsbeløb, kan du nemmere finde ud af, hvor meget du kan lægge til side til julen.

I julemåneden bruger du typisk ekstra penge på forbrug, så det er en god ide at spare på nogle af de øvrige forbrugsafgifter. Det er også en rigtig god lejlighed til at få styr på, hvad du egentlig bruger dine penge på.

Du kan f.eks. spare lidt på maden, nu hvor du alligevel snart skal have lækker julemad. Hvis du laver en indkøbsliste og sørger for at holde dig til den, kan du typisk spare nogle penge. På den måde undgår du nemlig impulskøb.

Sørg også for at undgå madspild, så er du både miljøvenlig, og du kan ofte spare en masse penge ved at spise resterne fra dagen før. Hvis der er noget mad du ikke kan nå at spise, så frys det ned til en anden gang.

Ansøg om lån
Modtag personlige og uforpligtende lånetilbud fra 10+ anerkendte banker

Når det kommer til ren forbrug, f.eks. restaurantbesøg, byture og alle former for shopping, bør du overveje, om disse køb virkelig er nødvendige. Hvis der er noget du mangler, så ønsk dig det i stedet i julegave.

Der skal selvfølgelig også være plads til fornøjelser og forkælelser, men det kommer ofte bag på mange, hvor meget de bruger på forbrug. Du kan sagtens hygge dig i julen uden at bruge for mange penge, f.eks. ved at tage på julemarked eller på strøget og opleve den flotte julestemning.

En masse gaveposer der står op af en væg

Du bør også se, om du kan spare på transporten op til jul. Hvis du f.eks. er vant til at tage bilen eller det offentlige, så tag cyklen på arbejde og spar penge, så får du også motion og kan bedre tillade dig at spise ekstra løs af julegodterne.

Hvis du har gæld, kan du med stor sandsynlighed spare penge ved at lave et rentetjek på dit lån. Ønsker du at spare lidt penge op til jul, bør du derfor tjekke, om du kan få en lavere rente på dit lån hos en anden bank.

Der er kun fordele ved at tjekke renten på dit lån. Hvis du finder en anden bank, der kan tilbyde dig et billigere lån, kan du vælge at tage imod det nye tilbud. Du kan dog også bruge det til at forhandle renten på dit nuværende lån.

Hvis du ikke kan finde en bank, der har mulighed for at tilbyde dig en lavere rente, kan du blot glæde dig over, at du har det billigste lån.

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån, eller ønsker at få lidt hjælp til finansiering af julen, så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Få et gratis rentetjek
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende.

Kilder

- Nets