Ansøg nu

Lån til bryllup

Tilbud fra 18 banker med én ansøgningFem grunde til at sammenligne bryllupslån via os:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

✓ Du er i sikre hænder - Vi passer på dine oplysninger

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøgeTre grunde til at sammenligne bryllupslån via os:

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 4. december 2023 | Læsetid: 8 minutter

På denne side præsenterer vi alt, hvad du skal vide om bryllupslån. Formålet er at øge kendskabet til bryllupslån og give et overblik over de forskellige lånemuligheder. Vi forklarer blandt andet, hvordan I nemmest finansierer jeres bryllup og hvilke omkostninger, der generelt er ved at holde et bryllup.

Et bryllup er en helt særlig dag, som rigtig mange vælger at fejre med en stor fest efterfulgt af en romantisk bryllupsrejse. Så hvis du står du foran at skulle giftes med dit livs kærlighed, er du kommet til det rette sted. Vi guider dig nemlig her til, hvordan du finder det bedste lån til bryllup.

Prisen for at lån penge til bryllup kan variere meget og afhænger blandt andet af bankernes kreditvurdering af den enkelte ansøger. De banker, LendMe samarbejder med, tilbyder løbetider fra 1-15 år på bryllupslån.

Hvis I allerede nu kan se, at de penge I har, eller eventuelt har lagt til side, ikke kommer til at række til alle bryllupsudgifterne, kan I overveje at ansøge om et bryllupslån. I skal selvfølgelig kun låne penge, hvis I ved, at jeres nuværende økonomi kan bære at afdrage på lånet.

Hvis I vælger at ansøge om et lån til jeres bryllup, skal I starte med at lægge et bryllupsbudget. I skal have styr på alle udgifterne til brylluppet. Her er det vigtigt, at I husker at få det hele med og samtidig gøre plads til uforudsete udgifter. De fleste, som allerede har holdt bryllup, ved, at der kommer ekstra udgifter undervejs.

Men ved at lave et budget, får I overblik over, hvor meget I skal låne for at kunne holde jeres drømmebryllup.

Det er vigtigt, at I får et overblik over de udgifter, der er forbundet med et bryllup. På denne måde ved I, hvor mange penge I skal spare og eventuelt, om I skal lån penge til bryllup.

Vi har her samlet en række udgifter, der ofte er forbundet med et bryllup:

 • Brudekjole
 • Brudesko
 • Tøj og sko til gommen
 • Opsætning af hår hos frisøren
 • Brudepigekjoler
 • Blomster
 • Brudebuket
 • Pynt og bordpynt
 • Fotograf
 • Bryllupskage
 • Mad og servering
 • Leje af lokale
 • Drikkevarer
 • Invitationer
 • Musik/band/underholdning
 • Transport

Det er selvfølgelig ikke noget simpelt svar på, hvad koster et bryllup, da det i sidste ende handler om ambitionsniveau og antal gæster.

Men hvis I gerne vil holde et bryllup på et stor fint slot for 150 gæster med gourmetmad, live band, dyr brudekjole etc., så løber det hurtigt op i 200.000 kr. eller mere.

Omvendt kan I også vælge at holde jeres bryllup hjemme i haven, hvor I selv laver mad og for færre gæster og måske køber en brugt brudekjole. Så er prisen en helt anden.

Derfor er det selvfølgelig helt op til jer som brudepar, hvad jeres bryllup skal koste, og hvor meget I vil gøre ud af det. Dog kan udgifterne uanset, hvilket bryllup I vælger at holde løbe op. Der er en række ting, som I bliver nødt til at købe i forbindelse med jeres bryllup. Derfor kan det for nogen blive relevant med et bryllupslån eller et lån til brudekjole.

Par, der holder i hånd efter at være blevet gift

Selvom prisen for et bryllup i sidste ende er meget individuel, kan det alligevel være relevant at vide; hvad koster et bryllup i gennemsnit, hvad koster en brudekjole osv. Det giver trods alt en ide om, hvad man kan forvente at skulle bruge. Og igen kan I vurdere, om det er nødvendigt at låne penge til jeres kommende bryllup.

