Familie i dagligstue

Lån til bryllup

Tilbud fra 9 banker med én ansøgning

 • check
  Nummer 1 på Trustpilot
 • check
  Danmarks største låneformidler
 • check
  Du får tilbud fra flest banker
 • check
  Vores kunder sparer i snit 12.500 kr.
 • check
  Danmarks bedste kundeservice
 • check
  Brug for hjælp? Ring 7060 6262
Mand sidder på cafe og bruger sin telefon

Gør som over 150.000 danskere

 1. 1

  Ansøg gratis

  Udfyld én ansøgning når du skal låne penge, så indhenter vi personlige tilbud fra bankerne

 2. 2

  Modtag tilbud

  Du modtager lånetilbud fra bankerne, hvorefter du kan vælge det tilbud, der passer dig bedst

 3. 3

  Vælg det bedste lån

  Du er ikke forpligtet til noget, før du sender de underskrevne lånedokumenter til banken

Kom i gang med din ansøgning, og se hvad du kan spare

Sidst opdateret: 23. juni 2020 | Læsetid: 12 minutter

På denne side præsenterer vi alt, hvad du skal vide om lån til bryllup. Formålet er at skabe kendskab til lån til bryllup og give et overblik over de forskellige lånemuligheder. Vi forklarer blandt andet, hvordan I nemmest finansierer jeres bryllup og hvilke omkostninger, der generelt er ved at holde et bryllup.

Et bryllup er en helt særlig dag, som rigtig mange vælger at fejre med den helt store fest efterfulgt af en romantisk bryllupsrejse. Så hvis du står du foran at skulle giftes med dit livs kærlighed, er du kommet til det rette sted. Vi guider dig nemlig her til, hvordan du finder det bedste lån til bryllup.

Prisen for at låne kan variere meget og afhænger blandt andet af bankernes kreditvurdering af den enkelte ansøger. Men baseret på alle de lånetilbud, vi har formidlet, ser vi ÅOP'en spænder mellem 4,28% - 42,10%. De banker LendMe samarbejder med tilbyder ydermere løbetider fra 1- 12 år.

Hvis I allerede nu kan se, at de penge I har, eller eventuelt har lagt til side til jeres kommende bryllup ikke kommer til at række til alle bryllupsudgifterne, kan I overveje at ansøge om et lån til jeres bryllup. I skal selvfølgelig kun låne penge, hvis I ved, at jeres nuværende økonomi kan bære at afdrage på lånet.

Hvis I vælger at ansøge om et lån til jeres bryllup, skal I starte med at lægge et bryllupsbudget. I skal have styr på alle udgifterne til brylluppet. Her er det vigtigt, at I husker at få det hele med og samtidig gør plads til uforudsete udgifter. De fleste som allerede har holdt bryllup ved, at der hele tiden kommer små ekstra udgifter undervejs.

Men ved at lave et budget får I overblik over, hvor meget I skal låne for at kunne holde jeres drømmebryllup.

Hvis I allerede er gået i gang med at planlægge jeres drømmebryllup, har I sikkert opdaget, at der er mange udgifter forbundet med et bryllup. Det er vigtigt, at I får et overblik over de udgifter, der er forbundet med et bryllup. På denne måde ved I, hvor mange penge I skal spare og eventuelt hvor mange penge I skal låne til at finansiere jeres bryllup.

Vi har her samlet en række udgifter, der ofte er forbundet med et bryllup:

 • Brudekjole
 • Brudesko
 • Tøj og sko til gommen
 • Opsætning af hår hos frisøren
 • Brudepigekjoler
 • Blomster
 • Brudebuket
 • Pynt og bordpynt
 • Fotograf
 • Bryllupskage
 • Mad og servering
 • Leje af lokale
 • Drikkevarer
 • Invitationer
 • Musik/band/underholdning
 • Transport

Det er selvfølgelig meget forskelligt, hvad et bryllup koster, da det i sidste ende handler om ambitionsniveau og antal gæster. Men husk at et drømmebryllup er individuelt fra par til par. For nogle kan et drømmebryllup sagtens gøres billigt.

