Sådan kommer du af med dine pengebekymringer

Hvis du har for meget gæld, giver det hurtigt en del pengebekymringer. Du tænker måske tit over, hvordan du skal få dine penge til at række hele måneden og stadig sørge for, at du altid får betalt af på din gæld. Men fortvivl ej, for det er lige præcis det, som vi hjælper dig med i dette indlæg.

Sidst opdateret: 28. juni 2021 | Læsetid: 3 minutter

Ifølge Danmarks Nationalbank har danske husholdninger en stor gæld i forhold til deres indkomst. Den største årsag til danskernes gæld er boliglån eller billån. Dog er der også en del, der optager banklån.

Hvis du har gæld, er det en ekstra udgift, der skal tænkes ind i privatøkonomien, og hvis du ikke føler, at du altid har så mange penge sidst på måneden, kan det ofte skabe pengebekymringer.

For at sikre dig, at du altid kan betale dine udgifter og din gæld, får du her nogle gode råd til, hvordan du kan spare penge i hverdagen og undgå pengebekymringer.

Saml dine dyre lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.

Den første tommelfingerregel er, at du aldrig bruger flere penge, end du tjener. Det lyder måske simpelt, men det kan faktisk være svært at overholde, specielt hvis du ikke har så mange penge til rådighed efter dine udgifter er betalt.

Når du bruger flere penge end du tjener, bliver din gæld bare skubbet længere og længere væk, og giver dig blot endnu større bekymringer.

Hvis du har meget store udgifter til eksempelvis abonnementer, transport eller forbrug, bør du prioritere dine penge og undersøge, hvordan du kan skære ned på disse udgifter.

Derudover bør du lave et budget for at sikre dig, at du ikke bruger flere penge end du tjener.

Hvis du får skåret ned på nogle af dine udgifter, bør du lave en opsparing også selvom det blot er et lille beløb, du sætter til side. Ved at have en opsparing, har du altid nogle penge til uforudsete udgifter, f.eks. en tandlægeregning eller reparation af din bil.

Når du har fået lavet en opsparing, vil dine pengebekymringer højst sandsynligt blive formindsket, da du ved, at du har en buffer til uventede udgifter.

Hvis du har svært ved at betale dine regninger, bør du aldrig optage nye dyre lån for at få dem betalt. Dette udskyder kun problemerne og gør det endnu sværere for dig at betale af på din gæld fremadrettet, da den kommer til at vokse.

I stedet bør du sørge for at få styr på din gæld. Det er nemlig vigtigt, at du skaber dig et overblik over din gæld, så du ved lige præcis, hvor mange penge du skylder væk og til hvilke kreditorer. Hvis du har svært ved selv at få styr på gælden, findes der også uvildige økonomiske rådgivere, som kan hjælpe dig på rette vej.

Hvis du har flere lån forskellige steder, kan du med fordel ansøge om ét samlelån. Et samlelån er, når du vælger at samle flere dyre lån hos en enkelt bank.

Når du samler din gæld, får du typisk en lavere rente og slipper for at betale gebyrer til flere kreditorer. Ud over at du sparer penge, giver det dig også et bedre overblik, idet du kun skal holde styr på én bank.

Billede af nogle bygninger
Når du samler din gæld, får du typisk en lavere rente og slipper for at betale gebyrer til flere kreditorer.

Hvis du kun har et enkelt lån, bør du stadig løbende tjekke, hvorvidt du kan få en bedre rente enten hos din nuværende bank eller en anden bank. Hvis du ikke selv løbende tjekker renten risikerer du nemlig at betale mere end nødvendigt for dit lån.

Nationalbankens nyeste tal viser, at forbrugslånsrenten er historisk lav. Siden 2013 er den faldet med 30%, så hvis du ikke har tjekket din rente for nyligt, bør du skynde dig at gøre det.

Uanset om du har flere lån, som du ønsker at samle eller blot ønsker at tjekke renten på et eksisterende lån, så kan LendMe hjælpe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.

Kilder

- Nationalbanken.