Ansøg her

Kassekredit

Få uforpligtende tilbud på billig kassekreditFem grunde til at sammenligne via LendMe:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

✓ Du er i sikre hænder - Vi passer på dine oplysninger

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøgeTre grunde til at sammenligne via LendMe:

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 11 minutter

En kassekredit differentierer sig fra de såkaldte kreditlån på flere forskellige punkter. Derfor er det relevant at kende definitionen af kassekredit, hvis du overvejer at bruge denne låneform.

Der findes overordnet to former for kassekredit. Du kan enten optage en kassekredit i banken, eller du kan optage en kassekredit via en af de mange online banker. Det kan afhænge af dit behov og din situation, hvorvidt du skal vælge en kassekredit i din bank eller et online kassekreditlån.

Kassekredit i banken

Hvis du vælger at optage en kassekredit i din bank, stiller banken en udstedt kredit til rådighed. Beløbet på din kassekredit er aftalt mellem dig og din bank, og du kan løbende hæve den efter behov.

En kassekredit i banken giver dig altså mulighed for at trække “lovligt” over på din konto, så længe det er inden for det maximum, du har aftalt med banken.

Derfor har en kassekredit i banken den fordel, at du bare kan trække over på kontoen, hvis du har behov for det.

Kassekredit via en online bank

Der er som nævnt også mulighed for at få en kassekredit via en online bank. I modsætning til en kassekredit i din bank, er der hos en online bank tale om et kassekreditlån. Det betyder blandt andet, at hele beløbet bliver overført til din konto på samme måde som et forbrugslån. Det er også vigtigt at påpege, at et kassekreditlån i virkeligheden er det samme som et forbrugslån. Begge lånetyper hører nemlig under kategorien usikrede lån. Forskellen skal typisk findes i beløbsstørrelsen og løbetiden på lånet.

En kassekredit i din bank har ikke en fast løbetid, da du blot trækker over på din lønkonto. Vælger du derimod et kassekreditlån vil der være en fast løbetid. Det vil sige, at pengene skal betales inden for eksempelvis 2 år. Du har dog altid mulighed for at indfri gælden før tid.

Hvis du ikke kender til processen for en online kassekredit, kan du læse med her, hvor vi gennemgår den.

Med en kassekredit kan du typisk låne 15.000 kroner. Når du søger om en kassekredit online, foregår hele processen online. Du laver en ansøgning ved at udfylde dine oplysninger og underskrive med dit NemID. Herefter foretager långiverne en kreditvurdering af dig og din privatøkonomi.

Såfremt du bliver godkendt til et kassekreditlån, modtager du det ønskede beløb på din konto inden for kort tid.

Du kan derfor klare hele ansøgningsprocessen til en kassekredit hjemme fra din egen stue. Derudover skal du ikke stå til regnskab foran din bank og fortælle dem om, hvad du ønsker at bruge din kassekredit til. Da en kassekredit hører under kategorien usikrede lån, kan du nemlig bruge pengene til lige det du vil.

Derfor kan du for eksempel bruge din kassekredit til en ny cykel, en rejse ,nyt tøj eller andet du står og mangler.

Læs også: Hvad er en kreditvurdering

Rente på kassekredit

Uanset hvilket lån du ønsker at søge om, er det altid relevant at undersøge markedet og renterne, så du kan sammenligne forskellige lån. Sådan er det også med en kassekredit.

Når der er tale om en online kassekredit i form af et lån, foretager långiver altid en kreditvurdering af ansøgeren. På baggrund af denne kreditvurdering fastsætter långiver en rente for at få kassekreditlånet. Hvis du vælger en kassekredit i form af et online lån udbetales hele beløbet til din konto. Det betyder derfor, at du betaler renter af hele beløbet.

Ved en kassekredit i banken betaler du kun renter for det beløb du bruger. Det vil sige, at hvis du kun bruger 2.000 kr ud af en kassekredit på 10.000 kr, skal du kun betale renter for de 2.000 kr.

Som tidligere nævnt afhænger prisen for en kassekredit og et kassekreditlån af det beløb, du ønsker at låne. Derudover vil prisen også variere fra långiver til långiver. Derfor er det meget forskelligt, hvad en kassekredit koster.

Der er nogle långivere, som tilbyder en kassekredit online, hvor du ikke skal betale renter og gebyrer de 30 første dage.Så hvis du allerede har planer om at indfri dit kassekreditlån efter 30 dage, så slipper du helt for at betale renter. Dette tilbud gives dog typisk kun til nye kunder.