Men hvis I gerne vil holde et bryllup på et stor fint slot for 150 gæster med gourmetmad, live band, dyr brudekjole etc., så løber det hurtigt op i 200.000 kr. eller mere.

Omvendt kan I også vælge at holde jeres bryllup hjemme i haven, hvor I selv laver mad og for færre gæster og måske køber en brugt brudekjole. Så er prisen en helt anden.

Derfor er det selvfølgelig helt op til jer som brudepar, hvad jeres bryllup skal koste, og hvor meget I vil gøre ud af det. Dog kan udgifterne uanset, hvilket bryllup I vælger at holde løbe op. Der er en række ting, som I bliver nødt til at købe i forbindelse med jeres bryllup. Derfor kan det for nogen blive relevant at låne penge deres bryllup.

Selvom prisen for et bryllup i sidste ende er meget individuel, kan det alligevel være relevant at vide, hvad et gennemsnitlig bryllup i Danmark koster. Det giver trods alt en ide om, hvad man kan forvente at skulle bruge. Og igen kan I vurdere, om det er nødvendigt at låne penge til jeres kommende bryllup.

Ifølge den populære blog Bryllup.dk koster et gennemsnitligt bryllup i Danmark ca. 52.600 kr. Det er for mange en stor udgift at skulle hive ud af det daglige budget. Det er dog svært at spå om, hvad jeres bryllup kommer til at koste. Som tidligere nævnt afhænger det nemlig af, hvad I prioriterer. Og hvis I ikke har råd til det hele, er I så villige til at skære ned, eller vil I låne penge til jeres bryllup for at kunne få det hele med.

Hvis privatøkonomien ikke tillader, at der bliver skruet helt, kan I heldigvis også gå efter et budget drømmebryllup. Det er selvfølgelig ikke alle, som drømmer om det helt store og dyre bryllup. Nogle foretrækker i stedet et mindre bryllup, hvor udgiftsniveauet er holdt nede.

Hvis dig og dit livs udkårne har problemer med at få råd til alle bryllupsudgifterne, kan I overveje, om der eventuelt er nogle poster, hvor I kan spare penge. Hvilke poster der skal spares på, er igen meget individuelt og afhænger af, hvad I som brudepar prioriterer mest i forhold til jeres bryllup.

I bør sætte jer sammen og overveje, hvad der er vigtigt for, at I kan holde jeres drømmebryllup. Er det brudekjolen og maden, der er vigtig, eller det festlokalet, bryllupskagen, fotografen og live band. Det er kun jer, der ved det. Men hvis I ikke har råd til hele, bliver I nødt til at prioritere det, der er vigtigst for jer.

Det er selvfølgelig også relevant at kigge på udgiftsniveauet for de enkelte poster. I kan måske frigive nogle penge på de mere tunge udgiftsposter ved at være kreative. I stedet for at købe en ny brudekjole, kunne I overveje en brugt. Udgifterne til mad og drikke, kan også skæres meget. I kan eksempelvis selv lave maden frem for at bestille den ude. Det samme gør sig gældende med drikkevare. Her kan I god tid begynde at holde øje med gode tilbud og købe løbende ind.

Hvis I gerne vil spare på fotografen, kan I bede gæsterne om at tage billeder og efterfølgende sende dem til jer. Og i stedet for at bruge penge på eksempelvis en limousine, som skal køre jer fra kirken, kunne I spørge blandt venner og familie, om en af dem kunne køre jer.

Det kan også være, at jeres forældre kan hjælpe til med at dække nogle af udgifterne i stedet for en bryllupsgave.

Selvom I vælger at holde et bryllup på budget, kan I stadig godt få brug for et lån til jeres bryllup. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt, at undersøger markedet, så I ikke ender med et alt for dyrt lån.

Hvis I har valgt at tage et lån til jeres bryllup, kan I overveje at ønske jer penge i bryllupsgave. De penge I får, kan I så vælge at bruge til at afdrage på lånet.

Hvis I har besluttet jer for at søge om et lån til at dække nogle af bryllupsudgifterne, skal I finde ud af, hvor I finder det bedste og billigste lån til bryllup. Her er det som sagt vigtigt, at I undersøger forskellige långivere. Der er nemlig rigtig mange forskellige muligheder for at finde et lån til bryllup.

I skal også finde ud af, om I ønsker et lån til bryllup i banken, eller om I vil søge om et lån via en af de mange online banker.

De fleste starter med at gå ned i deres egen bank for at høre, om de kan låne penge til deres kommende bryllup. Selvom I måtte have et godt forhold til jeres bankrådgiver, er det vigtigt at have in mente, at I ikke nødvendigvis får det bedste lån til bryllup i jeres nuværende bank.

Derfor skal I altid sørge for at indhente lånetilbud fra flere forskellige banker, hvis I gerne vil øge chancerne for finde det billigste lån til bryllup.

I dag findes der mange online banker, som også tilbyder lån til bryllup. I modsætning til de mere traditionelle banker, hvor man skal booke et møde med sin bankrådgiver, så kan du ansøge online. Det betyder altså, at du ikke behøver at skulle ned i banken i dens åbningstider. Du kan i stedet sidde hjemme i sofaen søndag aften og lave din ansøgning. Så uanset om du skal låne til bryllup, låne til motorcykel eller noget helt tredje, så kan du altså ansøge, når det passer dig.

For at ansøge om et lån til bryllup online skal I have en række personlige oplysninger, informationer vedrørende jeres indtægt og jeres udgifter samt NemID klar.

Ansøgningsprocessen ved online lån går typisk ret hurtigt, og hvis I er blevet godkendt til et lån til bryllup, vil der typisk gå 1-3 hverdage før I får pengene ind på jeres konto. Dette afhænger selvfølgelig af, hvilken långiver I vælger til jeres lån til bryllup.

Uanset om I vælger et lån til bryllup i jeres egen bank eller online, vil der altid være en række krav, som I skal opfylde for at kunne lave en låneansøgning og ikke mindst for at blive godkendt til lånet.

I skal begge være fyldt 18 år for at kunne ansøge om et lån til bryllup. Derudover skal I have en fast indtægt samtidigt med, at jeres månedlige rådighedsbeløb kan bære, at skulle afdrage på lånet. Hvis I er registeret i RKI eller Debitor Registret, er der generelt en meget lille chance for, at I bliver godkendt til at låne penge til bryllup.

Uanset om I søger om et lån til bryllup via din egen bank eller en onlin bank, vil de altid foretage en kreditværdighedsvurdering af jer. Formålet med denne vurdering er at sikre, at det er forsvarligt at låne penge ud til ansøgeren.

Alt afhængig af det ønskede lånebeløb, kan I eksempelvis overveje at ansøge om en kassekredit for at skabe ekstra luft i økonomien op til jeres bryllup.

Hvis I kun skal bruge et lille beløb, eller ønsker at have penge til uforudsete udgifter i forbindelse med brylluppet, kan en kassekredit være en oplagt mulighed som alternativ for lån til bryllup.

I kan både søge om kassekredit i jeres egen bank eller hos en online långiver. Forskellen er, at en kassekredit i banken giver mulighed for at trække “lovligt” over på kontoen.

Størrelsen på det beløb I kan trække over, er en aftale mellem jer og banken. Ved en kassekredit i banken kan I derfor nøjes med at trække og bruge det beløb, som I har behov for som lån til bryllup.

Så hvis målet er at have en buffer til diverse udgifter til brylluppet, kan en kassekredit i banken være en mulighed. På den måde betaler I også kun renter af de penge, som I bruger fra kassekreditten.

I kan også få en kassekredit via en online bank, hvis I ønsker et lån til bryllup. Når der er tale om en online kassekredit, er proceduren lidt anderledes end ved en kassekredit i banken.

En kassekredit hos en online bank kaldes for et kassekreditlån. Ved et kassekreditlån bliver hele beløbet overført til jeres konto med det samme. Derfor minder denne form for kassekredit i højere grad om et klassisk forbrugslån.

Hvis I har brug for at søge om et større lånebeløb, kan I overveje at ansøge om et forbrugslån.

Et forbrugslån eller et privatlån er et lån, som I kan tage via jeres nuværende bank eller hos en online långiver. I kan bruge et forbrugslån på lige, hvad I ønsker, og det kan derfor også bruges som lån til bryllup.

I skal selvfølgelig vurdere, om I har luft nok i økonomien til at betale af på lånet. Derudover skal I sørge for kun at låne til det som er nødvendigt, så I ikke ender med en al for stor gæld, når I tager et lån til bryllup.

Om I skal vælge en kassekredit i banken eller et forbrugslån, når I ønsker lån til bryllup, afhænger af forskellige faktorer.

Kassekreditten giver jer som sagt mulighed for at trække over efter behov, så længe i holder jer inden for den aftale kredit med banken. Hvis I tager et forbrugslån, og hermed får overført hele lånebeløbet til jeres konto, kan det være fristende at bruge alle pengene, også selvom I finder ud af, at I måske kun har behov for at bruge halvdelen.

Ved et forbrugslån betaler I renter af hele beløbet, hvor I med kassekreditten kun betaler renter af det beløb, I har brugt.

Det kan være svært at vurdere, hvor I finder det bedste og billigste lån til bryllup. Derfor er det altid en god ide at indhente flere lånetilbud, når I skal søge om et lån til bryllup.

Vi anbefaler, at I både indhenter låntilbud i jeres egen bank, men også via online banker, da de er meget konkurrencedygtige på priserne. Ved at indhente tilbud fra flere långivere minimerer I også risikoen for at betale for meget for jeres lån til bryllup.

Når I først har indhentet flere lånetilbud, skal I sammenligne de forskellige lån til bryllup. Her kan I blandt andet ud fra renterne og ÅOP’en på de forskellige lån, finde frem til det billigste lån.

Renterne på et lån betaler du långiveren for at låne pengene. Der bliver typisk tillagt renter hver måned og disse bestemmes blandt andet ud fra den kreditvurdering, som långiveren foretager, når du ansøger om lån til bryllup. Ud over renten er der typisk et etableringsgebyr samt et månedligt administrationsgebyr. Disse omkostninger skal du selvfølgelig huske at indregne, når du sammenligner dine tilbud. Her er ÅOP’en relevant at kigge på.

ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Begrebet indebærer alle omkostninger i forbindelse med dit lån, hvilket blandt andet er renter, gebyrer, stiftelsesomkostninger osv. Derfor er det relevant tjekke ÅOP’en på de forskellige lån, inden I beslutter jer for, hvilket lån til bryllup I ønsker.

LendMe kan hjælpe jer med at finansiere jeres bryllup, eller give jer økonomisk hjælp til at få de sidste bryllupsudgifter på plads inden jeres store dag. Hvis I ansøger om et lån til bryllup gennem LendMe, hjælper vi indhente lånetilbud personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Det er helt gratis og uforpligtende at benytte sig af Lendme.

For at ansøge om et lån til bryllup gennem LendMe skal I starte med at udfylde en låneansøgning på lendme.dk. Ansøgningsformularen består af tre steps. På step et udfylder I jeres personlige oplysninger - navn, efternavn, CPR-nummer osv.

På step to udfylder blandt andet formålet med lånet, jeres indtægter og udgifter, boligsituation og en række andre oplysninger. Herefter underskriver I låneansøgningen med NemID. Når I har gjort dette, sender LendMe jeres ansøgning videre til de banker, som vi samarbejder med.

Banken bruger ansøgningen til at vurdere, hvorvidt det er forsvarligt at låne jer penge.

Lån penge til jeres bryllup gennem LendMe og få realiseret jeres drømmebryllup. Lån penge

Kilder

 • check
  Spar i gennemsnit 12.500 kr.
 • check
  Det tager kun 4 minutter
 • check
  op til 9 personlige tilbud
 • check
  Sikker og fortrolig datahåndtering

Overbevist endnu? Kom i gang med din ansøgning

Vi hjælper dig med at få mest ud af dine penge.

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åben alle hverdage kl. 10:00 - 16:00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