Lån penge sammen med en medansøger

Hvis du overvejer at låne penge, men er i tvivl om, hvorvidt du kan blive godkendt til et lån, kan du overveje at få en medansøger med på lånet.

Vores data viser nemlig, at der er lidt over 20 % større chance for at få et lån, hvis du har en medansøger. Derudover får de af vores brugere, som har en medansøger 10-40 % lavere rente.

Hvad er en medansøger

En medansøger på dit lån er, når du vælger at have en anden person med på lånet. Det vil sige, at I er to ansøgere på lånet og dermed to, der hæfter for lånet.

Dette betyder, at långiverne vurderer ansøgningen både ud fra dig og din medansøgers økonomi, når de skal foretage en kreditvurdering.

Ansøg om lån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende Ansøg nu

# Fordelen ved en medansøger

Alt efter din økonomiske situation, kan en medansøger være med til at øge chancerne for, at långiverne ønsker at tilbyde dig et lån. Det skyldes blandt andet, at I er to, som hæfter for lånet. Så hvis du eksempelvis mister dit job, eller af andre årsager ikke kan betale af på lånet, er der stadig en medansøger, som kan betale af på lånet.

Der er derfor en lavere risiko for banken i at tilbyde dig et lån, hvis du har en medansøger med på lånet.

Udover at en medansøger forøger din chance for at få et lån, vil det i mange tilfælde også have en positiv indvirkning på renten. Det ses nemlig ofte, at en ansøger, der har en medansøger med på lånet, får en lavere rente.

# Hvem kan være medansøger

Mange vælger sin partner som medansøger. Men der er ingen krav om, at det skal være din partner, som er medansøger. Det kan også være en ven, et familiemedlem eller en bekendt.

Din medansøger behøver nemlig ikke at være en person, som du deler adresse eller økonomi med. Dette betyder også, at du sagtens kan have en medansøger på dit lån, selvom du er single eller bor alene.

# Begge har ansvaret for lånet

Når du vælger at have en medansøger med på dit lån, skal dig og din medansøger være opmærksomme på, at I begge har ansvar for lånet. Dette er fordi I begge skal underskrive en låneaftale med NemID og således er det både dig og din medansøger, der hæfter for lånet.

Desuden skal dig og din medansøger også få afklaret, hvor højt lånebeløbet skal være, og hvad den månedlige ydelse skal sættes til med udgangspunkt i jeres økonomi.

Læs også Er det sværere at låne alene

# LendMe giver dig det nødvendige overblik

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån, eller ønsker at finde et lån med en lav rente. Så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.