Hvem tager kviklån

Kviklån er blevet populære, men hvem optager dem? Få svaret i dette indlæg, hvor vi også kigger på, hvilke alternativer, der er til de dyre kviklån.

Kviklån hører under kategorien usikrede lån, hvor man også finder traditionelle forbrugs. Den hele store forskel er dog, at lånestørrelsen og løbetiden på kviklån er væsentlig kortere end forbrugslån. I følgende en rapport lavet af Konkurrence & Forbrugerstyrelsen er den gennemsnitlige lånestørrelse på kviklån 3.200 kr. Derudover er renterne og den såkaldte ÅOP også meget højere.

Populært blandt de unge

Der findes generelt begrænset statistik om forbrugere, der optager kviklån. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har dog gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt forbrugere i aldersgruppen 20-59 år. Undersøgelsen tager udgangspunkt i forbrugere, der har prøvet at optage forbrugslån på max 12.000 kr.

Denne form for lån er mest populær blandt de unge i alderen 20-29 år og mindst populær blandt de 50-59 årige. Ifølge undersøgelsen er det både studerende, folk i arbejde og arbejdsløse, der optager kviklån. Men tendensen er dog størst hos forbrugere, der står uden for arbejdsmarkedet. Ydermere viser undersøgelsen også, at folk med dårligere privatøkonomi har tendens til at optage kviklån.

# Dyrere end forventet

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens undersøgelse viser, at for godt 40% af kviklånstagere endte lånet med at blive dyre end forventet. En stor af andel af lånene bliver enten forlænget, misligholdt eller sendt til inkasso, hvilket gør, at lånet i sidste ender med at blive dyre.

# Alternativer til kviklån

Det bedste alternativ til et kviklån, er ikke at låne penge og i stedet spare pengene op. Dog kan der være situationer, hvor man har brug for at låne penge. Under kategorien usikrede lån finder vi også de mere traditionelle forbrugslån, som typisk tilbydes af banker og finansieringsselskaber. Denne form for lån tilbyder ofte meget lavere renter og andre betingelser og vilkår.

# Et nej er måske bedst for dig selv

Uanset om du ønsker at optage et kviklån eller forbrugslån, så foretager långiver en kreditvurdering af dig. Dog indikerer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens undersøgelse, at kviklånsudbyderne opererer med en noget mere sparsom kreditvurdering sammenlignet med bankernes. Derfor vil man typisk opleve, at det er nemmere at blive godkendt til et kviklån. Men en grundig kreditvurdering er i alles interesse. Så hvis du oplever, at bankerne afviser din ansøgning efter at have foretaget en kreditvurdering, så er det i virkeligheden nok for dit eget bedste. Et afslag skyldes ofte, at långiver vurderer, at din økonomi ikke kan bære at skulle afdrage på et lån.

Husk altid at undersøge markedet

Som låntagere er det dit eget ansvar at undersøge markedet inden, du takker ja til et eventuelt lånetilbud. På den måde øger du chancer for at takke ja til det bedste tilbud. Hos Lendme har vi gjort det nemt og overskueligt for dig at indhente og sammenligne personlige forbrugslån. Du udfylder blot én ansøgning, hvorefter vi indhenter personlige tilbud fra flere banker og finansieringsselskaber, som du nemt kan sammenligne. Herefter vælger du blot det bedste lån.

Så har du planer om at optage et kviklån, så overvej lige en ekstra gang og undersøg, hvordan Lendme kan hjælpe dig. Det er selvfølgelig gratis og uforpligtende at ansøge.

Amsøg om lån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende. Ansøg nu