Samlelån lav rente

Du kan spare mange penge ved at finde et samlelån med lav rente.

Prøv vores låneberegner til samlelån her til højre eller læs mere om, hvordan du sikrer dig et samlelån med lav rente.

Sidst opdateret: 13. januar 2021 | Læsetid: 3 minutter

Hvis du har optaget en række mindre lån, og gerne vil spare penge på din gæld, leder du højst sandsynligt efter et samlelån med lav rente. Du ved sikkert allerede, at du sparer penge ved at samle din gæld til ét stort samlelån, men er i tvivl om, hvordan du finder et samlelån med lav rente.

Desværre er det ikke muligt at sige noget konkret om, hvor du finder den laveste rente på samlelån. Det afhænger nemlig af din økonomi, din gæld, og i sidste ende også bankernes egne kreditregler. Med andre ord er det forskelligt fra person til person, hvor man finder det billigste samlelån.

Vi kan derfor ikke fortælle dig, at det altid er Bank A, der er billigst, men vi kan hjælpe dig med, hvordan du finder det bedste tilbud på et samlelån.

Der er mange banker, der kan tilbyde dig et samlelån. De fleste banker er ovenikøbet glade for at hjælpe dig med at samle din gæld, fordi det i deres øjne er forbundet med en mindre risiko, da du ikke optager ny gæld, men blot vil fortsætte med at afvikle din gæld billigere.

Det betyder desværre ikke, at alle banker står på spring for at overtage din gæld. Det kommer helt an på, hvordan banken vurderer dig og din økonomi. Og hvordan vurderer bankerne så din økonomi?

Det korte svar er, at det er forskelligt fra bank til bank.

Det kan godt virke forvirrende, og jeg vil ikke gå for meget i detaljer, men grundlæggende vurderer bankerne dig ud fra en lang række interne kreditregler, som i sidste ende afgør, hvilken rente du får tilbudt på dit samlelån.

Bank A lægger måske mere vægt på størrelsen af dit rådighedsbeløb end Bank B, som i stedet lægger større vægt på din indkomst efter skat eller din øvrige gæld. I grove træk har bankernes interne regler afgørende betydning for, hvilket samlelån du kan få.

Det betyder, at du kun finder et samlelån med lav rente, hvis du ansøger hos flere banker på én gang. På den måde har du mulighed for at sammenligne deres tilbud ud fra den samme ansøgning, hvilket gør dig i stand til at vælge et samlelån med lav rente, da du får sorteret de dyreste lån fra.

Hvis du bruger en sammenligningstjeneste som LendMe, får du også en fordel, når du ansøger om samlelån. Når bankerne får en ansøgning fra dig gennem en sammenligningstjeneste, konkurrerer de indbyrdes om at kunne tilbyde dig den laveste rente. Det er selvfølgelig en rigtig god ting for dig som bruger.

Bankerne arbejder desværre ikke gratis, og det er også vigtigt, at du er opmærksom på prisen, når du skal finde et samlelån.

Det er ikke altid det samlelån med laveste rente, der automatisk er det billigste. Der kan nemlig være stor forskel på bankernes pris, når de skal samle lån. Det er derfor også en god ide, at du kigger på det samlede beløb, der skal betales tilbage.

De fleste banker tager en fast procentdel af det samlede beløb i etableringsomkostninger. Det er dog forskelligt fra bank til bank, men beløbet svinger typisk mellem 2-4%.

Beløbet er regnet ind i din ydelse, hvilket betyder, at du ikke skal betale et stort engangsbeløb, men at du bare afdrager på etableringsomkostninger løbende over lånets samlede løbetid.

Der findes også banker, som tager et fast gebyr uanset lånets størrelse, og det er selvfølgelig vigtigt, at du er opmærksom på beløbet, når du sammenligner tilbud fra forskellige banker. Hvis du skal sammenligne et tilbud på 300.000, er der stor forskel på, om det koster 500 kr eller 4%(12.000kr) af beløbet i etableringsomkostninger.

Hvis du er nysgerrig på at vide, hvad du kan spare ved at vælge et samlelån med lav rente i modsætning til dine nuværende lån, kan du prøve vores låneberegner til samlelån øverst på siden.

Her har du mulighed for at indtaste dine nuværende lån ind. Det giver dig et overblik over, hvad det samlede lånebeløb vil være, men du kan også se, hvor meget den månedlige ydelse vil være.

Det beløb skal du selvfølgelig sammenligne med din nuværende ydelse. Du kan også ændre prisen ved at vælge forskellige løbetider.

Du skal dog være opmærksom på, at låneberegneren giver dig et estimat ud fra en rente på 7%. Du kan både få tilbudt en højere og lavere rente af bankerne, men det giver dig et rigtigt godt billede af, hvad det vil koste at samle din gæld.