Vil du også samle dine lån? Klik her og start din ansøgning

Brian fik mere ro og større optimisme

Det er ikke alt, der lykkedes i første forsøg. Brian Kirkegaard havde opgivet muligheden for at samle sine lån, men da han prøvede LendMe blev det startskuddet til en proces, der betød sparede penge, mere ro og større optimisme.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 3 minutter

For Brian var samlelån en ting, som han allerede havde prøvet at søge om én gang før.

Han havde forhørt sig hos en bank og spurgt, om det var muligt at samle gælden.

Processen beskriver han som både langsom og besværlig, og derfor opgav Brian egentlig ideen om at samle sine lån.

Brian samlede sine lån
Brian fik større økonomisk optimisme, da han samlede sine lån. Foto: Privat.

Brian havde restgæld på både hus- og billån hos sin egen bank, ligesom han også havde to andre lån, der tilsammen udgjorde en gæld på 254.000 kroner.

‘’Min gæld var meget spredt. Der var jo mange afdrag til mange forskellige banker, og så var renterne jo egentlig ret høje,‘’ siger Brian.

Selvom han ikke led økonomisk nød, kunne han dog godt se, at det måske var muligt at få en lavere rente, end den havde havde fået hos sine nuværende långivere.

Få en lavere rente og spar penge
Sammenlign tilbud på samlelån fra 16 banker med én ansøgning

Da Brian hørte om LendMe, besluttede han sig for at gribe telefonen og prøve at samle sine lån én gang til.

Med sin tidligere erfaring i rygsækken, regnede han dog med, at det godt kunne blive en småkompliceret affære, men han endte alligevel med at blive overrasket.

‘’I starten tænkte jeg, at det nok var alt for bøvlet, men det var det egentlig ikke, da jeg først kom i gang,’’ siger Brian.

I modsætning til første gang, hvor Brian havde forsøgt at samle sine lån, fik han denne gang forskellige tilbud, og han valgte et tilbud, hvor han og hustruen, Ulla, fik det hele samlet til en rente på 4.9%.

‘’Vi stod og var ved at sælge hus, så det var bare rigtigt dejligt at få banklånet samlet med det andet,’’ husker Brian.

Og selvom deres økonomi ikke led overlast, så kunne de alligevel tydeligt mærke, at det gjorde en forskel at samle deres lån.

‘’Det var ikke, fordi det ikke kørte meget godt før, men jeg kunne jo godt se, at der var en del at spare, hvis man lige kunne få samlet det hele, og så få en lavere rente, så var det jo perfekt,’’ siger Brian.

Samlelånet, der bestod af 4 forskellige lån, betød, at Brian gik fra at skulle betale 7500 kroner om måneden til at kunne nøjes med at skulle betale 4900 kroner.

‘’Jeg føler helt sikkert, at der er kommet en bedre plan for at nedbringe gælden. Nu er der en tidshorisont, der hedder marts 2025, hvor jeg bliver gældfri. Før var det jo noget med, at jeg først var gældfri i 2028,’’ konstaterer Brian.

Det betyder i runde tal, at Brian sparer lige over 93.000 kroner.

‘’Det lyder lidt underligt, ik?’’ griner Brian i røret.

Og samlelånet har ikke kun betydet noget for parrets fælles pengepung. Det har også haft en klar effekt på Brians humør.

‘’Det har betydet, at jeg har fået mere ro i sjælen. Jeg føler mig mere positiv og optimistisk, fordi jeg har færre udgifter, og det har jo gjort en kæmpe forskel i vores økonomi,’’ siger Brian.

Når du samler dine lån, er det ikke kun din pengepung, der får det bedre.

Et samlelån betyder, at du får flere muligheder til at gøre, hvad du vil.

Du kan eksempelvis læse Christinas historie om, hvordan et samlelån gav hende mere frihed her eller Michael, der fik råd til at renovere sit hus, fordi han samlede sine lån her.

Uanset hvilken grund du har, er det altid en god ide, at du undersøger dine muligheder.

Vil du samle dine lån?
Få større økonomisk frihed med et samlelån