Har du råd til at låne penge

Det kan måske være fristende at optage et lån, hvis du står og mangler penge lige nu og her. Men du bør overveje, om du rent faktisk har råd til at låne penge. Vi giver dig her gode råd til, hvordan du finder ud af, om du bør optage et lån, og hvilke lån du bør gå efter.

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 2 minutter

Du bør altid vurdere, hvorvidt din økonomi tillader, at du kan betale af på et lån. Her kan du med fordel lave et budget og en oversigt over alle dine udgifter. På den måde får du overblik over, hvor mange penge du har tilbage, efter du har betalt alle regninger og udgifter. Husk at du også skal tælle dine eventuelle gældsposter med her.

Indhent flere lånetilbud
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende

En kreditvurdering betyder, at banken foretager en en vurdering af din økonomiske situation. Det vil sige en vurdering af blandt andet din indkomst, gæld, udgifter, forsikringsstatus, boligforhold og en lange række andre forhold. På den måde kan banken bedre vurdere, om den kan tilbyde dig et lån og med hvilken rente.

Hvis du virkelig mangler penge, overvejer du måske at finde nogle af de långivere, som ikke laver en ordentlig kreditvurdering af ansøgerne. Du skal dog huske på, at det kun er til fordel for dig selv, at bankerne laver en kreditvurdering. De hjælper dig nemlig reelt set med at finde ud af, om du faktisk har råd til at låne penge.

Hvis du allerede har flere lån, så bør du overveje at samle dem i et samlelån. På den måde er der nemlig også en stor chance for, at du faktisk får et større månedligt rådighedsbeløb.

Et samlelån er kort fortalt, når du vælger at samle flere lån hos én bank, i stedet for at skulle betale af på din gæld til flere forskellige kreditorer.

Hvis du har lån flere forskellige steder, kan det nemlig være en række fordel at samle dem ét sted. Udover at du slipper for at skulle betale til flere steder hver måned, opnår du typisk også en bedre rente, når du samler dine lån ét sted. Derudover slipper du også for at skulle betale diverse gebyrer til flere kreditorer.

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån, eller ønsker at finde et forbrugslån med en lav rente. Så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende