Nordsjællændere tager større lån

Selvom Danmark er et lille land, er der store geografiske forskelle på, hvad folk låner penge til og størrelsen på lånet. Læs med her og se den store forskel.

Afspil Video

Geografi har stor betydning for lån

Københavnerne låner i større grad penge til rejser og oplevelser - faktisk 50% flere.

Når vi i vores data ser vi, at geografi har stor betydning for, hvad formålet er med lånet. Bor du eksempelvis i Vestjylland, er sandsynligheden for at du skal låne penge til finansiering af bil, båd eller MC større, end hvis du bor i hovedstadsområdet. Faktisk ser vi, at mere end dobbelt så mange vestjyder netop låner penge til at finansiere bil, båd og MC. Københavnerne låner i større grad penge til rejser og oplevelser - faktisk 50% flere.

#1 Større behov for bil

En stor del af forklaringen skal med stor sandsynlighed findes i forskellen på at bo i hovedstadsområdet frem for på landet, hvor behovet for biler er større. Samtidigt er udbuddet af offentlige transportmuligheder også større i hovedstadsområdet.

#2 Stor forskel på lånestørrelsen

Vi ser også en stor geografisk forskel, når man kigger på den gennemsnitlige lånestørrelse. Forbrugere i Nordsjælland ansøger i gennemsnittet om 32% større lån end eksempelvis fynboer.

#3 Brug for at låne penge?

Har du brug for at låne penge, så prøv Lendme allerede idag. Vi har gjort det nemt og overskueligt at låne og sammenligne tilbud på lån fra flere anerkendte banker. Udfyld blot en ansøgning - og lade os indhente tilbud og give dig et samlet overblik.

Ansøg om lån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende. Ansøg nu