Hvor låner jeg penge

Rigtig mange danskere har på et eller andet tidspunkt i deres liv lånt penge. Formålet med at skulle låne penge kan være alt lige fra køb af bolig til lån i forbindelse med drømmerejsen eller lån til studier. Udbuddet af forskellige lånemuligheder er mange, og det kan hurtigt blive svært at overskue. For hvorhenne finder man det bedste lån. De fleste ville umiddelbart starte med at søge på Google efter eksempelvis: “hvor låner jeg penge”. Dog er der alene på denne søgning over 1.300.000 resultater, som man kan klikke på. Dette gør bestemt ikke beslutningen nemmere.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 2 minutter

Alt efter formål findes der mange forskellige låneudbydere på markedet. De helt klassiske er de traditionelle “murstensbanker”, som eksempelvis Nordea, Danske Bank, Sydbank, Jyske Bank etc. Denne type af bank tilbyder en bred palette af lån. Så uanset om formålet er ny bolig, bil eller kassekredit, så kan de med stor sandsynlighed hjælpe.

I takt med den digitale udvikling er der i tidsløb dukket en række online banker op, som for alvor har sat sig på markedet af de såkaldte usikrede lån herunder forbrugslån. I modsætning til de mere traditionelle banker, så foregår det hele online. Det betyder altså, at du ikke skal ned og stå skoleret foran din bankrådgiver, som i sidste ende tager stilling til, om du kan få lov til at låne penge.

Hos online bankerne er bankrådgiveren skiftet ud med algoritmer, der baseret på oplysninger omkring blandt andet din privatøkonomi konkluderer, om du kan få et lån eller ej. Netop det at man ikke skal stå skoleret foran sin bankrådgiver, er også noget, der tiltaler mange forbrugere.

Hvis man har behov for at låne penge, kan man også overveje alternativer til de mere klassiske långivere. Man kan f.eks. undersøge, om der er mulighed for at låne penge af sin familie eller sine venner. Her er det vigtigt altid at udforme en låneaftale for at sikre rene og klare linjer. I forhold til loven, er der ikke nogle krav om, at familie eller venner skal påføre renter, hvilket betyder, at eksempelvis din forældre godt må låne dig penge uden, at du skal betale renter.

mennesker ved solnedgang

Når man snakker alternative lånemuligheder findes der eksempelvis sociale peer-to-peer lån. I stedet for at låne penge af banken eller en anden form for finansieringsselskab, låner man penge af andre privatpersoner eller private virksomheder. Konceptet er stort i udlandet, men også ved at komme til Danmark. Der findes blandt andet platformen Better Rates, som hjælper med at formidle denne form for finansiering.

Uanset hvor man vælger at låne penge, skal man altid overveje sine muligheder og lave en grundig research. Først og fremmest skal man overveje, hvad ens behov for at låne er, samt hvor mange penge, man ønsker at låne, og hvad de skal bruges til. Derudover er det relevant at undersøge lånemarkedet for at finde netop det helt rigtige lån til ens behov og økonomi samt at undersøge renter og månedlig ydelse på de forskellige lån.

Hos LendMe kan du nemt lave en låneansøgning, som vi sender videre til de banker og finansieringsselskaber, vi samarbejder med, og herefter har du mulighed for at modtage flere personlige lånetilbud.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.