Ifølge den populære blog Bryllup.dk koster et gennemsnitligt bryllup i Danmark ca. 52.600 kr. Det er for mange en stor udgift at skulle hive ud af det daglige budget. Det er dog svært at spå om, hvad jeres bryllup kommer til at koste. Som tidligere nævnt afhænger det nemlig af, hvad I prioriterer. Og hvis I ikke har råd til det hele, er I så villige til at skære ned, eller vil I låne penge til jeres bryllup for at kunne få det hele med.

Hvis privatøkonomien ikke tillader, at der bliver skruet helt op, kan I heldigvis også gå efter et budget-drømmebryllup. Det er selvfølgelig ikke alle, som drømmer om det helt store og dyre bryllup. Nogle foretrækker i stedet et mindre bryllup, hvor udgiftsniveauet er holdt nede.

Hvis dig og dit livs udkårne har problemer med at få råd til alle bryllupsudgifterne, kan I overveje, om der eventuelt er nogle poster, hvor I kan spare penge. Hvilke poster der skal spares på, er igen meget individuelt og afhænger af, hvad I som brudepar prioriterer mest i forhold til jeres bryllup.

I bør sætte jer sammen og overveje, hvad der er vigtigt for, at I kan holde jeres drømmebryllup. Er det brudekjolen og maden, der er vigtig, eller det festlokalet, bryllupskagen, fotografen og live band. Det er kun jer, der ved det. Men hvis I ikke har råd til hele, bliver I nødt til at prioritere det, der er vigtigst for jer.

Det er selvfølgelig også relevant at kigge på udgiftsniveauet for de enkelte poster. I kan måske frigive nogle penge på de mere tunge udgiftsposter ved at være kreative. I stedet for at købe en ny brudekjole, kunne I overveje en brugt. Udgifterne til mad og drikke kan også skæres meget til. I kan eksempelvis selv lave maden frem for at bestille den ude. Det samme gør sig gældende med drikkevare. Her kan I i god tid begynde at holde øje med gode tilbud og købe løbende ind.

Få hjælp af familien og vennerne

Hvis I gerne vil spare på fotografen, kan I bede gæsterne om at tage billeder og efterfølgende sende dem til jer. Og i stedet for at bruge penge på eksempelvis en limousine, som skal køre jer fra kirken, kan I spørge blandt venner og familie, om en af dem kan køre jer.

Det kan også være, at jeres forældre kan hjælpe til med at dække nogle af udgifterne i stedet for en bryllupsgave.

Selvom I vælger at holde et bryllup på budget, kan I godt få brug for et bryllupslån. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt, at I undersøger markedet, så I ikke ender med et dyrt lån.

Hvis I vælger at låne til bryllup, kan I overveje at ønske jer penge i bryllupsgave. De penge I får, kan I så vælge at bruge til at afdrage på lånet.

Hvis I har besluttet jer for at søge om et lån til at dække nogle af bryllupsudgifterne, skal I finde ud af, hvor I finder det bedste og billigste lån til bryllup. Her er det som sagt vigtigt, at I undersøger forskellige långivere. Der er nemlig rigtig mange forskellige muligheder for at finde et lån til bryllup.

I skal også finde ud af, om I ønsker et lån til bryllup i banken, eller om I vil søge om et lån via en af de mange online banker.

Lån til bryllup i banken

De fleste starter med at gå ned i deres egen bank for at høre, om de kan låne penge til deres kommende bryllup. Selvom I måtte have et godt forhold til jeres bankrådgiver, er det vigtigt at have in mente, at I ikke nødvendigvis får det bedste lån til bryllup i jeres nuværende bank.

Derfor skal I altid sørge for at indhente lånetilbud fra flere forskellige banker, hvis I gerne vil øge chancerne for finde det billigste lån til bryllup.

