Så meget skal du tjene for at købe et parcelhus

Drømmer du som så mange andre om at købe et parcelhus? Men ved du egentlig, hvor meget det egentlig koster? Realkredit Danmark har undersøgt, hvad en familie med to børn egentlig skal tjene, hvis de ønsker at købe et parcelhus på 140 kvadratmeter i Danmark. De har også undersøgt, hvor meget den geografiske placering betyder i forhold til prisen på parcelhuse.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 2 minutter

Der er en stor forskel på priserne på parcelhuse alt efter, om du ønsker at bo i Tønder eller København.

Realkredit Danmark har lavet en undersøgelse i august 2018, som ikke overraskende viser, at prisen for et parcelhus topper i hovedstadsområdet.

Ser man lige bort fra Aarhus, så befinder de 25 dyreste kommuner, i forhold til priser på et parcelhus, sig også i Region Hovedstaden.

I undersøgelsen tages der også højde for kommuneskat og priser på dagsinstitutioner, i forbindelse med at finde ud af, hvilken kommune det er dyrest at bo i. Men det er dog specielt boligpriserne, der afgør, hvilken kommune det er dyrest at bo i.

De følgende fem kommuner, er dem, hvor en familie skal tjene mest om året for at have råd til at købe et parcelhus.

  • 1. Frederiksberg: 1.137.403 kroner
  • 2. Gentofte: 1.050.246 kroner
  • 3. København: 1.028.890 kroner
  • 4. Lyngby-Taarbæk: 988.549 kroner
  • 5. Tønder: 613:869 kroner

Det er langt billigere at købe hus, hvis du vil bo længere væk fra Hovedstaden. Følgende 5 kommuner er de billigste. Her kræver det en noget mindre årlig indtægt for at få råd..

  • 1. Lolland: 625.785 kroner
  • 2. Lemvig: 622.480 kroner
  • 3. Ærø: 620.354 kroner
  • 4. Morsø: 616.119 kroner
  • 5. Tønder: 613:869 kroner

Der er altså en ret stor forskel på, hvad et parcelhus koster alt afhængig af, hvor i landet du ønsker at bo. Hvis du ønsker at købe et parcelhus på Frederiksberg, i Gentofte eller i København kræver det altså en årlig indtægt på over én million for at kunne optage det nødvendige boliglån.

Prisen er noget billigere, hvis man er fleksibel med beliggenheden og ønsker at bo længere væk fra hovedstaden. Derfor kan du overveje, hvor vigtig beliggenhed er, når du skal ud og købe et hus.

Både ved Byhavn
Hvis du ønsker at købe et parcelhus på Frederiksberg, i Gentofte eller i København kræver det altså en årlig indtægt på over én million for at kunne optage det nødvendige boliglån.

Et boliglån bruges til at finansiere en bolig. Hvis du skal ud og købe en bolig i Danmark, kan du tage et realkreditlån på det beløb, der svarer til 80 % af boligens pris. Du skal derfor selv kunne finansiere de resterende 20 % af dit boligkøb. Betegnelsen for boliglån er derfor typisk det lån, som du ikke kan få dækket via et realkreditlån.

Hvis du har brug for et boliglån er det vigtigt, at du undersøger forskellige långivere, så du finder det bedste og billigste lån.

Lendme kan hjælpe dig med at indhente flere lånetilbud, så du blot skal vælge det bedste. Ved blot at udfylde en enkelt ansøgning kan du modtage lånetilbud fra op til seks banker.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende