Sådan bruger du dine feriepenge smart, hvis du vil af med dyr gæld

De sidste par dage har der været tryk på kedlerne hos borger.dk. Flere hundredetusinde danskere har allerede været inde og bede om at få deres indefrosne feriepenge udbetalt.

Sidst opdateret: 13. januar 2021 | Læsetid: 2 minutter

Og mange har allerede fået pengene i hånden.

Der findes ikke nogle undersøgelser af, hvad danskerne forventer at bruge deres penge på, men hos LendMe oplever vi, at rigtig mange bruger deres penge på at indfri dyr gæld.

Faktisk hører vi fra de banker, som vi samarbejder med, at folk sidder i telefonkø for at få lov til at komme af med deres gæld.

Ansøg om samlelån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag tilbud på samlelån fra flere banker. Gratis og uforpligtende.

Nogle af dem har optaget gæld de sidste par måneder, fordi de i forvejen vidste, at de ville få deres feriepenge udbetalt her til oktober, mens andre ser det som en mulighed for at betale mere af på et lån, som de har haft i længere tid.

Hvis du hører til den sidste kategori, er det dog vigtigt, at du er opmærksom på, at du har mulighed for at indfri hele din gæld i stedet for blot at betale noget af gælden af.

Der er ingen tvivl om, at det altid er en god ide at indfri dyr gæld. Det kan spare dig for en masse udgifter både her og nu, men især på den lange bane.

Hvis du har optaget lån hos flere forskellige långivere, er der stor risiko for, at du både betaler en alt for høj rente og for mange gebyrer.

Lån i størrelsen 10.000 - 40.000 kroner har ofte en høj rente, når man sammenligner med større lån. Hvis du har flere lån og bruger dine feriepenge til at indfri eller delvist indfri et af dine lån, vil du stadig have flere lån, som du betaler dyre renter på.

Hvis dine feriepenge ikke rækker til at indfri hele din gæld eller kun til at indfri et enkelt lån, kan du faktisk spare penge ved at samle alle dine lån i stedet. Du vil typisk opleve, at få tilbudt en lavere rente end på dine mindre lån.

Derudover slipper du også af med en masse gebyrer, fordi du nu kun har et enkelt lån i stedet for flere.

Når du har samlet dine lån, kan du bruge dine feriepenge til at nedbringe den samlede gæld. På den måde har du fået en lavere rente, færre gebyrer og allerede nedbragt din gæld.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du finder det billigste samlelån, kan du læse mere her

Saml dine lån her
Modtag personlige og uforpligtende på samlelån og se, hvor meget du kan spare