Sådan får du styr på opsparingen

Det er en rigtig god ide at have en opsparing. Det er dog ikke alle, der altid lige tænker over det i hverdagen. Derfor hjælper vi dig her med, hvordan du nemmest får lavet en opsparing, og hvordan du finder luft i økonomien til at sætte penge til side.

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 2 minutter

Ifølge Danmarks Nationalbank stiger danskernes indskud til banken hvert år. I april 2019 havde hver voksen dansker over 18 år i gennemsnit 198.000 kr. stående på deres bankkonto. Dog er 75 % placeret af den rigeste halvdel af danskerne, og beløbet på danskernes opsparing varierer en del.

Det er ikke alle, der har overskud i økonomien til at have en stor opsparing. I de følgende afsnit giver vi dig gode råd til, hvordan du får styr på opsparingen.

Lav et rentetjek her
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende

Hvis du ønsker at få en opsparing, bør du lave et budget. Du bør starte med at skabe dig et overblik over alle dine indtægter, udgifter og eventuelle gældsposter. På den måde kan du nemmere styre, hvordan du bruger dine penge.

Du bør herefter beregne dit månedlige rådighedsbeløb ud, så du ved hvor mange penge det er realistisk at sætte af til en opsparing hver måned.

Hvis du skal finde penge til at lave en opsparing, bør du sørge for at gøre skabe nogle faste rammer og vaner for, hvor mange penge du bruger i hverdagen. Hvis du f.eks. ved, at du har let ved at lave impulskøb, når du er ude at handle, bør du sørge for at lave en indkøbsliste og holde dig til den.

Det kan også være, at du bruger mange penge på forbrug i form af tøj eller cafeture, så bør du nogle gange spørge dig selv, om det er nødvendigt lige den dag, eller om du kan springe over og spare penge i stedet.

Lav et rentetjek

Hvis du har et lån, bør du lave et rentetjek. På den måde kan du nemlig tjekke, om du kan spare penge på dit lån ved at se, om du kan få en lavere rente hos en anden bank. Hvis du får tilbudt et lån med en lavere rente hos en anden bank, kan du tage imod dette tilbud, eller bruge det til at forhandle renten hos din nuværende bank.

Hvis du ender med at spare penge på dit lån efter, at du har lavet et rentetjek, kan du bruge de sparede penge til din opsparing.

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån, eller ønsker at finde et nyt lån, så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende

Kilder:

- Danmarks Nationalbank