Kassekredit og ÅOP

Hvis du skal søge om et kassekreditlån, er det vigtigt at forstå sammenhængen mellem en kassekredit og ÅOP. Dette gælder især, hvis du har behov for at have kassekreditten i mere end 30 dage, hvor du hos nogle långivere ikke skal betale renter og gebyrer på din kassekredit.

Hvis dette er tilfældet anbefales det nemlig, at du sammenligner forskellige kassekreditter, inden du beslutter dig. Her er det en rigtig god ide at sammenligne ÅOP’en på de forskellige lånetilbud.

ÅOP er et godt parameter at sammenligne ud fra uanset, hvilken form for lån, du kigger på. Derfor er det vigtigt at have helt styr på, hvad ÅOP betyder og dækker over.

ÅOP står for årlig omkostning i procent og viser de samlede årlige udgifter for den givne kassekredit. Det vil sige både renten for kassekreditten og eventuelle oprettelsesgebyr og månedlige administrationsgebyr.

Inden du begynder at sammenligne forskellige kassekreditter gennem årlige omkostninger i procent, er det vigtigt at udgangspunktet er ens for alle de lånetilbud, du sammenligner. Det betyder blandt andet, at løbetiden skal være den samme.

Som ved alt andet, kan der både være fordele og ulemper ved at optage et kassekredit lån. Fordelen ved en kassekredit er blandt andet, at der er en hurtig udbetaling, da du typisk vil modtage pengene på din konto indenfor 48 timer.

Derudover kan en kassekredit være god at have, hvis man eksempelvis sidst på måneden har brug for lidt ekstra penge, eller hvis man i eksempelvis i december har bruge for lidt ekstra til at kunne klare sig igennem julen.

Ved at få en kassekredit skal du ikke stille sikkerhed for lånet i eksempelvis din bolig eller din bil. Derudover skal du ikke oplyse, hvad du skal bruge dit kassekredit lån til, så du kan bruge det på hvad du har lyst til. En kassekredit er også fleksibel, da du har mulighed for at indfri din gæld før tid.

Der findes mange udbyder af kassekreditter, hvorfor det godt kan betale sig at indhente flere lånetilbud. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare. Derudover er et kassekredit lån også gratis de første 30 dage, når du har det. Du har altså i det første stykke tid ingen renter og gebyrer som du skal tænke på.

Der er også nogle ulemper ved at optage et kassekredit lån. Det kan nemlig for nogle måske virke for fristende at have lidt ekstra penge. Derfor er det altid vigtigt at spørge sig selv, om man virkelig har brug for at låne pengene.

Hvis du har behov for at låne penge og overvejer, om det bedst kan betale sig med en kassekredit eller et privatlån, så skal du læse med her. Hvilken låneform, der bedst kan betale sig, afhænger i den grad af, hvad dine økonomiske behov er.

Hvis du skal bruge et større pengebeløb, anbefales det at søge om et lån i modsætning til et kassekredit lån. Det er blandt andet fordi en online kassekredit ikke har et særligt stort kreditloft sammenlignet et mere klassisk forbrugslån.

Til gengæld er en kassekredit en oplagt mulighed, hvis du kun har behov for at låne et mindre beløb, da du typisk her kan låne mellem 100 - 15.000 kr.

Som tidligere nævnt kan du bruge penge som du vil. Det kan eksempelvis være, at du har behov for en kassekredit til uforudsete udgifter eller til at få lidt mere luft i økonomien i slutningen af måneden. Men det kan også være, at du har fundet drømmecyklen.

Det kan derfor være en fordel, hvis du ønsker at få en kassekredit, at du først og fremmest får styr på, hvad drømmecyklen eller en anden ønskede vare koster, så du søger om det beløb du skal bruge.

Her kan du se en oversigt over fordele og ulemper ved en kassekredit.

Fordele ved kassekredit

  • Du betaler kun for de penge du bruger
  • Hurtig forhåndsgodkendelse
  • Hurtig udbetaling

Ulemper ved kassekredit

  • Der er ikke mulighed for personligt rådgivning ved møde
  • Du kan komme til at låne mere end du har brug for

Kassekredit og et kassekredit lån er stort set det samme. Dog henvises et kassekredit lån som tidligere nævnt til en online kassekredit, hvor du får udbetalt hele beløbet med det samme. Hvorimod en kassekredit i banken hæves via overtræk af din konto efter behov.

Hvis du kun skal bruge pengene for en kort periode, kan det derfor betale sig at tage et kassekredit lån, da renten typisk er lavere end ved mange almindelige lån.