I dag findes der mange banker online, som tilbyder lån til bryllup. I modsætning til de mere traditionelle banker, hvor man skal booke et møde med sin bankrådgiver, kan du ansøge online. Det betyder altså, at du ikke behøver at skulle ned i banken i dens åbningstider. Du kan i stedet sidde hjemme og lave din ansøgning. Så uanset om du skal have et lån til bryllup, lån til brudekjole eller noget helt tredje, kan du altså ansøge, når det passer dig.

For at ansøge om et lån til bryllup online, skal I have en række personlige oplysninger, informationer vedrørende jeres indtægt og jeres udgifter samt NemID klar.

Ansøgningsprocessen ved onlinelån går typisk ret hurtigt, og hvis I er blevet godkendt til et lån til bryllup, vil der typisk gå 1-3 hverdage, før I får pengene ind på jeres konto. Det afhænger selvfølgelig af, hvilken långiver I vælger til jeres bryllupslån.

Krav til at søge om lån

Uanset om I vælger et lån til bryllup i jeres egen bank eller online, vil der altid være en række krav, som I skal opfylde for at kunne lave en låneansøgning og ikke mindst for at blive godkendt til lånet.

I skal begge være fyldt 18 år for at kunne ansøge om et lån til bryllup. Derudover skal I have en fast indtægt samtidigt med, at jeres månedlige rådighedsbeløb kan bære at skulle afdrage på lånet. Hvis du er registeret i RKI eller Debitor Registret, er der generelt en meget lille chance for, at bankerne godkender jeg til at låne til bryllup.

Uanset, om I søger om et lån til bryllup via din egen bank eller en online bank, vil de altid foretage en kreditvurdering af jer. Formålet med denne vurdering er at sikre, at det er forsvarligt at låne penge ud til ansøgeren.

Hvis I har brug for at søge om et større lånebeløb, kan I overveje at ansøge om et forbrugslån.

Et forbrugslån eller et privatlån er et lån, som I kan tage via jeres nuværende bank eller hos en online långiver. I kan bruge et forbrugslån på lige, hvad I ønsker, og det kan derfor også bruges som lån til bryllup.

I skal selvfølgelig vurdere, om I har luft nok i økonomien til at betale af på lånet. Derudover skal I sørge for kun at låne til det, som er nødvendigt, så I ikke ender med en al for stor gæld, når I tager et lån til bryllup.

LendMe kan hjælpe jer med at finansiere jeres bryllup, eller give jer økonomisk hjælp til at få de sidste bryllupsudgifter på plads inden jeres store dag. Hvis I ansøger om et lån til bryllup gennem LendMe, hjælper vi indhente lånetilbud personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Det er helt gratis og uforpligtende at benytte sig af Lendme.

For at ansøge om et lån til bryllup skal I starte med at udfylde en låneansøgning. Ansøgningsformularen består af tre steps. På step et udfylder I jeres personlige oplysninger - navn, efternavn, CPR-nummer osv.

På step to udfylder blandt andet formålet med lånet, jeres indtægter og udgifter, boligsituation og en række andre oplysninger. Herefter underskriver I låneansøgningen med NemID. Når I har gjort dette, sender LendMe jeres ansøgning videre til de banker, som vi samarbejder med.

Banken bruger ansøgningen til at vurdere, hvorvidt det er forsvarligt at låne jer penge.

Lån penge til jeres bryllup gennem LendMe og få realiseret jeres drømmebryllup.

FAQ
A: Prisen kan variere meget fra bryllup til bryllup. En undersøgelse har vist, at gennemsnitsprisen på et bryllup er 52.600 kr. Prisen på et bryllup afhænger selvfølgelig af mange ting, som for eksempel prisen på brudekjolen, antallet af gæster og kuvertprisen.
A: Det er muligt at låne op til 300.000 kr på bryllupslån. Det er dog op til bankens kreditvurdering af dig, hvor meget du kan lån.
A: Hvis du vil låne penge til bryllup, er det en god ide, at ansøge gennem en sammenligningstjeneste. På den måde sikrer du dig, at du får det billigste lån til bryllup.

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åben alle hverdage kl. 10:00 - 16:00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