Få luft i økonomien

En kassekredit via din bank kan give dig ekstra luft i økonomien. Nogle gange kan det være svært at vide præcis, hvor mange penge, man har behov for at låne. Ved et kassekreditlån ansøger man på forhånd om et fast beløb, man ønsker at låne.

Derfor kan en kassekredit i banken være oplagt at søge om, hvis du ikke helt præcist ved, hvor meget du skal låne. På den måde ender du ikke med at bruge flere penge end nødvendigt.

Skal du for eksempel ud at rejse, og har brug for ekstra penge til forbrug på din rejse, kan du aldrig helt vide, hvor mange penge du skal bruge. Derfor kan en kassekredit via din egen bank i dette tilfælde være et oplagt valg, fordi du netop bare kan nøjes med at trække det beløb over som du har behov for på din rejse.

Krav til at søge om kassekredit

Som ved alle andre lån, stilles der også krav til dig som ansøger, når du skal ansøge om en kassekredit. Der er først og fremmest visse krav, som du skal opfylde for overhovedet at kunne lave en ansøgning. Du skal blandt andet have en fast indtægt, så du kan betale lånet tilbage.

Långivere foretager altid en grundig kreditvurdering af dig for at vurdere, om der er luft nok i din økonomi til at betale af på en kassekredit. Hver långiver har sin egen kreditvurdering. Det betyder, at nogle stiller større krav end andre. Ofte vil du opleve, at de mere traditionelle banker stiller større krav, når du ansøger om en kassekredit.

Udover at långiver vurderer, hvorvidt din økonomi kan bære at skulle betale af på et lån, kigger de selvfølgelig også på, hvor stor sandsynligheden er for, at de får deres penge igen. Så står du registreret som dårlig betaler i RKI, er der stor sandsynlighed for, at du ikke bliver godkendt til en kassekredit.

Få styr på din økonomi

Uanset om det er en kassekredit i banken, en kassekredit i form af et online lån, eller et banklån for den sags skyld, er det en god ide at starte med at skabe dig et overblik over din privatøkonomi. Du skal have styr på dine indtægter og udgifter. På den måde kan du bedre regne ud, hvor mange penge du har brug for at låne, og hvor høj en månedlig ydelse du kan betale af på lånet.

Det kan derfor anbefales, at du laver en fuld oversigt over din økonomi, så du udover de faste regninger hver måned også sørger for at indregne dit madbudget og diverse andre udgifter, der kan forekomme. Det er også en fordel, at du sørger for at der er plads til uforudsete udgifter, som f.eks. en tandlægeregning.

Derudover er det rigtig vigtigt, at du sørger for at få overblik over eventuel eksisterende gæld, da dette blandt andet skal oplyses i forbindelse med din låneansøgning. Din gæld indebærer alle former for gæld, f.eks. boliglån, billån, forbrugslån osv. Derudover høre diverse afbetalinger også ind under din gæld, samt hvis du har gæld til SKAT.

Udover at det er relevant for dig selv at få et overblik over din økonomi, er det også en fordel for banken, hvis du ønsker en kassekredit. Du sender nemlig et godt signal, hvis du viser, at du har styr på din privatøkonomi.

Læs også: Sådan finder du dine gældsposter

Alt afhængig af hvad du står og mangler penge til, bør du overveje om der er andre billigere alternativer til at få en kassekredit.Det kan være en fordel at ansøge om et almindeligt forbrugslån, specielt hvis der er tale om et lidt højere beløb.

Du har mulighed for at få lån både hos din egen bank eller hos en online långiver. Uanset hvilken bank, du vælger, kan der være stor forskel på renterne ved forbrugslån, hvorfor du altid bør sammenligne forskellige lån, så du kan finde det billigste lån.

Hos LendMe hjælper vi dig med at finde det billigste lån. Lav kun en enkelt ansøgning hos LendMe og modtag personlige og konkrete lånetilbud fra flere banker.

Kassekredit rente beregning

Hvis du overvejer at søge om et kassekreditlån, kan du altid prøve at lave en kassekredit rente beregning for at få en ide om, hvad det vil koste dig. Det er dog meget vigtigt, at du er klar over, at resultatet kun er et estimat, som kan se helt anderledes ud, når du modtager konkrete og personlige lånetilbud. Som tidligere nævnt foretager alle långivere en kreditvurdering af ansøgeren. Og først herefter kan de lave et konkret tilbud med den eksakte pris for lånet.

Hos LendMe har vi også lavet en låneberegner, som du kan prøve her.

Kilder

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åbent:

Man-Tor: 09.00 - 20.00
Fredag: 09.00 - 17.00
Lør-Søn: 10.00 - 16.00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